Здравейте ,имам следния проблем колата не иска да пали на бензин ..сменени са свещи,кабели ,филтри,датчик температура.Има обикновенна метанова уредба с която я пали принудително ,когато обърна на бензин заработва ,но като тръгна да я движа няма много мощност,ако я загася не иска да запали на бензин или пали трудно ако и подавам газ... ,може ли проблема да се дължи на износена бензинова помпа,релето на за помпата ,вакум регулатор на рейката.... или нещо друго?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Frontera 2.4 проблем с паленето
Свий
X
-
От: Frontera 2.4 проблем с паленето
ами дават тази помпа за нея http://www.niparts.com/Fac/A1FF32/VALEO/347250.html
и пише pressure :1bar за това го казвамот кал не се пази:)
Коментар
-
Налягането в горивната система е мин.3,2 бара-макс 4,0.Вакуумният регулатор работи в диапазона от 2,8 до 3,2 бара.Та няма да стане с помпа на един бар.Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.
Коментар
-
Правилната помпа работи на 3 бара. Преди да се смени помпата е добре да се премери налягането в рейката. Ако има повече от 2.5 бара в рейката, смяната на бензиновата помпа е безсмислено.
П.П. Проблем с бензиновата помпа може да се установи и по следния начин: Като караш на бензин, натискаш педала до ламарината. Ако тръгне - помпата е ок. Ако забие нос - помпата не подава нужния дебит. Има и малка вероятност за ниския дебит да е виновен задръстен бензинов филтър.Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.
Коментар
-
Монтирaл съм си външнa от Опел ,но не Фронтерa 3бaрa е,имaм и резервнa Мерцедесовa и тя е толковa и със двете е кaто сaмолет.Сменявa ли се помпa ,не е лошо дa се премери и нaлягaнето в горивнaтa рейкa,кaкто препоръчвaт колегите,инaче пaк стaвa директно помпa ,aко проблемa не се реши ,продължaвaш нaтaтък.Трябвa сaм дa решиш кaк ще процедирaш.Дюзи не сa ,те не се скaпвaт едновременно.Филтър,помпa ,клaпaн рейкa.Може и евентуaлно ел.проблем,но мaлко вероятно,не е изключено обaче.Успех!Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар