Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен шум при движение на скорост по нанадолнище

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странен шум при движение на скорост по нанадолнище

Здравейте,
    От няколко дена при движение по нанадолнище на скорост и при пуснат педал на газта,
    Фронтерата стана много шумна - отпред откъм двигателя почна да се чува нещо като стържене и ромолене.
    Става само тогава, когато се движа на принудителен празен ход - надолу с включена предавка без газ или по равното
    за секунда, когато сменям скоростите, ако пусна по-рязко съединителя, преди да съм подал газ. С една дума -
    когато движението се предава от колелата към двигателя. Когато натисна газта, този шум изчезва и всичко е наред.
    Фронтера 2.3 тди 1992 г.
    Съединителят ми е на 40 000 километра, Демпфера ми е понапукан, но и с по-напукан съм карал и не съм имал
    този проблем.

Някакви идеи къде е заровено кучето ?
    Степента на уважение е правопропорционална на калибъра на цевта и обратнопропорционална на разстоянието от нея.

От: Странен шум при движение на скорост по нанадолнище

Това на 4х2 се чува? Хъбовете какви са?
    Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

А когато не е на скорост чували се нещо?
      СУЗУКИ ГРАНД ВИТАРА 2.0 TD 2000
      ТОЙОТА 4РЪНАР 3.0 ТD 96

Коментар

Огледай опората на кардана ...
        ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Залагам на каре.

Коментар

Шумът се чува на 4х2, на 4х4 не съм включвал, не знам.
            Хъбовете са ръчни, изключени са
            Когато не е на скорост, не се чува този звук
            Чувам го ясно отпред откъм двигателя, а не под краката си.
            Тук един приятел спомена нещо за смяна на верига - възможно ли е ?
            Ако е така, обявявам тотална щета, разпродажба на части и преминаване към Л200
            Степента на уважение е правопропорционална на калибъра на цевта и обратнопропорционална на разстоянието от нея.

Коментар

Възможно аксиално изместване на съединителя ,износени пластини.
              ОФA ДБ 2.5тдс 97г, ЗИЛ450506,тел.0899751844

Коментар

Проблема се оказа в демпфера - само съм си мислел, че е понапукан, извадих го на парчета.
                След смяната му с друг проблема изчезна. Понеже другия го вземах от морга, не знам колко ще изкара.
                Мисля да си доставя от Англия - там цената е около 20 долара + доставка.
                ХТТП://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=TVF100010GB&_sop=15
                Тукашните търговци под 150 лева не го дават.
                Ако има желаещи, може да се комбинираме с цел намаляване на доставните разходи.

ПП Някой искаше такъв демпфер да го разглежда и евентуално да го произвежда, да се обади, имам готов разфасован
                Последно редактирано от batDancho; 17-10-14, 07:53.

Коментар

При мен ремъка ми се плезеше над двигателя като изщрака демпфера. Само, че бях на път и искаш не искаш нов Феби за 180лв. Та ако наистина на някой са му необходими "парчета" да казва.

Коментар

Поръчах два демпфера от Англия. Излязоха ми по 38 лева бройката с доставката, да видим колко ще издържат.

Коментар

Сега слизах отдолу и погледнах демпфера - за около 200 километра значително се е нацепил и стърчат конци от него
                      Ужас направо, нямам думи. Аз го вземах от морга, новият пътува към мен, обаче каква може да е причината за това му състояние ?
                      Явно има някакъв друг проблем, за да ги убива толкова бързо - на висящия лагер и опашката скоростната кутия няма луфтове,
                      доколкото се мъчих да ги разклатя, не мръдват - къде да търся проблема, помагайте . . .

Коментар

Търсиш добър стругаро-фрезист ,алумин и нова шайба ,хем по лека и ще разтовари мотора ,хем приключват тея простотии с 20+годишни шайби.
                        РР п38 2.5тд .Е53 чер клозет .Астра H Z13DT.

0895шест29410 .

Коментар

Аз моето гумено каре (така му викаме на демпфера) го взех от една морга - от някакво БМВ - 20 лв.
                          Вече 2 години не е мръднало - включително и офф-роуд е видяло, както и гуми 33-ки.

Единственото, което можеш да объркаш, е монтаж под ъгъл - който да суче карето, при всяко завъртане.
                          Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                            Аз моето гумено каре (така му викаме на демпфера) го взех от една морга - от някакво БМВ - 20 лв.
                            Вече 2 години не е мръднало - включително и офф-роуд е видяло, както и гуми 33-ки.

Единственото, което можеш да объркаш, е монтаж под ъгъл - който да суче карето, при всяко завъртане.
                            Какво значи да го монтирам под ъгъл ? Измъкнах старото и на негово място сложих новото, без да мърдам кардана.
                            Какво може да съм сбъркал и как да го проверя този ъгъл ? Не вярвам старото да е било монтирано под ъгъл, защото
                            изтрая повече от 5 години.

Коментар

Прав е колегата. Откачи опората и я движи нагоре надолу и наблюдавай карето... на око си личи кога не е в съосие. Ако е необходимо подложи под опората. Изместване на съосието се получава от мачкането на тампоните на раздатката и на мотора.
                              ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X