Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Opel Frontera ГУМИ ЗА ГОРА - РАЗМЕР И МНЕНИЕ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Opel Frontera ГУМИ ЗА ГОРА - РАЗМЕР И МНЕНИЕ

Здравейте , сигурно има такава тема,но ми изтекоха очите да чета и не намерих, та ми трябва мнение на разбирачи . Обожавам горските преходи и реших да се присъединя към офф-роуд обществото с моята скромна джипка Опел Фронтера 2.0 бензинче класика . Проблема е, че по джипката все още всичко е оригинално, няма лифтове няма никакви подобрения , засега и ме интересува съвет какви гуми да си взема за нея за гората. Терените по които карам са ви до болка познати. До сега се возехме с УАЗ-ка с тракторни гуми 7.50 и проблеми никакви. Руската машина копае като ненормална и на сняг и на кал над вратите, но на коловози никакъв шанс директно пада в коловоза, но все пак отново си мисля за тракторки, но нещо не са ми много ясни размерите, та моля за съвет кой от какви гуми е доволен , кои на сняг и кои на кал и само моля за размери, че не знам тая фронтерка с какво да я обувам, предварително мерси . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:fsafari540.jpg
Прегледи:1
Размер:30.0 КБ
ID:6104471Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ss_mt117xtreme.jpg
Размер:26.5 КБ
ID:6104470Натиснете снимката за да я уголемите

Име:product_678160.jpg
Размер:9.5 КБ
ID:6104469

От: Opel Frontera ГУМИ ЗА ГОРА - РАЗМЕР И МНЕНИЕ

За размера никой не може да ти помогне освен ти самият - отиваш, мериш и какво можеш/искаш да събереш това купуваш. За да ти препоръчам грайфер кажи, дали я караш само офф, основно офф, или 50/50...
    В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Тракторката....... никакъв шанс за лед ,само за кал.Най добре е да имаш 2 комплекта .
      РР п38 2.5тд .Е53 чер клозет .Астра H Z13DT.

0895шест29410 .

Коментар

Друже, поинтересувай се първо дали около вас не се подвизава някой съфорумец с вдигната фронтера, която може да разгледаш. Тогава ще придобиеш реална представа за това какъв чанч те очаква за поставяне на да речем едни 31-ци.
        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
        Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
          Друже, поинтересувай се първо дали около вас не се подвизава някой съфорумец с вдигната фронтера, която може да разгледаш. Тогава ще придобиеш реална представа за това какъв чанч те очаква за поставяне на да речем едни 31-ци.
          Ако ти се поинтересуваш. ще разбереш, че на фруктиера А 31" и пасват като на свинче звънче без 'псолютни н'икъв чанч

А колегата фруктиерист да фане да попрочете и да си прецизира въпроса!
          В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
            .... Тогава ще придобиеш реална представа за това какъв чанч те очаква за поставяне на да речем едни 31-ци.
            Коки , що плашиш човека , бе ?
            Нема нищо страшно всъщност . Само требе мерак . И четене . За да прескочи преоткриването на топлата вОда .
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Не знам дали има тема, която търсиш, но си мисля друго. Защо не караш с това което имаш следващите 6 месеца. И с малко повече мисъл, разбира се. Обзалагам се , че след това няма да питаш, а ще отгваряш. За къде бързаш, времето е пред тебе.
              Не мога да разбера ония, които избират трудния начин, когато има и лесен. В трудните моменти, които са неизбежни, моята се е справяла и със сандартното си оборудване и с малко мисъл за конкретната ситуация. Ако искаш да плашиш гаргите, слагай си снежни, тракторки, марсианки ..... ( нищо чудно китайците да произвеждат и такива). Ако искаш да се справиш с поредния пробем, слагай поне малко мисъл.
              Затъвал съм с нива с "тракторки" на проблемен участък с дължина 5 м. Легна на дифернциалите. Идиотът, който караше, реши да смени предавката. Накрая, аз платих на такториста, който я извади, щото копелето се направи, че няма пари.
              Мислене му е майката, както казва един форумец тук. Ама не после, ами преди.
              ОФБ ДБ X22SE
              Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

След като слизате от "тракторки" на УАЗ-а, значи си ви трябват наистина сериозни гуми. Silverstone MT 117 Extreme е гумата, която ви трябва. Вече размерът е според това колко може да се преправи джипката. На 2.0 31-ци влизат почти без проблеми. За 33-ки трябват: фланци, бодилифт и орязване с флекс. Има и една Фронтера с 35-ци. Шапка му свалям на Владо, че ги е наврял. Как - само той може да каже.

Само да добавя, че над 31-ци започва да се усеща колко е слаб двигателя, а оправянето на това струва едни много пари...
                Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

235/85/16 съм си хaресaл зa рaзмер. Вторaтa снимкa.
                  Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Колега мисля че твоята гума е Maxxis Mudzila M8080 с размер 31x11.5x15

Коментар

Ето и едни 37-ци : )
                      https://www.youtube.com/watch?v=vzHh8psNAv0

Коментар

Тези гуми принципно се са ли за терени без сняг?
                        C20Nе '94 KБ

https://www.youtube.com/watch?v=SJ7ganVQGjA&t=7s

Коментар

Благодаря на всички за изчерпателните отговори когато имам време сядам и чета , но хем не ми остава много време хем женският ми пол малко ме дърпа и не всяка информация ми е пределно ясна затова реших да питам Баш тежката артилерия. А иначе джипката, ще се кара само и единствено в гората, не съм й предвидила километри по Хасфалта

Коментар

Предлагам ти да си купиш едно предно дифче-ей така за резерва.И едни ръчни хъбчета.

Коментар

Щом е само горско тракторката .Няма друга гума за кал.Или Силвърстоун Екстриим .Нищо друго.
                              РР п38 2.5тд .Е53 чер клозет .Астра H Z13DT.

0895шест29410 .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X