Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хидравликата спря да работи Фронтера Б 2.2 DTI

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Хидравликата спря да работи Фронтера Б 2.2 DTI

Един от проблемите се оказа разбити втулки на обтяжната ролка и стария ремък явно приплъзваше (да вметна с белязане на ремъка и ролката не може да се определи дали приплъзва !!!) Каретата се оказаха здрави, смазахме ги и за сега нещата са добре.
    Относно съвместимост на помпите в "текдока" на един от производителите си пише помпата се използва за........опел вектра В комби и т.н.
    Последно редактирано от samson1; 04-05-15, 10:27.

Коментар

Колеги, да чукна на дърво нямам проблем с хидравликата, но забелязах че цвета на хидравличната течност е мътно тъмно розова почти сива, дали да не го сменя с нова течност или да не го пипам?
      Последно редактирано от Еделвайс; 05-09-16, 18:54. Причина: Пояснение

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
        Колеги, да чукна на дърво нямам проблем с хидравликата, но забелязах че цвета на хидравличната течност е мътно тъмно розова почти сива, дали да не го сменя с нова течност или да не го пипам?
        Е ,да те заям на граматика. Кое ще сменяме -цвета или течността.
        Смени я .

Коментар

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
          Е ,да те заям на граматика. Кое ще сменяме -цвета или течността.
          Смени я .

Ще сменям маслото, между другото, за да не я карам в сервиз, мисля аз да сменя маслото, дали ще стане ако на 2-3 пъти източа старото масло от казанчето, като махна единия маркуч отдолу и изсипя в подходящо шише старото масло, после да доливам новото до maxx, да покарам малко, после пак източване и сипване на новото масло и така докато стане бистро червено, разбрах че маслото трябва да е DEXRON III като при ACK?

Коментар

Реших да сменя маслото в сервиза, маслото си е скъпо и сметнах че ще ми излезе по-евтино да се източи цялото старо масло наведнъж и да се сипе 1 литър ново, вместо да купувам 2-3 литра масло и постоянно да източвам от казанчето старото масло и да доливам с новото и така докато стане бистро.

Коментар

Реших да сменя маслото в сервиза, маслото си е скъпо и сметнах че ще ми излезе по-евтино да се източи цялото старо масло наведнъж и да се сипе 1 литър ново, вместо да купувам 2-3 литра масло и постоянно да източвам от казанчето старото масло и да доливам с новото и така докато стане бистро.
              Колко па да е скъпо ?!
              Хубав Dextron lll има на под 10лв., а 15-20 е навсякъде без отстъпките.

Като ти вземат и поне 20лв. и те претупат, пак не ти излиза сметката.

Направи това:

Ще сменям маслото, между другото, за да не я карам в сервиз, мисля аз да сменя маслото, дали ще стане ако на 2-3 пъти източа старото масло от казанчето, като махна единия маркуч отдолу и изсипя в подходящо шише старото масло, после да доливам новото до maxx, да покарам малко, после пак източване и сипване на новото масло и така докато стане бистро червено, разбрах че маслото трябва да е DEXRON III като при ACK?
              но го източи колкото можеш, покарай, източи го пак, наливай, карай, и си свиркай.
              Няма нужда да е 2-3 пъти.

Това в сервиза няма да го направят, щото ше ти кажат, че няма смисъл.

... и си свали казанчето и го изплакни и избърши хубаво преди последното наливане, че се омазва с тиняк отвътре.
              ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Хидравличната помпа е така да се каже универсална - монтират я в повечето опели. На мен ми се наложи да премина на помпа от Фронтера Б заради преход към пистов ремък. В момента съм с една от Опел Тигра - купих я за 30 лева.
                Аз използвам хидравлично масло от бензиностанции петрол за около 5-6 лв литъра.
                Павка, ако ще промиваш, гледай поне да е с такова евтино. Да не се набутваш излишно.
                Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                  Хидравличната помпа е така да се каже универсална - монтират я в повечето опели. На мен ми се наложи да премина на помпа от Фронтера Б заради преход към пистов ремък. В момента съм с една от Опел Тигра - купих я за 30 лева.
                  Павка, ако ще промиваш, гледай поне да е с такова евтино. Да не се набутваш излишно.
                  Най-добре е да се промие с маслото което ще се ползва.
                  Различните масла могат да се пресекат, което води до газиране на системата и до спиране на работата на помпата.
                  Па и колко ше се набута, и то еднократно.
                  Сега като промие системата, след 40-50-60К само ще го смени със същото, и е готов,
                  а и до тогава "ор дъ кемъл, ор дъ кемъл драйвър".
                  ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                    АТФ се сипва в хидравликата, а това "хидравлично масло от петрол МХЛ 32" е за други видове хидравлики, но не и за автомобилни хидравлични системи на управлението !
                    0899 шест5313нула
                    За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                      АТФ се сипва в хидравликата, а това "хидравлично масло от петрол МХЛ 32" е за други видове хидравлики, но не и за автомобилни хидравлични системи на управлението !
                      Ами.. проверено лично то мен - 30000 км само с доливане с масло от петрол.
                      Никакъв проблем и до сега със секторната кутия (все пак е Фронтера А). А от скоро и с хидравлична помпа от Тигра - още 5000 км. В момента не ми губи масло, но ако започне (неговата мама) - само от онова евтиното от петрол.
                      Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X