Колеги отскоро съм собственик на Фронтера 2,0 спорт.97 год. Проблема е следният.При загряуване на двигателя датчика на температурата стига до червената зона и при включване на перката спада до средата.Сменени са термостат,датчик перка,датчик уред.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с температурата на Фронтера
Свий
X
-
До: Проблем с температурата на Фронтера
Термостат със сигурност,щом ти играе толкова температурата,вероятно и датчик за смяна,би трябвало да ти включи преди червената зона.TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба
-
вариантите са два ели термостата е муден при първо отваряне и след това заработва правилно,това се проверява като се следи температурата на двата маркуча когато се опитвада прегрее, дали единя е студен или и двата са топли,, другия е датчика да е със много голям диапазон на включване,, има и трети вариант но той е по неприатен и краен ако при първо запалване се образува въздушна възглавница при термостатаМИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА
Коментар
-
Колегата Стефан говореше в друга тема за зимен и летен термостат (зимен отваря при по висока температура и обратно) та не знам за фронтерата дали има различни термостати, има и още един вариант( датчика за показанието на температурата на таблото)
Коментар
-
Първоначално публикуван от Rasho! Преглед на мнениеКолеги отскоро съм собственик на Фронтера 2,0 спорт.97 год. Проблема е следният.При загряуване на двигателя датчика на температурата стига до червената зона и при включване на перката спада до средата.Сменени са термостат,датчик перка,датчик уред.
Ако амплитудата на това загряване -охлаждане е малка,тогава има проблем.Ако е в движение(градско или извънградско) също е различно,но ние читателите не знаем такива подробности.Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...
Коментар
-
Първоначално публикуван от Rasho! Преглед на мнениеКолеги може би не стана ясно ,че проблема се състои в това ,че датчика на уреда стоии ;на червената зона;преди включване на перката
Успех.
Коментар
-
Радиатора е сменен по думите на предишният собственик,температурата е измерена в казанчето 92 градуса при отварянето на термостата.Остава както казва MAXXX да се правят проби с датчика на уреда.Има ли вероятност самият уред да дава грешни показания и как може да се провери.
Коментар
-
Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнениеАз залагам на задръстен радиатор и бавен термостат.
Коментар
-
Първоначално публикуван от RashoРадиатора е сменен по думите на предишният собственик,
Виж направи една хубава промивка на радятора и си вземи нов термостат на BEHR 92 градуса,а ако намериш на 87 още по-хубаво-ма са рядкост тези на 87 градуса.
УсрехПоследно редактирано от fanatic; 25-01-08, 08:00.Няма лош автомобил.В повечето случаи има лош собственик ;)
Коментар
-
Tака и така заговорихме за температура,да не пускам нова тема ето какво ми се случи вчера:
Пътувам по магистрала тракия софия-стара загора по тъмно час 19.05ч.
спирам някъде около пловдив (откачи ми се клеймата на акомулатора) и какво да вида изходящите колектори са леко зачервени,някой гледал ли е на тъмно дали се зачервяват?
Двигатела е бензинов 2000iOFFROAD CLUB STARA ZAGORA
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар