Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ОФБ 2.2 бензин - проблем палене

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ОФБ 2.2 бензин - проблем палене

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
    Благодаря.
    Предполагам трябва да му занеса свален стартер? Което няма как да направя в тоя студ
    Не е задължително. Просто се чуйте за да осигури паркомясто. Брат му ги сваля и качва, да е жив и здрав.

Коментар

Какво прави той и къде го прави? Щото при последния стартрерджия няма да стъпя. Мой приятел днес ходи на място и прегледа джипката всичко е наред освен стартера който е запекъл жестоко, ток стига до шалтера и шалтера се мъчи да изхвърли бендикса без успех
      Сега ще звъня на Лозан да видя дали мога цял стартер от старите да сложа щото явно това лайно не става за нищо.
      Преди да сваляш каквото и да е, пробвай да завъртиш мотора на ръка с ключ от шайбата на коляновия вал. Може и да пробваш да палиш на дърпане, ама с много повишено внимание на съединителя. Подобни симптоми показва и затегнал двигател (дано не съм прав, че .....). Казвам го просто за да елиминираш всички неизвестни, че си е бая хамалогия.
      Последно редактирано от kuzdov; 20-11-14, 16:53.
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
        Преди да сваляш каквото и да е, пробвай да завъртиш мотора на ръка с ключ от шайбата на коляновия вал. Може и да пробваш да палиш на дърпане, ама с много повишено внимание на съединителя. Подобни симптоми показва и затегнал двигател (дано не съм прав, че .....). Казвам го просто за да елиминираш всички неизвестни, че си е бая хамалогия.
        И от какво ще стегне така скоропостижно двигател?
        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
        Из "Златния телец"

Коментар

Божа работа, най-често повлекли основни лагери поради липса на смазване. Има такива случаи. Работи, гасиш и после няма мърдане. Малко са, но не е невъзможно.
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Имах същия проблем със старата Фронтера, дето беше и автомат на всичкото отгоре! Отказа да пали пред един офис дето я бях качил на тротоара и ни напред ни назад! Изчаках да си тръгнат хората и един приятел ме дръпна до къщи - свалих стартера и пробвах директно с кабели: върти та се къса! Слагам го обратно на колата - нъцки! Оказа се шалтера - продава се отделно, взех го някъде от пресечка на Симеон и повече нямах проблеми!
            Honda XL600LM, 1987
            Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
            Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016

Коментар

И пак една идея от мен... И все пак откачи кабела дето бута шалтера напред и му подай плюс с достатъчно дебела жица директно от плюса на акумулатора, или за по-лесно от дебелата жица на самия стартер. Разбира се гледай колата да не е скорост... Направи теста на Куздов преди това. Ако не завърта сваляй стартера, ако разбира се сигурен, че акумулатора ти е ОК
              ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Дам... явно вече няма майстори в БГ. Стартера е фитка. Шалтера си бачка, всичко друго е наред, от контактния ключ през релето за стартера всичко си е наред. Стартера е запекъл зверски явно. Карах уикенда по една много гадна хлъзгава кал и се окаках здраво после пърсках отдолу половин час и явно съм наквасил стартера и сега като беше влажно нещо е запекъл. Утре или в събота ще го свалям някак си.
                Все пак не ми се струва нормално всяка година да давам по 100-на лв. за ремонт на стартер.
                Иначе колата запали отраз с дърпане. Ще пиша като измисля къде да намеря нормален майстор на стартери който си заслужава парите.
                no signature no problems

Коментар

В стартера вода няма как да влезе, или поне на мен не ми е известно как без да удавиш колата. А и да влезе, нищо няма да му стане. Още на първото завъртане ще издуха всичко. Най-вероятно си за втулки и може би четки. Просто предишния майстор е "пропуснал" да ги смени, щото оригиналните са му се видели читави и е решил, че ще карат още. Не е извънземна технология да се ремонтират електромотори. Майсторчето е минало по най-лекия и евтин път, за да ти вземе едни 100 лв.
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                    ....Майсторчето е минало по най-лекия и евтин път, за да ти вземе едни 100 лв.
                    да явно му е изгодно да ми ги взима всяка година
                    no signature no problems

Коментар

да явно му е изгодно да ми ги взима всяка година
                      Ми смени го де,какво чакаш още.

Коментар

Първоначално публикуван от gimax Преглед на мнение
                        Ми смени го де,какво чакаш още.
                        Това се подразбира от самосебе си пореден път няма да се прецакам при него. Ще намеря кой друг да ме прецака
                        Намерих чисто нов стартер с шалтер за около 120 лв. но е в Англия и докато дойде ще мине 2 седмици та пак ще се наложи да използвам някой местен тарикат който да ми сложи китайски части
                        no signature no problems

Коментар

В кравефермата в която работя имаме камион, който прави това от време на време, лекува се докато аз държа на стартер някой от мангусите влиза под камиона и чука с чук по стартера. Пали от първото уцелване. Запекъл стартер?

Сега видях, че сам си стигнал до този извод, но поне докато дойде новия стартер знаеш как да я накараш да завърти

Коментар

Това се подразбира от самосебе си пореден път няма да се прецакам при него. Ще намеря кой друг да ме прецака
                            Намерих чисто нов стартер с шалтер за около 120 лв. но е в Англия и докато дойде ще мине 2 седмици та пак ще се наложи да използвам някой местен тарикат който да ми сложи китайски части
                            Ако не искаш да ползваш познатия на Пенчо, може да се разходиш до работилницата на Свети Наум.
                            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                            Из "Златния телец"

Коментар

Подобни проблеми имах само че с алтернатора на предишната ми вектра, в продължение на 3 години носих алтернатора след като сам го свалях всеки път и монтирах, на 3-ма различни майстори, единия път заминали четки и смяна на диодния блок, после пък смяна реле регулатора, после някакво лагерче, изобщо когато го носих първия път казах на майстора всичко да му смени един вид да бъде като рециклиран, да ама не и накрая след като за 3-та поредна година имах проблеми с алтернатора и бях дал над 300лв за ремонти, накрая си купих чисто нов на цената на половин Вектра , имам чуството че майсторите на стартери и алтернатори, нарочно поправят само една част за да се върнеш за друго , така че Божко много добре те разбирам какво ти е сега...

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                                Ако не искаш да ползваш познатия на Пенчо, може да се разходиш до работилницата на Свети Наум.
                                Коя е тази работилница? Ти там ли работиш? Могат ли да си го свалят на място?
                                Нямам условия и желание да го свалям сам и да го мъкна някъде да ми го правят
                                no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X