Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теч на спирачна течност за съединител ОФА КБ 2.0

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Теч на спирачна течност за съединител ОФА КБ 2.0

Първоначално публикуван от VladimCho Преглед на мнение
    Със сигурност има качествен, или както обичат да ги наричат оригинален ремонтен комплект, както и такъв правен в някое китайско село...
    С марка цун-кай-хуи
    РР п38 2.5тд .Е53 чер клозет .Астра H Z13DT.

0895шест29410 .

Коментар

Здравейте,поръчах си ремонтни комплекти за горна и долна помпа от mot.bg
      Ще пиша като успея да ремонтирам горната че за нея се съмнявам!
      Последно редактирано от boombeto; 17-04-15, 09:49. Причина: Реклама

Коментар

Пак е там,мисля че беше Антим,но не съм сигурен.

Коментар

Днес след едно инфарктно паркиране видях дебела диря спирачна течност и като се наведох видях как капе от долната помпа и маншона е яко мокър!Погледнах и зад педала и беше сухо та можеби съм се заблудил предния път като ми се е сторило че там е влажно,прибрах се безпроблемно без съединител което дължа на суровостта на инструкторите от бившата преднаборна шофьорска (и парашутна) школа към бившето ОСО.Ремонтните комплекти пристигат утре но се чудя дали да барам горната помпа която не дава кофти признаци.

Коментар

Аз бих си ги оставил,рано или късно ще се обади.
            C20Nе '94 KБ

https://www.youtube.com/watch?v=SJ7ganVQGjA&t=7s

Коментар

Първоначално публикуван от boombeto Преглед на мнение
              Днес след едно инфарктно паркиране видях дебела диря спирачна течност и като се наведох видях как капе от долната помпа и маншона е яко мокър!Погледнах и зад педала и беше сухо та можеби съм се заблудил предния път като ми се е сторило че там е влажно,прибрах се безпроблемно без съединител което дължа на суровостта на инструкторите от бившата преднаборна шофьорска (и парашутна) школа към бившето ОСО.Ремонтните комплекти пристигат утре но се чудя дали да барам горната помпа която не дава кофти признаци.
              Не барай горната ,ако си абсолютно сигурен че работи,отваряй я само ако има признаци за авария,демек като направиш долната ,ако има проблем дори и най-малък ,трябва да си сигурен че като се натовари ще си покаже изправноста!
              Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
                Не барай горната ,ако си абсолютно сигурен че работи,отваряй я само ако има признаци за авария,демек като направиш долната ,ако има проблем дори и най-малък ,трябва да си сигурен че като се натовари ще си покаже изправноста!
                +1! Не пипай нещо да правиш ако не си убеден че от там е проблема!Щом си видял че е долната прави само нея!

П.П. Това само от финансова гледна точка!Ако си решил да ревизираш помпите и не те бъркат малко похарчени пари за собствено успокоение.....тогава всичко долу за да знаеш че всичко ти е на 6 в тази система!
                Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
                LZ1NES

Коментар

Здравейте отново.
                  Днес след дълго лежане под фронтерката успях да сваля долната помпата и да сменя гумичките.След едночасови опити да обезвъздуша системата ми дойде идеята да сваля и горната и така и направих и дори с компресорчето за гуми продухах тръбите (излезе голям батак),смених гумичките и на горната помпа и след това обезвъздуших за 5 минути и сега имам съединител цвете .Забелязах обаче че цилиндъра на долната помпа има язвички и си мисля,че няма да изкара много дълго така та се разрових за помпи и намерих такива с невероятни цени от рода на 30-80лв!Китайски турски или тайландски важното е че имат страхотна цена,какво толкова има в една помпа бих казал въпреки че знам за разликата в качеството и въпреки това новата си е нова па макар и с цена 40лв,по-нататък направо ще си купя и двете!

Коментар

Първоначално публикуван от boombeto Преглед на мнение
                    Здравейте отново.
                    Днес след дълго лежане под фронтерката успях да сваля долната помпата и да сменя гумичките.След едночасови опити да обезвъздуша системата ми дойде идеята да сваля и горната и така и направих и дори с компресорчето за гуми продухах тръбите (излезе голям батак),смених гумичките и на горната помпа и след това обезвъздуших за 5 минути и сега имам съединител цвете .Забелязах обаче че цилиндъра на долната помпа има язвички и си мисля,че няма да изкара много дълго така та се разрових за помпи и намерих такива с невероятни цени от рода на 30-80лв!Китайски турски или тайландски важното е че имат страхотна цена,какво толкова има в една помпа бих казал въпреки че знам за разликата в качеството и въпреки това новата си е нова па макар и с цена 40лв,по-нататък направо ще си купя и двете!
                    Вече ти написах какво ми се случи на мен с нова горна помпа за 60 лв. Оригиналната е с вътрешен диаметър 19 mm, а "новата" с 15 mm. Ходът на буталото е еднакъв. При това положение обемът течност, който горната помпа изпраща към долната е по-малък и съответно недостатъчен за изтласкването на буталото и до положение, в което съединителят да отцепи изцяло. Тъй като при поставянето пропуснах момента с различните диаметри (на опаковката пишеше, че е за моята фронтера), реших, че не успявам да обезвъздуша както трябва и .... след многократни опити прекарах през системата две тубички дот4. После реших да върна старата, след като подмених уплътнителните пръстени. В един момент двете помпи бяха разглобени една до друга и чак тогава загрях какво става.
                    Та, внимвай с "новите" помпи. На мен просто ми върнаха парите без никакви приказки(въпреки, че им занесох помпата в разглобено състояние), но беше на щанда в магазина.
                    ОФБ ДБ X22SE
                    Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

