Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бял пушек от ауспуха на Фронтера 2.4 95'

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Бял пушек от ауспуха на Фронтера 2.4 95'

Здравейте,

Имам следният проблем.Когато фронтито е на бензин и му подам газ (над 2500 оборота),
    през ауспуха излиза солидно количество бял дим,а на газ го няма този проблем.
    Случайно на някой да му се е случвало подобно нещо?
    Четох тук в темите за ЕГР-то ,ако е заминало можело да дава такива симптоми,но да го прави само на бензин ,а на газ не ???
    Ще се радвам да помогнете , ако сте запознати разбира се

Поздрави,
    Митко!
    Opel Frontera A 2.4 - 125hp

0888400831 - Митко!

От: Бял пушек от ауспуха на Фронтера 2.4 95'

И при мен е така.А оборотите как са ти на бензин?При мен на студено заковават 900 а след като позагрее започва да люлее,на моменти и гасне.На газ всичко е наред.На диагностиката ми показа забила ланда сонда с показание,ако добре съм запомнил, +0,45V и това показание не се променя
    C20Nе '94 KБ

https://www.youtube.com/watch?v=SJ7ganVQGjA&t=7s

Коментар

Първоначално публикуван от emilganev Преглед на мнение
      И при мен е така.А оборотите как са ти на бензин?При мен на студено заковават 900 а след като позагрее започва да люлее,на моменти и гасне.На газ всичко е наред.На диагностиката ми показа забила ланда сонда с показание,ако добре съм запомнил, +0,45V и това показание не се променя
      Оборотите са ОК .Държи си 900 , но работи малко странно(на бензин) на свободен ход.Все едно има запушени дюзи.Най-странното обаче , е че се фурсира без проблем.
      Иначе на газ всичко е ОК

0888400831 - Митко!

Коментар

Да не си налял нафта в бензина?!!??!Аз бях се вкарал в такова приключение,докато не изцедих и последната капка и не ръгнах чист бензин.Пушеше повече от трабантче!?
        Range Rover p38 4.0 V8 2011-2013-R.I.P.
        Opel Frontera A 2.3TDI-RIP-->2.5 V6 -Long live the Scrap.
        "Кучетата лаят-кервана си върви"

Коментар

Ако си от Кокаляне се обърни към gimax за съвет.

Коментар

Първоначално публикуван от MUD RACER Преглед на мнение
            Да не си налял нафта в бензина?!!??!Аз бях се вкарал в такова приключение,докато не изцедих и последната капка и не ръгнах чист бензин.Пушеше повече от трабантче!?
            Само чист бензин.Даже онзи ден свалях "резервоара"(силно казано резервоар , а имам в тавата 2 бутилки x33L .Едната е за бензин , другата за газ) и съм го източвал до дупка,и съответно налят брез цедка (за евентуални боклуци)

0888400831 - Митко!

Коментар

Първоначално публикуван от mitko punev Преглед на мнение
              Ако си от Кокаляне се обърни към gimax за съвет.
              Да явно ще трябва да го видя Илийката.

0888400831 - Митко!

Коментар

При мен работи колебливо до 2500 ,след това изчиства.Вероятно при мен проблема е или ландата или нещо по дюзите
                C20Nе '94 KБ

Коментар

Ако не ти пипа антифриза и пушека не мирише на масло,сваляй и дай някъде дюзите за почистване!Не са много факторите тия мотори да правят аномалии с пушеци,аз съм с такъв ,не много пъргав ,но жилав агрегат.
                  Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Мислех да отида на..... как се казваше това почистване...ултразвук?Слагал съм добавки и бензин 98,ама явно или е много запушено или са спукани,както ми казват като вариант.Нищо не пречи да опитам с ултразвук
                    C20Nе '94 KБ

Коментар

ЕГР нямаш.А ако дюзите са за почистване ще работи неравномерно мотора.Бензинов моотр пуши само еко е богата смес и то на товар на мотора,когато бензина е шитав,гори масло или влиза вода от някъде.За други причини не се сещам иначе ще си оказва влияние на работата на двигателя.
                      Range Rover p38 4.0 V8 2011-2013-R.I.P.
                      Opel Frontera A 2.3TDI-RIP-->2.5 V6 -Long live the Scrap.
                      "Кучетата лаят-кервана си върви"

Коментар

Има и още от какво да пуши един мотор...може от сервото да вкарва спирачна течност
                        ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Всъщност не ми стана ясно, въпросния бял дим плътен ли е, като при някои дизели с проблем на някоя от дюзите им които горят сурова нафта, или белия пушек е почти прозрачно бял, като парата от чаша горещ чай изнесена навън при студено време, ако е второто то е напълно нормално при студено зимно време сутрин, да пуши прозрачно бял пушек няколко минути и после няма и помен, това съм го имал на всичките си предишни коли при студените зимни месеци сутрин, включително и на чисто нови коли го има това явление?

Коментар

Абе при мен си е гъст и пиши на само на бензин.Нямам загуба на спирачна течност,а на 1000 км доливам 200-300мл антифриз,но го отдавам на това, че радиатора ми мокри в единия край.
                            C20Nе '94 KБ

Коментар

И при мен пушека не е като пара. Ще сваля горивната рейка и ще я занеса за почистване заедно с инжекторите.

0888400831 - Митко!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X