Обява

Свий
Няма добавени обяви.

турбината на опел фронтера 2.5тдс не работи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: турбината на опел фронтера 2.5тдс не работи

Здравей!От начало при първата диагностика ми казаха ,че турбината не работи.Но мой приятел провери и се разбра че турбината надува маркуча пристискане.днес при втората диагностика човека от сервиза направи същата проба и каза че турбината работи.Това за грешките ще ми пратят кабел от Пловдив да мога да си тествам компа.

Коментар

Здравей колега!Импедаса ако е съпротивлението на дюзата в сервиза казаха че е добре.А за дебитомера бил с ниски стойности.Ако съм те разбрал компа е в авариен режим да можеш да се прибереш до сервиз без да върви много.Вчера сменихме три дебитомера от една морга не заработиха сега ще си поръчам нов и да се надяваме че ще се оправи.

Коментар

Да не би да ти задържат спирачките? Загряват ли главините при продължително каране?
        ОФA ДБ 2.5тдс 97г, ЗИЛ450506,тел.0899751844

Коментар

Не не загряват.Просто като тръгваш да ускоряваш едва ускорява но до около 80 км.

Коментар

турбината бачка ама е духнал гарнитурите на смукателния колектор-това е диагнозата за днес ,оцапах се и след тест духа си на 2500 оборота яко-утре ще го лекувам

Коментар

Здравей колега!!!!Като че ли и при мен се изясняват нещата.Последното от днес ....купих нов дебитомер ииии майстора каза че и той не работел и доведе друг СПЕЦИАЛИСТ който се произнесе....ИМАШ ПУКНАТА ГЛАВА и за това не върви колата(джипката).Край с майсторите аз ще съм майстор от сега нататък.Утре ще разглобя и аз смукателния колектор и ще сменя всичките гарнитури.А го открих с малко веро на пяна духат яката.Пак ще пиша какво е станало
              Утре е ден за мацане!!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от bojo26 Преглед на мнение
                Здравей колега!!!!Като че ли и при мен се изясняват нещата.Последното от днес ....купих нов дебитомер ииии майстора каза че и той не работел и доведе друг СПЕЦИАЛИСТ който се произнесе....ИМАШ ПУКНАТА ГЛАВА и за това не върви колата(джипката).Край с майсторите аз ще съм майстор от сега нататък.Утре ще разглобя и аз смукателния колектор и ще сменя всичките гарнитури.А го открих с малко веро на пяна духат яката.Пак ще пиша какво е станало
                Утре е ден за мацане!!!!!
                Хехе... и аз поради същата причина станах майстор! И с ръка на сърцето твърдя, че се справям по-добре от половината наричащи себе си майстори Успех и по-бързо да оправяш проблемите!
                ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Здравейте!!!!С радост мога да съобщя ,че колата(джипааа)вече е готов за подвизи.хубаво е когато имаш ПРИЯТЕЛИ с които да се посъветваш.БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ОТ СЪРЦЕ!!!Вчера с мой добър Приятел който много по вече от мен знае за какво става въпрос и с доста ооомазване с масло беше оправена колата.Дефекта беше следния,на смукателния колектор липсваха две гарнитури.Сменихме ги,сменихме датчика за водата,сменихме и термостата.Днес сменихме и дебитомера.Сега налягането от турбината е голямо и колата върви почти идеално.Купих си кабел и ще изчистим грешките.Има само проблем че около 2000/2500 оборота заглъхва.Но в момента колата е супер като набере скорост си върви много добре.Предстои да се провери и помпата и мисля че всичко ще е на ред.Сигурно ще отида в последния сервиз да им покажа колата която я бяха отписали как върви.Когато направим диагностика на помпата пак ще споделя.

Коментар

Добре де, този колектор с издуханите (или забравени) гарнитури не фучи ли като самолет?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Добре де, този колектор с издуханите (или забравени) гарнитури не фучи ли като самолет?
                      Преди време синът ми като взе книжка , сяда сефте в джипката , пали .... и следващият му жест беше : пали радиото . ПлеснАх го през ръцете с обяснението , че първо и преди всичко се слуша мотора . Рокендрола -като му дойде времето .

....таааа - по темата : би трябвало да фучи/бучи , ама ако има кой да слуша . И най- вече зависи дали към радиото има прикачена бас туба .
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

....таааа - по темата : би трябвало да фучи/бучи , ама ако има кой да слуша . И най- вече зависи дали към радиото има прикачена бас туба .[/QUOTE]

А Слушам си го аз тоя vm двигател,,,

Коментар

Здравейте!Защото не знам как да си пусна нова тема ,реших към тази старата.Проблема с вървежа на джипа остава.На истина е много по добре,но просто няма мощност!По равно или не много голям баир върви добре като е набрал скорост.А като види голям наклон направо е голям зор.Сменени са с работещи,Умната дюза,дебитомера,турбината работи много добре,датчика за температурата.На поредната диагностика ми казаха, че датчика на температурата на впръскване( или нещо такова)показвал -273 гр. и егр давал грешка.По съвет от сервиза е изрязана гарнитура и е затворен.Направо лудвам вече не знам какво да предприема.Купил съм си и циркулационна помпа ,но не знам къде точно да я монтирам.Ще бъда благодарен за някоя снимка.Аз съм от град Русе.Благодаря предварително!!!

Коментар

Според мен... намери някой колега от Русе с двигател, като твоя и се повози при него за да прецениш реално, каква е разликата с твоята машина. Може да се окаже, че очакваш прекалено много от този двигател и два тона желязо...
                            ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X