На подобно мнение съм и аз донякъде.Карал съм евтино амбриажно жило 2 месеца,но специално при Фронтерата има доста добри евтини части.Не винаги е нужно да се изхвърляш,понякога се правят компромиси, стига всичко да работи .
                      Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Аз миналата година по това време сменях гумички на "долна помпа"(цилиндър)на цена под 15лв.Поръчах ги от "еврото" Испански,досега нямам проблеми.
                        ОФA ДБ 2.5тдс 97г, ЗИЛ450506,тел.0899751844

Коментар

А сега и аз да се включа тук.От доста време ми сълзеше горната помпа(по педала постоянно имаше течност).Карам така доста време,като съм долял 200мл ДОТ4.Обаче от няколко седмици на първа лееееко ми заятгаше,а на задна направо хъркаше.Това се получаваше след като карам доста време в градски условия.Иначе като си е студена няма проблем,влючва без проблем.Таа....днес свалих помпата да сменям гумички(ще кача снимки на гумичките и номера по който са поръчани)>Цената на гумичките е фрапираща - 7.50лв(Както каза колегата по-горе от Еврото,но нямаше друг варинат).Паснаха перфектно.НО . при свалянето на педала забелязахме,че там където лежи пружината е толкова износено,че се държеше на милиметър от счупване.Опитахме с наваряване,но уви не се получи.(ако някой има ляв педал,може и без стойка да пише на ЛС).Проблема решихме временно,като първо направихме нов прорез с шлайф за пружината,но не можеше да връща добре,след натискане.Поставихме друга пружина, временно,като това "временно"не се знае до кога ще бъде.Съединителя направо изчезна!След обезвъдушаване уви се появи!Но...маалко по-трудно влизат скоростите.Надявам се тайничко,че ще улегнат гумичките или нещо от сорта,и всичко да се нареди.
                          C20Nе '94 KБ

Коментар

Колеги,моля ако някой знае 100% педал за съединителя на 2.0 115cc ще стане ли от ОФА 2,4 ,за да не го разкарваме на пред назад по Еконт.
                            C20Nе '94 KБ

Коментар

Ето снимки на гумичките за помпата,както и проблема в педала.Иначе се снабдих с педал в отлично състояние,но предстой да се види дали ще стане от 2.4 .Благодаря на alexfield,който също реагира с перфектна оферта за педал,но по стечение на обстоятелства не го взех от него.Опитахме да наварим износеното място,но уви не стана.
                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150503_130414.jpg
Прегледи:1
Размер:40.3 КБ
ID:5658588Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150503_130418.jpg
Размер:43.4 КБ
ID:5658589Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150503_130441.jpg
Размер:37.4 КБ
ID:5658590Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150503_133154.jpg
Размер:51.3 КБ
ID:5658591Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150503_142248.jpg
Размер:64.4 КБ
ID:5658592Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150503_150708.jpg
Размер:64.6 КБ
ID:5658593
                              C20Nе '94 KБ

Коментар

Темата е за ОФА, но мисля че е по-добре да споделя тук отколкото да пускам нова тема:
                                Та смяна на гумички на долна помпа на ОФБ:
                                1. Течащата помпаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:20150707_001.jpg
Размер:111.1 КБ
ID:5670619
                                2. Ремонтният комплект от евро07 на цена 7,40лвНатиснете снимката за да я уголемите

Име:20150707_004.jpg
Размер:110.6 КБ
ID:5670620
                                3.Добре се вижда в какво състояние бяха старите "гумички", а какво излезе от помпата ... - няма да коментирамНатиснете снимката за да я уголемите

Име:20150708_005.jpg
Размер:94.9 КБ
ID:5670621
                                Да споделя: Буталцето го изкарах с помощта на компресор, като се надуе на входа на помпата. "Гумичките" поставих с помощта на зегер клещи. И за незнаещите като мен-обезвъздушава се от три места- долната помпа, разпределителя и горната помпа.
                                Като цяло обезвъздушаването ми отне най-много време, като все още педала е малко твърд и чат пат иска напомпване за да отдели.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X