Здравейте , сигурно има такава тема,но ми изтекоха очите да чета и не намерих, та ми трябва мнение на разбирачи
. Обожавам горските преходи и реших да се присъединя към офф-роуд обществото с моята скромна джипка Опел Фронтера 2.0 бензинче класика
. Проблема е, че по джипката все още всичко е оригинално, няма лифтове няма никакви подобрения , засега и ме интересува съвет какви гуми да си взема за нея за гората. Терените по които карам са ви до болка познати. До сега се возехме с УАЗ-ка с тракторни гуми 7.50 и проблеми никакви. Руската машина копае като ненормална и на сняг и на кал над вратите, но на коловози никакъв шанс директно пада в коловоза, но все пак отново си мисля за тракторки, но нещо не са ми много ясни размерите, та моля за съвет кой от какви гуми е доволен , кои на сняг и кои на кал и само моля за размери, че не знам тая фронтерка с какво да я обувам, предварително мерси . 

Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Opel Frontera ГУМИ ЗА ГОРА - РАЗМЕР И МНЕНИЕ
Свий
X
-
От: Opel Frontera ГУМИ ЗА ГОРА - РАЗМЕР И МНЕНИЕ
За размера никой не може да ти помогне освен ти самият - отиваш, мериш и какво можеш/искаш да събереш това купуваш. За да ти препоръчам грайфер кажи, дали я караш само офф, основно офф, или 50/50...В Космоса никой няма да чуе писъка ти....
-
Друже, поинтересувай се първо дали около вас не се подвизава някой съфорумец с вдигната фронтера, която може да разгледаш. Тогава ще придобиеш реална представа за това какъв чанч те очаква за поставяне на да речем едни 31-ци.Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
-
Ако ти се поинтересуваш. ще разбереш, че на фруктиера А 31" и пасват като на свинче звънче без 'псолютни н'икъв чанчПървоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнениеДруже, поинтересувай се първо дали около вас не се подвизава някой съфорумец с вдигната фронтера, която може да разгледаш. Тогава ще придобиеш реална представа за това какъв чанч те очаква за поставяне на да речем едни 31-ци.
А колегата фруктиерист да фане да попрочете и да си прецизира въпроса!В Космоса никой няма да чуе писъка ти....
Коментар
-
Коки , що плашиш човека , бе ?Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение.... Тогава ще придобиеш реална представа за това какъв чанч те очаква за поставяне на да речем едни 31-ци.

Нема нищо страшно всъщност . Само требе мерак . И четене . За да прескочи преоткриването на топлата вОда .Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
Не знам дали има тема, която търсиш, но си мисля друго. Защо не караш с това което имаш следващите 6 месеца. И с малко повече мисъл, разбира се. Обзалагам се , че след това няма да питаш, а ще отгваряш. За къде бързаш, времето е пред тебе.
Не мога да разбера ония, които избират трудния начин, когато има и лесен. В трудните моменти, които са неизбежни, моята се е справяла и със сандартното си оборудване и с малко мисъл за конкретната ситуация. Ако искаш да плашиш гаргите, слагай си снежни, тракторки, марсианки ..... ( нищо чудно китайците да произвеждат и такива). Ако искаш да се справиш с поредния пробем, слагай поне малко мисъл.
Затъвал съм с нива с "тракторки" на проблемен участък с дължина 5 м. Легна на дифернциалите. Идиотът, който караше, реши да смени предавката. Накрая, аз платих на такториста, който я извади, щото копелето се направи, че няма пари.
Мислене му е майката, както казва един форумец тук. Ама не после, ами преди.ОФБ ДБ X22SE
Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.
Коментар
-
След като слизате от "тракторки" на УАЗ-а, значи си ви трябват наистина сериозни гуми. Silverstone MT 117 Extreme е гумата, която ви трябва. Вече размерът е според това колко може да се преправи джипката. На 2.0 31-ци влизат почти без проблеми. За 33-ки трябват: фланци, бодилифт и орязване с флекс. Има и една Фронтера с 35-ци. Шапка му свалям на Владо, че ги е наврял. Как - само той може да каже.
Само да добавя, че над 31-ци започва да се усеща колко е слаб двигателя, а оправянето на това струва едни много пари...Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.
Коментар
-
Ето и едни 37-ци : )
https://www.youtube.com/watch?v=vzHh8psNAv0
Коментар
-
Благодаря на всички за изчерпателните отговори
когато имам време сядам и чета , но хем не ми остава много време хем женският ми пол малко ме дърпа и не всяка информация ми е пределно ясна
затова реших да питам Баш тежката артилерия. А иначе джипката, ще се кара само и единствено в гората, не съм й предвидила километри по Хасфалта
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар