Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Контактен ключ - превърта

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Контактен ключ - превърта

Здравейте колеги,
    Стана една.... и аз не мога да си обясня каква. Имах проблем с мигачите - десните работят, левите не. Реших да опитам с контакт клийнър да почистя някакъв нагар ако се е натрупал в куплунга на превключвателя. Свалих черупките на кормилото, пръснах до колкото можах по всички възможни процепи и сега ..... контактният ключ се върти от крайно ляво до крайно дясно положение съвсем свободно, не се зацепва на никакво положение. Работи само заключването на волана. Пробвах и с резервният ключ - същата работа. Някой имал ли е такъв проблем или ако знае какво да правя, моля да ми отговори. Автомобилът ми е Феронтера А Спорт - 1994 год.

От: Контактен ключ - превърта

Първо трябва някой, който разбира от електричество, да провери с един мултицет, какво точно си "постигнал". След това евентуално може да се дават някакви съвети.
    Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Върха на ключа превърта в клемореда. Ако можеш го смени или ключар.А може и ключовете да са износени отпред.

Коментар

Извадил ти се е клемореда, нищо не се е развалило. Изключи акумулатора и огледай отвън и по мисленото продължение на ключа.
        Това само ако си абсолютно сигурен, че в момента преди да свалиш корите е работил. Ако и мигачите са спрели от вчера го вкарай в някой гараж и го правете там.
        Последно редактирано от veskov; 13-09-15, 22:52.
        А тези простотии се правят от името на всички ни.
        Даника
        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

За да се извади трябва някой да е "забравил" да завие 2 болчета. Или както масово правят-слагат предното а задното "забравят" (щот си може и без него,разбираш ли...),та и леко побутване стига да се откърти "клемореда"
          Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Благодаря на всички колеги, които се отзоваха!
            Колегат veskov се оказа прав. Клемореда се държеше само на 1 болтче, което от вибрации ли, от друго се беше разхлабило, самият клеморед леко се беше изместил и след като го натаманих, всичко се оправи. За съжаление проблема с мигачите (левите) остана. Десните си работят, левите - не. Релето си цъка, но полза никава. В тази връзка искам дас поипитам - възможно ли е в самата контактна група на релето да е проблема? Т.е. да иска смяна на самото реле. Иначе в един руски сайт описваха, че за трябва да се зачисти и някаква платка, но за да се стигне до нея трябва да с сваля волана, да се внимава да не изхвърчи някаква съчмичка. Хайде за съчмичката ще внимавам, ама да свлям волана май не е начинание за мен. Май ще се ходи до сервиз. Още веднаж благодаря на всички дали мнения и препоръки!

Коментар

Огледай отвън, виж предпазителите, крушките, жиците около тях. А и колегата Калин ти го каза съвсем точно.
              Даника

Коментар

Пък вземи и напиши от къде си, та да ти се каже къде да отидеш.
                Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Първоначално публикуван от dedoKoko Преглед на мнение
                  Пък вземи и напиши от къде си, та да ти се каже къде да отидеш.
                  От Пловдив съм!

Коментар

A и нещо не е баш тъй- цъка, но не свети. Да не си със светодиоди? Поне еднакво ли цъка релето?
                    Даника

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                      A и нещо не е баш тъй- цъка, но не свети. Да не си със светодиоди? Поне еднакво ли цъка релето?
                      Така. Включени аварийни светлини - всички лампички дето трябва да мигат си мигат. Релето цъка нормално. При включване (изключване на алармата), всичко, което трябва да мига си мига. При вкючване на десен мигач - всичко си работи. Когато включвам ляв мигач - релето цъка много ускорено, но нито една лампичка, която би следвало да светне, не светва, влючително и тази на таблото указваща, че е включен мигача. Не светят нито предният, нито задният, нито страничният мигач. Не съм със светодиоди. Това го правеше преди време и то от дъжд на вятър и само си се оправи, но сега.... не се оправя.

Коментар

Ако не можеш да се справиш, да те пратя при човек, дето с това се занимава?

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                          Ако не можеш да се справиш, да те пратя при човек, дето с това се занимава?
                          Благодаря за съдействието. Днес ще се опитам нещо да почъвъркам и ако не се справя ще трябва да разчитам на твоя човек. Но няма проблем - дай координати!

Коментар

Релето цъка ускорено и когато има изгоряла крушка,виж до някоя фасонка дали стигат 12 В.

Коментар

Трудно ще ти е при подобни повреди, обади се на Вени -#12 (или друг).
                              Даника

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X