Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теч на спирачна течност за съединител ОФА КБ 2.0

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Теч на спирачна течност за съединител ОФА КБ 2.0

Здравейте колекеги!
    От два три дена губя спирачна течност (съответно оставам без съединител) от казанчето на съединителя,оглеждах оглеждах но без канал (няма в района) не мога да огледам и отдолу.Има ли фронтерката слабо място в тая система и някой сблъсквал ли се е стакъв проблем?

От: Теч на спирачна течност за съединител ОФА КБ 2.0

цялата система куца но не е болка за умиране.огледай около педалите дали няма теч за да знаеш горната или долната помпа повече куца.Като установиш има ремонтни комплекти но обикновено трябва и цилиндърчето да се престърже Преди това!
    Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
    LZ1NES

Коментар

Първоначално публикуван от boombeto Преглед на мнение
      Здравейте колекеги!
      От два три дена губя спирачна течност (съответно оставам без съединител) от казанчето на съединителя,оглеждах оглеждах но без канал (няма в района) не мога да огледам и отдолу.Има ли фронтерката слабо място в тая система и някой сблъсквал ли се е стакъв проблем?
      Ако купуваш нова помпа (60 лв "китайска", най-вероятно от одринските гаражи) провери вътрешния диаметър на цилиндъра. Трябва да е 19 mm. Аз дадох 60 лв и получих помпа с диаметър 15 mm. Циркът продължи от обяд една събота до късен следобяд в неделя(рано в неделя изправих един собственик на магазин за ремонтен комплект за старата помпа). В събота отидоха 2 туби дот 4 за обезвъдушаване и не отцепва докрай ........ . При еднакъв ход и по-малък диаметър течността не достига да избута буталото на долната помпа докрай и да отцепи съединителя. Ама това го видяхме, като свалихме новата помпа за да върнем старата. Ремонтния комплект и той наполовина не ставаше ама .... .
      Долна помпа "китайска" не можах да открия, питах информативно, не ми трябваше. Оригиналната горна е над 300 лв. Не знам колко ....... .
      ОФБ ДБ X22SE
      Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

Да протичат горните помпи , аз имам фронтера на части .Ако ти трябва помпа пиши - ремонтен комплект в магазина е към 120 лева а нова помпа зависи от 400-800 лева . Аз със сигурност ще ти я дам на цена която ще ти хареса !
        Land rover 2.5 tdi
        0884035413

Коментар

Ок колеги,като успея да отида в сервиз и разбера какво точно става ще пиша!

Коментар

И аз имам от скоро теч до педала,което значи че е долната помпа.Дано скоро отидеш в сервиз....
            C20Nе '94 KБ

https://www.youtube.com/watch?v=SJ7ganVQGjA&t=7s

Коментар

Долната помпа е захваната на камбаната на скоростната кутия а не на педала - Педала се захваща на горната помпа с казанчето !
              Land rover 2.5 tdi
              0884035413

Коментар

Първоначално публикуван от jorotk Преглед на мнение
                ...... ремонтен комплект в магазина е към 120 лева ....
                Вероятно въпросният магазин е за златни накити .

Обикновено е това :
                Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                ......
                Цената : 6.80 лв. за гумички и почти цял ден гъзурене , щото помпата са я завряли на майк ... ъъъ... на на неудобно място .
                ......
                По-нагоре някой беше писал че обезвъздушаването е приключение , което е малко странно . Отне точно 2 мин.
                ....
                Това за т. нар. "горна помпа" . Ремонтния комплект за помпата на съединителя ( т.нар. "долна помпа" ) по спомен : към 12-13 лв.

Първоначално публикуван от neshko Преглед на мнение
                ... цялата система куца но не е болка за умиране....
                Цъ ! Нищо и на системата !

Проблемите са 2 :

1. Няма начин за 15-20 години да не се износят гумичките . Това важи за всяка бангия . Изключение по традиция прави Мерцедес , ама това е друга тема
                2. Мурдарско отношение на собственика , а именно : несменяне на спирачната течност на необходимите периоди .
                Последно редактирано от Vlado_Ts; 16-04-15, 10:04.
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от boombeto Преглед на мнение
                  .....!
                  От два три дена губя спирачна течност (съответно оставам без съединител) от казанчето на съединителя,оглеждах оглеждах но без канал (няма в района) не мога да огледам и отдолу.Има ли фронтерката слабо място в тая система и някой сблъсквал ли се е стакъв проблем?....
                  - сблъсквал се е . Ето темата и я изчети цялата . Не е много ( абе що требе все да ровим и да поднасяме инфото на тепсия ):

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=69472

..... и един съвет от мен : Като разглобите помпата , огледайте повърхността на цилиндъра . Ако не е надран , слагай смело ремонтния комплект гумички . Излишно е да се набутваш с пари за нова помпа . Това важи и за „горната помпа” .

Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Ако искате,сверете часовника при Настев.Извинявам се,ако някой ме е изпреварил със съвета.

Коментар

Ако някой е купувал такъв ремонтен комплект да да де номер ако може
                      C20Nе '94 KБ

https://www.youtube.com/watch?v=SJ7ganVQGjA&t=7s

Коментар

Момчета струвами се че е влажно около стержена който е хванат за педала,работата е почти ясна но как се сваля това чудо и от къде да си купя рем комплекта особенно този за който говори Vlado_Ts ?

Коментар

Със сигурност има качествен, или както обичат да ги наричат оригинален ремонтен комплект, както и такъв правен в някое китайско село...
                          ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Първоначално публикуван от tomil Преглед на мнение
                            Ако искате,сверете часовника при Настев.Извинявам се,ако някой ме е изпреварил със съвета.
                            Нaстев къде сa му координaтите сегa?Едно време вършехa чудесa,но не съм ходил отдaвнa ,бяхa нa прякa нa Симеон.
                            Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Помпата се сваля сравнително лесно ! Необходими инструменти са звездогаечно ключе 13 ,камък 13 дълго рано ,и малка тресчотка .За тръбичката 10или 11 по спомен рязани звезди -алтернатива гаечно ! Ремонтен комплект е копромис не е решение , ако цилиндъра има дори и лека язва която не се забелязва с просто око протича почти веднага .Не че искам да си пробутам помпата но това си е сигорна помпа , че работи .
                              Land rover 2.5 tdi
                              0884035413

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X