Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мостове на Фронтера?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Мостове на Фронтера?

за мен слаби диференциали означава че не са дуракоустойчиви
    и при слаба или неправилна поддръжка - заминават лесно
    BMW X6

Коментар

що е то поддръжка на диференциал?

Коментар

Е, то по тая логика няма абсолютно дуракоустойчиви неща. Просто дураците са (сме....) твърде изобретателни... Щом тия коли по на 15 г. и на неизвестен брой километри продължават да си вършат работата и то нелошо, значи са добри. И мостовете, включително.... IMHO
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от bubi Преглед на мнение
          що е то поддръжка на диференциал?
          Ми да му сменяш масълцето чат-пат и да не се опитваш да палиш на дърпане Икарус, например....
          Неизвестен мъдрец

Коментар

освен смяната чат пат и дърпането бих добавил и смяната с ПРАВИЛНОТО
            масло а не със супер масла за по 4 лв
            освен това и надценяването възможностите на машината и вкарването и в невъзможни ситуаций при които има дълго и безполезно боксуване не е най-доброто за дифа особено с твърде големи агресивни и тежки гуми излизащи от спецификацията на машината
            абе всичко си зависи от задкормилното сиреч
            пък и наистина машинките са на години и ни служат вярно - какво повече да искаме
            BMW X6

Коментар

смяна цялостна ли имаш предвид? или някаква си доливанка...моя мина 200к и през ум не ми е минавало това за дифа...я дай инфо

Коментар

Първоначално публикуван от горския Преглед на мнение
                Ииии какво значи разтоварена полуоска на цял заден мост?
                Разтоварена полуоска означава,че главината се държи на два коносовидно лагера,полуоската предава само въртеливото движение,по никакъв друг начин не се натоварва,при този вид дифове полуоската се сменя много лесно и при скъсване колелото си остава там.
                Про другият вид полуоската има старнично натоварване защото държи главинта а на нея е набит само един обикновен лагер,при този вид при по силен удар се криви полуоската а самото задържане на полуоската се осъществява от една шайба,ако е по хлабава както си караш и гумата ти излиза направо с полуоската (имаше снимка на един джип на който се случва точно това ама неможах да я намеря в форума)
                За да смениш лагера направо ти се стъжнява.Така че изводите ги оставям на вас кой е по хубав.
                За сведение на уаз са разтоварени,на обикновенна лада са полу разтоварени 2-рия случай.
                OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Първоначално публикуван от горския Преглед на мнение
                  Това че са по масивни не значи че са по здрави,моето мнение е че всеки един диф. е преоразмерен,не знам с колко %,но съм сигурен в това.Така че за 27г.шов.стаж един единствен път се откърти зъб на короната на диф..Е..дифа беше предназначен за 50к.с. двигател, а аз го натоварих 80к.с. и 2т.микробус. Дифа беше на незнайно колко км.Мисля че не сме по добри от конструкторите на Фронтера, та били те японци или германци или GM. Е това че Куздов е сменил дифа не значи че е бил строшен.Майсторите са били такива. Това че си патим от тях е друг въпрос.Трябва да се спре вече тази история с слаби дифове,търсете майстори за слаби задкормилни устройства.С това не искам да обиждам който и да е!!!!!!!
                  Това е живата истина колега(не сме градски,но това няма значение).Стабилната основа на проблемите ни са кирльовци,дето се имат за "майстори",неграмотни продавачи на масла и каквото ти дойде на ум, възрастта на машините и нашите мераци извън шосето.Но на300+ км. да кажеш,че дифа бил слаб-грам не съм съгласен!На моя имаше някакво леко виене(не е отварян)-смених с правилно масло и сега не се чува нищо.Изчезна и затягането на пълен ляв-десен,което е предпоставка за чупене(или ликвидация на ЛСД-то).То ако е до душмания извън пътя-дай ми коя да е ТЛК(ама да не е моя) и ще видим колко е здрав дифа.Ще изкара(може би)някой км. повече,но крайния резултат е гарантиран.Вечни работи няма.И за финал да кажеш,че немците не могат да правят коли-ами да си купим италиански джипове и после директно в Дунава(на мен ми е близо-няма да се мъча много)!

Коментар

Първоначално публикуван от bubi Преглед на мнение
                    смяна цялостна ли имаш предвид? или някаква си доливанка...моя мина 200к и през ум не ми е минавало това за дифа...я дай инфо
                    Това, че си минал 200 хиляди и не си сменил маслото не говори много добре. Да няма скоро тема "търся диф" .... Долива се ако не се налага смяна на маслото-на 2-3 месеца можеш да си проверяваш нивата по скоростите и дифовете и да се долее ако трябва. Масло на какъв да е диф се сменя най-много на 60 К или на 2 години-което дойде първо ....
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от VeshteR Преглед на мнение
                      заден диф 2.2л 75w140 38лв литъра
                      Само лекичко да те изненадам при положение, че задния ти диф. е побрал 2.2 литра нямаш ЛСД.!
                      no signature no problems

Коментар

Колеги липсващите мнения и такива не по темата можете да си ги намерите тук:

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=23298
                        no signature no problems

Коментар

ами той не ги побра
                          даже едвам побра 2л но 2.2му дават по каталог
                          LSD имам и то даже работи
                          BMW X6

Коментар

Първоначално публикуван от VeshteR Преглед на мнение
                            ами той не ги побра
                            даже едвам побра 2л но 2.2му дават по каталог
                            LSD имам и то даже работи
                            Значи изхвърли каталога от който гледаш.
                            1.9 литра е за мост с LSD и 2.2 е за такъв без.
                            no signature no problems

Коментар

Ей Фанатиче...
                              Помагай братле,
                              Как да разбера с кой диф е моята фронтера?
                              С или без ЛСД?
                              И кой е по добър? И защо ако не е тайна?
                              Може на питам шантави неща,но се уча още
                              айде да прощавате ако има нещо
                              Няма лош автомобил.В повечето случаи има лош собственик ;)

Коментар

На дифа отзад има една табелка ноже би е мръсна и не се вижда там пише LS-1 5.13 ако е това значи е с ЛСД ако не значи не, но аз не съм срещал къса база без ЛСД. А за да не трия още мнения в тази тема за другите въпроси използвай търсачката.
                                no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X