Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за установяване на типа диференциал

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ за установяване на типа диференциал

Здравейте,

Бих искал да Ви помоля за помощ относно установяване на типа диференциал на моята Фронтера, защото не мога да се справя сам. Прочетох темите относно диференциалите във форума, но така и не мога да открия табелките под пробката на задния диференциал - не знам защо липсват при мен.

Вместо това открих няколко надписа над и около пробката . Надписът от първата снимка е: 16HA-010-0080. За последната цифра след 8-та не съм сигурен, но ми прилича на нула. Точно под него има още един надпис: 01-03. Малко по надясно (втората снимка) 10-15 сантиметра има още един вертикален надпис, който е: 98, под него има С, но обърнато на другата страна и под него следва 63.
    Колата е Vauxhall Frontera, 29.05.1998, 2.2 16V бензин, 136 коня.

Много ще се радвам, ако ми помогнете да открия типа диференциал. Разбрах че е много важно какъв тип масло се използва, а не съм сигурен дори какво са ми сипали при смяната преди около 1500-2000 километра, която направих скоро.
    Прикачени файлове

До: Помощ за установяване на типа диференциал

Ами доколкото съм запознат най-простия начин да разбереш дали диференциала е ЛСД е да вдигнеш задни мост във въздуха и да завъртиш едната гума. Ако и другата гума се върти в същата посока-ЛСД, ако се върти в обратната посока- обикновен диференциал. Това е.

Коментар

Първоначално публикуван от lmishkov Преглед на мнение
      Здравейте,
      Вместо това открих няколко надписа над и около пробката . Надписът от първата снимка е: 16HA-010-0080.
      Аз имам абсолютно същия надпис на моя диф и нямам табелка като на другите, но за съжаления не съм открил какво означава.Може би е I6HA вместо 16HA, май нямам ЛСД. Масло сложих от мотоексперт 85W140 с добавка за LSD. Наливно на BP.

Коментар

Изглежда кашата за този модел от тази година е пълна. Според Autodata през 1998 са произвеждани и Фронтера А и Фронтера Б. За Фронтера А маслото трябва да е SAE 90W 2.4l за обикновен и 1.9l за LSD заден диф. За Фронтера Б дават същото масло, но 1.8l.
        Според Vivid WorkshopData ATI пък има само Фронтера А с обикновен и self-locking заден диф съответно с 2.3 и 1.9 литра.
        Според мен най-добре да се види от книжката към модела.

Коментар

Моя със сигурност няма ЛСД и събира 2,3 или 2,4 л. масло но ми е интересно какво означава този номер на него.

Коментар

Благодаря Ви за отговорите!

Междувременно разрових книжката на колата: Operation, Safety and Maintenance и открих следната информация - погледнете сканираното копие. Въпреки това обаче никъде не е споменато как да установиш ти с кой тип диференциал си.
            Погледнете и сметката ми от Сервиз Стефанов в Пловдив за смяната на маслата като прикачен файл. В тази сметка не е включена смяната на маслото на двигателя, което стана много по-рано. Интересното е че сам побрал общо кам 10 литра масло (6+4) , спомням си че от тези литри ми останаха някакви си 700-800 мл., които така и не получих за себе си. Какво мислите по въпроса - дали е възможно това - нещо ме загриза форма на съмнение и недоверие към сервиза .
            Прикачени файлове

Коментар

днес сменях маслото на предния и задния диф. Обиколих цяла Варна и почти всички магазини за авточасти и масла. От форума се орентирах ,че доста хора са доволни от Кастрола 75W140. Сложих и в двата дифа от него. А да не забравя,че задния е ЛСД диференциал. Тъй,че за него беше просто задължително масло подходящо за такъв тип диференциал. Освен това ми предложиха още масло на Fuchs и Valvoline, но полусинтетика 80W90, на ВР масло не можах да намеря.Реших да не си правя експерименти, а да сложа нещо изпитано от други, все пак не си заслужава икономия за 40-тина лева за нещо ,което струва хиляди.

Коментар

а освен това да добавя, че сециално за Фронтера Б нямат пробки за източване на маслото на дифовете, а само за допълване. Може би и затова не можах да ги източа напълно старото масло и съответно предния диф взе 1л., а задния 1,6л., като дават съответно предния да събере 1,7л., а задния 1,9л.

Коментар

Нещо бъркаш на задния диф примерно пробката за пълнене е отзад а пробката за източване е от дясно.

Коментар

На Фронтера Б и на Фронтера А са различни диференциалите. Фронтера А има пробки за източване както пишеш, но моята е 1999г. и няма

Коментар

Добре де, ама на колегата са му сипали 6 !!!! литра в дифа .....

То ЗИЛ да беше .... по-малко ще събере.
                      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Според мен са го наплатили тройно за диференциално масло...Аман от такива майстори Като видят джипче и хайде със секирата и през кръста...

Коментар

А някой може ли да провери на фронтера Б къса база какво пише на задния диф и дали има такъв номер като на първата снимка от първия пост в темата.
                          Благодаря предварително.

Коментар

Не знам със сигурност дали има разлика в диференциалите на Фронтера Б къса база и дълга база, като се има впредвид,че например обурудваните с 2,2 ДТЛ двигател къса и дълга база са с еднакъв двигател и скоростна кутия. Аз съм с дълга база и съм оглеждал диференциала, но освен един етикет с надпис "Е" и два щрих кода на него, в които не намирам никакъв смисъл друг надпис няма.

Коментар

като количество не са излъгали много.преден.заден.раздатка.скорости като обшто са над 9 литра

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X