Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Frontera A

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Frontera A

Много зависи и с какъв маслен филтър е.Ако е ментак,с фалшиво масло,не ме учудва това поведение.

Коментар

Колеги ,при мен също се наблюдава същия проблем с лампата на маслото ,изгасва след 10 сек .и стрелката за налягането на маслото си играе както си иска .Като запаля ,стрелката застава по-средата ,като загрее мотора пада на първата черта .При ускорение достига до предпоследната черта и изведнъж пропада до средната .Двигателя е C20NE с масло 10w40 на GM .Възможно ли е да ми заминава маслената помпа ?

Коментар

Това последното за стрелката при ускорение е нормално,но забавеното вдигане на налягането на маслото явно си е обща болест на тоя двигател.

Коментар

Ами не е обща болест.Когато налееш фалшиво масло,фалшив маслен филтър и едни 250 000км на двигателя,какво очаквате?
          Отидете и си купете истински маслен филтър,с два клапана.Това е първото което ще покаже дали има проблем.Ако след него,не се забелязва посочения проблем,слагайте гориво и повече газ да не клеясват буталата .
          Но ако пак се наблюдава,нещо по ДВГ е на умиране.Въпроса е кога,а не дали.
          Последно редактирано от FiveFinger; 28-01-16, 09:53.

Коментар

Проблема се решава с нова маслена помпа и евентуално едни основни и биелни лагерчета. Принципно мотора е дуракоостоичив и държи доста на ниско налягане на маслото. Проблема обикновенно е в помпата и клапана и за високото налягане. При мен в студа свети 3-4 секунди .
            Николай Георгиев 0+
            тел.0887357722

Коментар

Благодаря колеги, след смяна на масления филтър стрелката за налягането заспа на предпоследната черта .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X