Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Опел Фронтера 2.3тд-заглъхва?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Опел Фронтера 2.3тд-заглъхва?

Здравейте.Имам Фронтера 2.3д дълга база 1994 година.Проблема е следният-когато потегля и и дам газ джипа тръгва що годе добре,но когато сложа вече 3-та и стигне 3-3500 оборота и забива.Слагам 4-та и пак стига 3-3500 и почва да заглъхва.На място се форсира добре,но когато е в движение няма никаква мощност след 3000 оборота.Все едно не му стига гориво.Смених горивен и въздушен филтър.почистих резервоара и сондата.Продухах и тръбите за горивото,и проблема все си остава..Ще съм много благодарен ако някой ми каже къде да търся проблема.

От: Опел Фронтера 2.3тд-заглъхва?

ЕГР,дебитомер,лесно се проверяват ,почни оттам.

Коментар

ЕГР може да е,но дебитомер този двигател няма.Препоръчвам затапване на ЕГР-а.

Коментар

Имали ли я възможността резервоара на не "диша" и да прави вакуум?

Коментар

Първоначално публикуван от mimsan Преглед на мнение
          Имали ли я възможността резервоара да не "диша" и да прави вакуум?
          Колега , извинявай ама ако очакваш някой от тук да отиде да ти отвие капачката на резервоара .... ти сам не можеш ли ?
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Мога,но просто питам дали е възможно,ако прави вакуум да има този проблем с заглъхването

Коментар

Е прави ли ?
              ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

То тоя си е малко тромав...
                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Свалих капачката(тя не е оригинална,някаква измислена),подкарах я.Имам чувството,че е по добре.В маркуча за връщащата нафта преди това имаше въздух,който изчезна след махането на капачката.Сега и пали по лесно,когато е студена.Но все си мисля,че трябва да върви малко повече...,но може би вече това да са и възможностите

Коментар

Първоначално публикуван от mimsan Преглед на мнение
                    ... Но все си мисля,че трябва да върви малко повече...,но може би вече това да са и възможностите
                    Останах с впечатлението, че си е вървяла нормално, но изведнъж е спряла да върви. Така ли е станало ?
                    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

На самата помпа вътре в болта на маркуча за обратно гориво има цедка и калиброван отвор. Промий ги и ги продухай и може да живне, не е толкова зле тоя двигател .... Върху болта има надпис OUT, доколкото помня.
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                        Останах с впечатлението, че си е вървяла нормално, но изведнъж е спряла да върви. Така ли е станало ?
                        Не,просто я купих с това заглъхване.Не беше карана 3 години...

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                          На самата помпа вътре в болта на маркуча за обратно гориво има цедка и калиброван отвор. Промий ги и ги продухай и може да живне, не е толкова зле тоя двигател .... Върху болта има надпис OUT, доколкото помня.
                          Утре ще го проверя.Маркуча за входящата нафта го свалях и мих,заедно с целия инжектор,но този за обратната нафта не съм го свалял.Казаха ми,че някои джипове имали цедка на входящия маркуч,но не знаех,че на изходящия също има.

Коментар

Може и всмукателния колектор да е пълен с гняс от ЕГР-а. Ако няма въздух няма да има и мощност, иначе ще пали и ще върви някак.
                            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                              Може и всмукателния колектор да е пълен с гняс от ЕГР-а. Ако няма въздух няма да има и мощност, иначе ще пали и ще върви някак.
                              Знам , че си ясновидец Ма да беше казал всичко от видението си.
                              Кажи му , че трябва да се поизцапа ( докато ги изчисти тези гадости).
                              И аз имах подобно видение - трябва да задиша правилно и на входа , и на изхода.
                              Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X