Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с температурата на Фронтера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с температурата на Фронтера

Колеги отскоро съм собственик на Фронтера 2,0 спорт.97 год. Проблема е следният.При загряуване на двигателя датчика на температурата стига до червената зона и при включване на перката спада до средата.Сменени са термостат,датчик перка,датчик уред.

До: Проблем с температурата на Фронтера

Термостат със сигурност,щом ти играе толкова температурата,вероятно и датчик за смяна,би трябвало да ти включи преди червената зона.
    TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
    Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
    Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
    Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Хм, той казва, че ги е сменил...
      При това положение остава проблем с циркулацията - задръстен радиатор или водна помпа Само разсъждавам, няма как да съм категоричен

Коментар

вариантите са два ели термостата е муден при първо отваряне и след това заработва правилно,това се проверява като се следи температурата на двата маркуча когато се опитвада прегрее, дали единя е студен или и двата са топли,, другия е датчика да е със много голям диапазон на включване,, има и трети вариант но той е по неприатен и краен ако при първо запалване се образува въздушна възглавница при термостата
        МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Колегата Стефан говореше в друга тема за зимен и летен термостат (зимен отваря при по висока температура и обратно) та не знам за фронтерата дали има различни термостати, има и още един вариант( датчика за показанието на температурата на таблото)

Коментар

Първоначално публикуван от Rasho! Преглед на мнение
            Колеги отскоро съм собственик на Фронтера 2,0 спорт.97 год. Проблема е следният.При загряуване на двигателя датчика на температурата стига до червената зона и при включване на перката спада до средата.Сменени са термостат,датчик перка,датчик уред.
            Колега извинявам се но така ,както е описан "проблема" аз не виждам проблем !?!При загряване на двигателя уреда на таблото съвсем коректно показва че температурата е висока,след което се включва перката и температурата спада.Нали това е идеята,уредите да индикират и да сработват в синхрон,с цел нормалната работа на агрегатите.

Ако амплитудата на това загряване -охлаждане е малка,тогава има проблем.Ако е в движение(градско или извънградско) също е различно,но ние читателите не знаем такива подробности.
            Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
            NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Колеги може би не стана ясно ,че проблема се състои в това ,че датчика на уреда стоии ;на червената зона;преди включване на перката

Коментар

Ми както казах може стрелката да не ти показва вярно.

Коментар

Първоначално публикуван от Rasho! Преглед на мнение
                  Колеги може би не стана ясно ,че проблема се състои в това ,че датчика на уреда стоии ;на червената зона;преди включване на перката
                  Пусни термометър в изравнителното казанче и виж на колко градуса ще включи перката.Моя датчик(малкия,на термостата-той е за стрелката),показваше неточно и смених 3"оригинални" преди да уцеля да стои на 9часа стрелката и термометъра да показва 88-90градуса.Ако пък датчика е верен ще знаеш да ровиш за термостат.3-тия вариант е да включва късно датчика на перката,т.е. на по-висока температура.Не са сто причините при теб,ще се оправиш.
                  Успех.

Коментар

Сменени са термостат,датчик перка,датчик уред.[/quote]
                    Провери ги пак.Както ти писах-най е лесно с термометър.Пълно е с дървета.

Коментар

Аз залагам на задръстен радиатор и бавен термостат.
                      no signature no problems

Коментар

Радиатора е сменен по думите на предишният собственик,температурата е измерена в казанчето 92 градуса при отварянето на термостата.Остава както казва MAXXX да се правят проби с датчика на уреда.Има ли вероятност самият уред да дава грешни показания и как може да се провери.

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                          Аз залагам на задръстен радиатор и бавен термостат.
                          Ако е задръстен радиатора би трябвяло като тръгне перката пак да не охлажда нормално и стрелката да е над нормалното.Термостат,датчик на перката-там има нещо гнило.Не е хубаво да кара така колегата,че после ще отваря прегрял мотор...

Коментар

Първоначално публикуван от Rasho
                            Радиатора е сменен по думите на предишният собственик,
                            Ти на такива думи не вярвай.
                            Виж направи една хубава промивка на радятора и си вземи нов термостат на BEHR 92 градуса,а ако намериш на 87 още по-хубаво-ма са рядкост тези на 87 градуса.
                            Усрех
                            Последно редактирано от fanatic; 25-01-08, 08:00.
                            Няма лош автомобил.В повечето случаи има лош собственик ;)

Коментар

Tака и така заговорихме за температура,да не пускам нова тема ето какво ми се случи вчера:
                              Пътувам по магистрала тракия софия-стара загора по тъмно час 19.05ч.
                              спирам някъде около пловдив (откачи ми се клеймата на акомулатора) и какво да вида изходящите колектори са леко зачервени,някой гледал ли е на тъмно дали се зачервяват?
                              Двигатела е бензинов 2000i
                              OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X