Здравейте!!миналата година си купих Опел Фротера 2.5 тдс.Сега имам възможност да я обслужа.вчера ходих на диагностика и според мен най важното че не работи турбината.колата си върви не загрява пъргава е но до 80 км. достига само и двигателя се мъчи.видях от дясно едно маркуче да виси и ми се струва че е за турбината.може ли някой с по голям стаж и опит да каже какво да се направи и къде могат да ми свършат работа.Аз съм от Русе.Като цяло съм доволен от машината но не съм я карал на дълго само малко в града може би около 70 80 км.Благодаря ви предварително.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
турбината на опел фронтера 2.5тдс не работи
Свий
X
-
От: турбината на опел фронтера 2.5тдс не работи
Първоначално публикуван от bojo26 Преглед на мнениеЗдравейте!!миналата година си купих Опел Фротера 2.5 тдс.Сега имам възможност да я обслужа.вчера ходих на диагностика и според мен най важното че не работи турбината.колата си върви не загрява пъргава е но до 80 км. достига само и двигателя се мъчи.видях от дясно едно маркуче да виси и ми се струва че е за турбината.може ли някой с по голям стаж и опит да каже какво да се направи и къде могат да ми свършат работа.Аз съм от Русе.Като цяло съм доволен от машината но не съм я карал на дълго само малко в града може би около 70 80 км.Благодаря ви предварително.РР п38 2.5тд .Е53 чер клозет .Астра H Z13DT.
0895шест29410 .
Коментар
-
Здравейте!Днес приключих с всички проверки смяна на масло и филтри.Едни ми стана ясно за пореден път ...като кажеш че не разбираш и че не си карал дизелов автомобил ти отрязват главата от кръста...Турбината е на ред и колата си върви добре.ЕГР е много омазнен но ще го правим друг път.Семерината на коляновия вал отзад пуска и ще трябва да се смени и вероятно с нея и съединителя.Моля ако някой има опит с това да сподели ,от къде да си купя частите, някаква тънкост при смяната.Благодаря предварително!!!!!
Коментар
-
Първоначално публикуван от bojo26 Преглед на мнение....колата си върви не загрява пъргава е но до 80 км. достига само и двигателя се мъчи....Първоначално публикуван от bojo26 Преглед на мнение...Турбината е на ред и колата си върви добре....И ако - да , тогава не разбрахме как е премахната причината да се спъва преди .
Първоначално публикуван от bojo26 Преглед на мнение.....Семерината на коляновия вал отзад пуска и ще трябва да се смени и вероятно с нея и съединителя.Моля ако някой има опит с това да сподели ,от къде да си купя частите, някаква тънкост при смяната....
Второ : Това че въпросната "семерина" "пуска" масло все още не е причина за интервенции . Ако "пускането" се изразява в няколко капки сутрин на асфалта под кожуха на съединителя и ако нямаш проблеми с последния ( в смисъл отделя си нормално без "дъдрене" и не приплъзва) , карай си така .
Моят семеринг е така от 8 години и над 130 000 км. пробег . Но на съединителя не усещам да се е отразило , затова и не го барам .
Казвам ти го не за друго , а защото тънкост при смяната няма , но има хамалогия . ... което би те подтикнало да посетиш сервиз ....а пък ако тия в сервиза усетят , че не си сменял съединител до сега - отиде ти главата до кръста !Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
Здравейте!!!Първо да отговоря на Vlado_TS колата започна да върви с около 100 след смяна на горивния филтър но е доста тромава и мудна.Сега имам друг проблем с загряването.Мисля да започна от виското и то да разбера дали се върти и как се върти при студен двигател и при топъл,термостата и след него да промия радиатора.Решил съм ако няма спасение да си сложа ел. перка.Четох че има колеги които са много доволни от ел. перка.Моля някой с по голям опит от моя да ми даде съвет как да постъпя.Днес я понапънах на един баир извън града ,по асвалт разбира се,почти горе беше загряла до втората дебела стрелка.Казаха ми че не трябвало да достига до там.Ако някой знае читав майстор в град Русе нека пише къде е.Аз съм от Русе.Благодаря предварително за съветите!
.
Коментар
-
Първоначално публикуван от bojo26 Преглед на мнениеЗдравейте!!!От къде мога да си купя нов радиатор и на каква цена!Благодаря за съвета!ОФА КБ X20SE + метан
Коментар
-
Здравей колега,аз карам същата фронтера от 9 години.Това с турбината е голяма глупост-просто този мъркуч,който си видял
е за вакума те са два и влизат в една пластмасова джаджа.Смени ги и двата и след това изчисти грешките и турбото
тръгва.За теча на масло и аз го имам ама така си карам защото е голям филм-и там няма семеринг а маншет,които
се пълни с масло.През лятото като е по-топло и караш повече няма да тече.Относно загряването нормално е
да отива до средата и след това се чува виското и трябва да се върне в нормално положение.Дано съм ти бил полезен?!
Коментар
-
[QUOTE=ppanito;2924745]Това с турбината е голяма глупост-просто този мъркуч,който си видял
е за вакума те са два и влизат в една пластмасова джаджа.Смени ги и двата и след това изчисти грешките и турбото
тръгва.QUOTE
Може ли малко по подробно разяснение каква функция изпълняват тези маркучи и защо карат турбината да спира като не са закачени?
Коментар
-
Здравейте!Днес отново бях на диагностика.Защото колата не върви,натискам педала а тя реве а не върви.някъде около 3000 оборота си е мършичка.на диагностиката ми казаха че най важното е ,че дебитомера е с ниски стойности,датчика на филтъра давал грешна температура.Прегледаха обер дюзата тя е на ред.Относно маркучетата за вакума.Като дръпнеш с уста мембраната си работи ,но там откъдето трябва да вземе вакум няма дупчица.В сервиза ме посъветваха да изолирам ЕГР .Ходих на две морги но трите дебитомера които ми дадоха като че ли не работеха.Утре ще запуша ЕГР и ще си поръчам дебитомер.Казаха ми че ще струва около двеста лева.Моля който има опит да даде съвет защото съм отчаял.за загряването ми казаха че двигателя се мъчел и затова загрявал.Някой беше писал че знаел всичко за ФРОНТЕРИТЕ или беше за този модел точно.Ако някой се сети моля да даде телефон да се обадя за съвет!!Благодаря предварително!!!!!Последно редактирано от bojo26; 24-02-16, 19:47.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар