Колеги на фронтерата на капаците на главините под гайките (на колелетата) има едни пружинки наподобяващи огънати тънки стоманени шайби. При мене липсват около десетина и капаците дрънкат в дупки. Та въпроса ми е някои има ли представа дали се продават или трябва да се правят?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
пружинки
Свий
X
-
До: пружинки
Къде са тия пружинки бе човек,ти ме хвърли в размисъл?Не съм виждал такива изделия по главините?Какво им е предназначението и кой ги е поставял на посоченото от теб място?Че и голяма бройка споменаваш?Снимай ако имаш възможност...
-
Айде пак тема за тока ...
Шайби на Гровер. В народа - федерки. Служат за законтряне на гайките. Ако ги няма те се саморазвиват. Ако са се развили толкова, че нещо вече дрънка от това, значи пише духът ти, а не ти.
Къв е въпроса? Дали имаме познат поп да ти го пратим ли? Не съм чувал.
Коментар
-
Стефане, не е федерка, ако имаш предвид тези сцепените, дето се слагат против саморазвиване........ наистина е трудно да се обясни, трябва да ги снимам и ще кача снимка.
тези придържат декоративните капачки и са на всеки болт на джантата - затова са толкова много.
преди малко писах отговор в тази тема, сега гледам че го няма.......... какво ли стана, полтъргайст?________________________________________________
Subaru OUTBACK 2,5
Hyundai TUCSON 2.0
Коментар
-
Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнениеДекоративните капачки ги държат само три болта Ф-6,а по гайките на джантата липсват федери?Нямам обяснение за какво става въпрос?Нека някой компетентен колега да отговори!...
ако някой знае къде има - да казва, в Бриколаж и обикновенните железарии няма такива.________________________________________________
Subaru OUTBACK 2,5
Hyundai TUCSON 2.0
Коментар
-
Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнениеДекоративните капачки ги държат само три болта Ф-6,а по гайките на джантата липсват федери?Нямам обяснение за какво става въпрос?Нека някой компетентен колега да отговори!...
Коментар
-
Е тва му е хубаво на форума.Всеки ден научавам по нещо ново.Първо си помислих че говори за конуси за джантите.На камионите ми има такива.Сега научих за тези шайби.Добре де не могат ли да се заменят с федер шайби???Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...
Коментар
-
Такааа след като аз се дзверих около месец как подяволите се слагат тези капаци за железните джанти дето маххх ми прати (благодаря за коетокато се видим някой ден ще черпя) аз най на края открих топлата вода
Та значи въпросните шайби са по две на всяка гайкаедна дебела нормална шайба и една стоманизирана прожинна, която изглежда все едно че някои я е дъфкал.тези шайби са само да крепят "тенекето" те не пристягат самата джанта
Ако някои е заглеждал гайката ще е забелязал че шестограма започва на около 20 мм от самия краи на гайката кадето е конуса които пристяга самата джанта към главината.Та точно тези 20мм се обират от шайбите а едната част на гайката фактически минава през онова лъскаво тенеке
?
ако някой разбере каво съм написал даже ще почерпяРак, мерак и простак не се лекуват!!!
Коментар
-
Първоначално публикуван от rosssko Преглед на мнениеТакааа след като аз се дзверих около месец как подяволите се слагат тези капаци за железните джанти дето маххх ми прати (благодаря за коетокато се видим някой ден ще черпя) аз най на края открих топлата вода
Та значи въпросните шаиби са по две на всяка гайкаедна дебела нормална шаиба и една стоманизирана прожинна, която изглежда все едно че някои я е дъфкал.тези шаиби са само да крепят "тенекето" те не пристягат самата джанта
Ако някои е заглеждал гаиката ще е забелязал че шестограма започва на около 20 мм от самия краи на гаиката кадето е конуса които пристяга самата джанта към главината.Та точно тези 20мм се обират от шаибите а едната част на гаиката фактически минава през онова лъскаво тенеке
?
ако някой разбере каво съм написал даже ще почерпяНякои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
Коментар
-
Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнениеЕ тва му е хубаво на форума.Всеки ден научавам по нещо ново.Първо си помислих че говори за конуси за джантите.На камионите ми има такива.Сега научих за тези шайби.Добре де не могат ли да се заменят с федер шайби???
Коментар
-
Аз имах същия проблем на едното колело В гумаджииницата бяха ги запиляли тези шайби и тракаха и аз си ги направих сам, достатачни са само на два болта да имаш и да са срещуположни важното е малко да уплатни мойте ги направих от тънка ламарина.
!! п.с. станах като даскал.Последно редактирано от fanatic; 05-12-07, 08:18.[SIGPIC][/SIGPIC]
Коментар
-
Първоначално публикуван от ised21 Преглед на мнениеАз имах същия проблем на едното колело във гумаджииницата вяхя ги запиляли тези шаиби и тракаха и аз си ги направих сам достатачни са само на два болта да имаш и да са срещуположни важното е малко да оплатни моити ги направих от тънка ламаринаНякои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар