Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с температурата на Фронтера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с температурата на Фронтера

Нормално е на тъмно да забележиш това веднага след отваряне на капака. Какво им пречи на гадовете мислиш да направят и изходящите колектори пластмасови както направиха всмукателните?!?
    Ако обаче колата е с турбо и след него тръбите "светят" е проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
      Нормално е на тъмно да забележиш това веднага след отваряне на капака. Какво им пречи на гадовете мислиш да направят и изходящите колектори пластмасови както направиха всмукателните?!?
      Ако обаче колата е с турбо и след него тръбите "светят" е проблем.
      не двигатела е без турбо чиста инжекция,и аз така си мислех,че няма проблем пък и доста газ дадох по магистралата,но питам и колегите които имат фронтери от същият модел дали и при тях е така
      OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Да и аз съм го забелязвал , веднъж след зареждане с гориво - боклук в Хърватска , джипката започна да прекъсва и направо да си спира .... та както и да е , отворих капака през ноща и забелязох същото , точно след настъпване яко по магистрала. Моята джипка е същата.
        Според мен това си е нормално , все пак темперетурите там са сериозни...

Коментар

Първоначално публикуван от Rasho
          Радиатора е сменен по думите на предишният собственик,температурата е измерена в казанчето 92 градуса при отварянето на термостата.Остава както казва MAXXX да се правят проби с датчика на уреда.Има ли вероятност самият уред да дава грешни показания и как може да се провери.
          Мултицета на зумер,закачаш сондите,нагряваш извадения датчик с духалка или във вряща вода и гледаш кога ще окъси и на колко градуса.Създаваш му работна среда и гледаш поведението му.
          Последно редактирано от fanatic; 25-01-08, 09:00.

Коментар

Е да ама ако датчика не работи /тоест не отчита вярно /,то и след като се включи перката пак би трябвало да показва грешно.....
            Да не би водната помпа да прави беля.Ако и превърта турбинката,дебитът на охладителната течност става доста по-малък и от там и загряването,което при включване на вентилатора намалява и естествено температурата на уреда слиза надолу.Поздрави.
            NISSAN FOREVER
            -----------------------------------------------------------------------------
            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
              Е да ама ако датчика не работи /тоест не отчита вярно /,то и след като се включи перката пак би трябвало да показва грешно.....
              Да не би водната помпа да прави беля.Ако и превърта турбинката,дебитът на охладителната течност става доста по-малък и от там и загряването,което при включване на вентилатора намалява и естествено температурата на уреда слиза надолу.Поздрави.
              За това посъветвах колегата да прекара термостат,датчик на вентилатор и датчик на табло през тест.С термометър,мултицет-само да получи диагностика на проблема си и да го оправи по по-лесния начин.

Коментар

Първоначално публикуван от Rasho! Преглед на мнение
                Радиатора е сменен по думите на предишният собственик,температурата е измерена в казанчето 92 градуса при отварянето на термостата.Остава както казва MAXXX да се правят проби с датчика на уреда.Има ли вероятност самият уред да дава грешни показания и как може да се провери.
                За кой датчик на уред е коментара?
                Ако е за датчика на таблото(малкия,на термостата)-тенджера на котлона и термометър.За перката-мултицет и много жега.Когато писне мултицета,гледаш колко е горещо при датчика и преценяваш на тези градуси дали е нормално да функционира и да сработва веригата.
                Последно редактирано от fanatic; 25-01-08, 09:02.

Коментар

Колеги, нямах възможност да проследя дискусията тези два дни.Благодяря на MAXXX за указаниата за двата датчика , но може ли да се направи проверка и на самият уред на таблото.Прави ми впечатление , че и стрелката за зареждане на акумолатора стои почти на максимум и при включване на консуматори не реагира.\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\да не би да са свързани в общ захранващ блок.

Коментар

Първоначално публикуван от Rasho! Преглед на мнение
                    Колеги, нямах възможност да проследя дискусията тези два дни.Благодяря на MAXXX за указаниата за двата датчика , но може ли да се направи проверка и на самият уред на таблото.Прави ми впечатление , че и стрелката за зареждане на акумолатора стои почти на максимум и при включване на консуматори не реагира.\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\да не би да са свързани в общ захранващ блок.
                    Общото в случая е масата на таблото.При окислен или хлабав кабел се получават подобни аномалии.Разкачи пластмасите,намери обувката за маса,зачисти и напръскай с някакъв контактен спрей или ВД-40.
                    После преценка на динамиката на уредите и продължаваш с датчиците по съответната система ако има нужда.
                    Успех.Не е толкова сложно,номера е да се почне-всичко е правено от хора.

Коментар

Може би включва направо втората степен и затова стрелката играе много????

Коментар

Първоначално публикуван от kadett4o Преглед на мнение
                        Може би включва направо втората степен и затова стрелката играе много????
                        Уловката е че включва късно(поне визуално),а не на коя степен(ако има степени).

Коментар

Ми ако първата степен не включи изобщо, двигателя развива по-висока температура и тогава се включва втората степен която е по-яка и охлажда повече след което температурата пада горе долу рязко.
                          Имам тези наблюдения на вектра.
                          Но на въпросната вектра никога не стига до червената зона.......
                          Последно редактирано от kadett4o; 30-01-08, 22:53.

Коментар

Първоначално публикуван от kadett4o Преглед на мнение
                            Имам тези наблюдения на вектра.
                            Но на въпросната вектра никога не стига до червената зона.......
                            Двете степени на перката има, само при наличие на климатик.
                            Що се отнася до съмнението за водната помпа - живота и е съобразен с живота на ангренажния коплект - т.е. сменяш ли ремък и ролки, сменяш и помпа.

Коментар

При фронтерите с климатик е само една степен,тези са с едностепенни вентилатори,въпреки че от буксата излизат 3 кабела

Поздрави

Коментар

Колега Рашо не разбрах точно кога се включва перката на радиатора но мисля че и при мен е така. При мен перката се включва точно преди червената зона, моя двигател е X20SE и съм с климатик. Та според мен не е нормално тая перка да се включва при 105 оС. На FACET датчика е с part No 7.5639 за съжаление не мога да дам линк, но ако правилно разбирам има датчик с диапазон 105-100 оС и с 95-90 оС, решил съм да го сменя. Ето го датчика отдолу ако може някой да каже има два варианта на този датчик или е с две степени.
                                Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 10,645 в 21:34 на Вчера.

Зареждам...
                                X