Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за аварийно отваряне на преден капак ОФБ ДБ, моля за съдействие

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ за аварийно отваряне на преден капак ОФБ ДБ, моля за съдействие

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
    Гагич , не се пали толкова . И друг път ти си е случвало да си говориш като луд с @я си.
    Така че ако имаш нещо полезно по въпросния проблем с "Фронтера" - та , казвай и недей да даваш оценка за компетентност . Хеле пък без да познаваш хората.

ПС. Само за информация : Жеко47 е "другарю старшина" толкова , колкото аз съм частен съдебен изпълнител .
    Направи му на него забележка тогава. Аз каквото съм се опитал да помогна, съм го предложил. "Другарят офицер" (така ли?) тръгна да ми обЕснява колко съм бил тъп, при положение, че дадох пример за отваряне, а не за зареждане на акумулатор, палене на двигател и т.н. на някаква кола. И, че става дума за кола, каквато той е виждал само на снимка, е повече от ясно!
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от yasmania Преглед на мнение

Ето снимка от към мотора, отбелязано е въпросното палче разблокиращо механизма
      [IMG]file:///C:/Users/BORIAN~1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image001.jpg[/IMG]

Ще пробвам с голяма надежда последния предложен вариант:

Наистина пробвай първо варианта с двама души - единия държи опънато жилото, а другия дърпа нагоре без да се плаши! Тази пружина и палчето са на вилката която държи капака, но тя се блокира в заключено положение от друга планка която е отляво и не се вижда добре, а жилото се захваща за нея. Демек това дето си оградил не мърда преди да освободиш блокиращия зъб отляво. Щом можеш да прокараш ток до колата, аз бих пробвал със зарядно през запалката - само не забравяй да дадеш контактния ключ в първо положение /когато работи радиото/! Нищо няма да изгориш /освен евентуално бушон/ - важните елементи не са захранени в това положение. Относно палене на дизел с дърпане и аз знам, че не е препоръчително поради риск от прескачане на агренажа, но ние сме с верига та не знам конкретно - руснаците обаче го практикуват масово!
      Honda XL600LM, 1987
      Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
      Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
        Наистина пробвай първо варианта с двама души - единия държи опънато жилото, а другия дърпа нагоре без да се плаши! Тази пружина и палчето са на вилката която държи капака, но тя се блокира в заключено положение от друга планка която е отляво и не се вижда добре, а жилото се захваща за нея. Демек това дето си оградил не мърда преди да освободиш блокиращия зъб отляво. Щом можеш да прокараш ток до колата, аз бих пробвал със зарядно през запалката - само не забравяй да дадеш контактния ключ в първо положение /когато работи радиото/! Нищо няма да изгориш /освен евентуално бушон/ - важните елементи не са захранени в това положение. Относно палене на дизел с дърпане и аз знам, че не е препоръчително поради риск от прескачане на агренажа, но ние сме с верига та не знам конкретно - руснаците обаче го практикуват масово!
        Днес времето е доста по-меко и имах надежда да се получи, ако "предполагаемата причина" е в замръзване на нещо. Уви, отново НЕ поиска да се отвори при описаната процедура с двама човека. След1-2 дни го дава + термометъра, та тогава сигура ако е имало нещо замръзнало ще е на вода и ако отново не стане описания метод няма да имам друг вариант отсвен този да я запаля някак (през запалката както дискутирахме, или на скорост с дърпане за което никой не каза трябва ли да ме притеснява като метод, или друг начин, и да я закарам на някой човек който има метод с който може да помогне за отваряне на въпросния капак. Ако някой знае подобен човек за Варна, моля да сподели- чух се с няколко рекламирани ключари, които казват че биха откликнали за проблем с ключалка, патрон, брава или друго, но това не.

Коментар

Здравейте, колеги
          С удоволствие докладвам, че вече всичко е наред с Жипката - отворихме капака, сменихме акумулатора и дори го закарахме за боя заради наскорошен инцидент с глиган + цялостно пастиране.
          Отворихме капака в Събота следобед, след като 2 поредни дни бяха над нулата, но един ден по- рано нямахме никакъв успех.
          В крайна сметка, с леко дърпане нагоре при максимално опънато жило, блокировката откопча. Както си мислехме в най- добрия вариант, видимата причина е в многото влязла мръсотия, след което вода, след което и раздуване от леда, между 2 от рамената на механизма, между които "ходи" рамото, дърпано за откопчаване от жилото.
          На снимката не се вижда много ясно, но е малко рамо което стои МЕЖДУ видимите две. Вижда се само отгоре, след като отворихме първия път ясно се виждаше колко трудно и в какъв малък диапазон се мърда. След като го почистих малко от мръсотия и напръсках с Wd40, взе да ходи доста по- лесно и на по- широк диапазон, с което капака започна да се отваря с много лека помощ отпред. Очевидно, нужно е още малко да му се обърне внимание за да се отваря отново само от ръчката, но това вече е лесно достижимо.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20170114_164746.jpg
Прегледи:1
Размер:786.3 КБ
ID:5740315

Благодаря на всички, включили се в дискусията, събрах ценен опит както за сегашната така и към бъдещи ситуации в които всеки би могъл да попадне.

Коментар

Най вероятно сте изкривили палеца за който е хванато жилото и сега не му стига просто ход да отвори като дърпаш от вътре.Или бронята е изпуснала частично или цялостно там където е застопорена към купето.При мен поне такъв беше случая.

Коментар

Честито! Ще взема да пръсна и аз на мойто, че като гледам какъв зор се получава - нема нужда!
              Honda XL600LM, 1987
              Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
              Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
                Честито! Ще взема да пръсна и аз на мойто, че като гледам какъв зор се получава - нема нужда!
                Добре е всички подобни механизми в автомобила до които имаме достъп да се смазват периодично! На мен миналата година пък ми замръзна дръжката на третата врата И механизмите на електрически стъкла ми се ще да почистя и намажа с нова грес някой ден, че като е много студ и те замръзват, но това си е един ден занимавка общо взето, та като се затопли ще видим.
                Като смазвате заключалката на предния капак смажете леко и жилото, или поне това, което се показва от него. На пантите също няма да навреди! И не използвайте WD40 за смазка! За временно ползване става, но не след дълго няма и следа от него!
                ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X