Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми с преден диф,въздушен филтър,тампон двигател,обороти - решения

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с преден диф и въздушен филтър и карета

Направо ги разкарай, че ще ги забравиш и ще изядеш дървото баш в най-неподходящия момент някъде по горите.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
      Направо ги разкарай, че ще ги забравиш и ще изядеш дървото баш в най-неподходящия момент някъде по горите.
      За сега няма проблем.Май по-бързо загрява,но след това си държи температурата както обикновенно.Все пак не е долепен плътно до радиатора,а има доста голям отстъп,особенно в долния край.Но взимам бележка и ще внимавам.Относно ролбара имам под ръка машина за огъване,така че смятам мой модел да си измисля.Не знам само дали да товарям тежест.Няма да е кой знае колко тежък мисля.И стъпенки от стряни ще се правят.....А сега имам 10см сняг и се изнасям на вън
      C20Nе '94 KБ

https://www.youtube.com/watch?v=SJ7ganVQGjA&t=7s

Коментар

И ще си позволя последен съвет относно страничните степенки. Или ги направи само от тръби,или ако са оргинални трябва редовно да ги чистиш от снега,щото на мен ми изгниха праговете от немукаетлък.

Коментар

Първоначално публикуван от tomil Преглед на мнение
          И ще си позволя последен съвет относно страничните степенки. Или ги направи само от тръби,или ако са оргинални трябва редовно да ги чистиш от снега,щото на мен ми изгниха праговете от немукаетлък.
          Няма ли да е по опасно за стъпване,ако е само на тръби?Гледам няколко имат цолага
          C20Nе '94 KБ

Коментар

Те тия степенки по принцип не са предвидени за стъпване,предполагам знаеш.

Коментар

Те тия степенки по принцип не са предвидени за стъпване,предполагам знаеш.
              Е там е работата,че при мен се налага да се ползват и като стъпенки
              C20Nе '94 KБ

Коментар

Моите като ги свалях,от16 болта,9 се скъсаха,като имаш предвит,че шасито ми е здраво.И двете тръби бяха изгнили зад предните гуми,като едната направо беше скъсана.Това е резултата от лугата,която прави снега на киша и като се заседи по-дълго на степенките...И това няколко години... Ти трудно ще намериш оригинални,щото аз се обаждах на повечето обяви и или веднага се продават, или нямат.Върху тръбите може да се сложи рифелована ламарина,за да не се хлъзга.

Коментар

Моите като ги свалях,от16 болта,9 се скъсаха,като имаш предвит,че шасито ми е здраво.И двете тръби бяха изгнили зад предните гуми,като едната направо беше скъсана.Това е резултата от лугата,която прави снега на киша и като се заседи по-дълго на степенките...И това няколко години... Ти трудно ще намериш оригинални,щото аз се обаждах на повечето обяви и или веднага се продават, или нямат.Върху тръбите може да се сложи рифелована ламарина,за да не се хлъзга.
                  Лесно ще намеря дебелостенна черна тръба и да я огъна.От долу даже има остатъци от предишни стъпеники.И смятам,че лесно ще ги хвана ,като вкарам моята тръбва върху онези - заварка и един болт за по-сигурно.А и не говорим за постоянна тежест върху тях.Тази тръбва едно хубаво търкане с четката,груд и 3 в 1 боя за капак
                  C20Nе '94 KБ

Коментар

Засега проекта със стъпениките е в застой,но надявам се не за дълго.Проблем беше парното.След изчетеното в темата и консултация с "куздов" и Николай имам парно - с една дума жега,с две думи супер топло!!!Вързах изпарителя последователно,като първо от блока влиза в питата и тогава отива в изпарителя и от там обратно на долу.След обезвъздушаването,което стана като извадих входящия маркуч на изпарителя и го пъхнах е една туба и един помощник,който да налива течност в казанчето,за да не поеме въздух пак.Резултата е - стрелката е на първата тънка черта и вече духа топло.Двата маркуча на питата са почти еднакви на пипане(изходящия е много леко по студен,но смятам че е нормално при положение,че вътре перката бичи на 4).Така или иначе бях махнал всички маркучи,подмених същите с нови.Промивка на питата с 1литър сода каустик - първо издухах от питата антифриза или колко съм можал с уста и през новия маркуч,който го ползвах за надуване.С помоща на един от старите вкаран в горния вход налях сода,докато не започна да тече от другата страна това което наливах.Така стоя 15 мин.С останалата част,около 500мл продължих да наливам,а от другата страна изтече лееко жълто-ръждива течност(бях със жълт антифриз)Така стоя още 15 мин и с 5литра чиста вряла вода наливах във маркуча.Почти нищо не изтече от питата,освен това,което беше в нея и още маалко жълто.Накачих новите маркучи и сега всичко е ок.Побра 5л антифриз на -60 и около 3л вода.След това като обезвъздушавах малко ми изхвърли през казана,но нищо притеснително.След един час долях още към 500мл,като в казана стигна малко над максимума.Сега дебна колко ще погълне,да не остане казана празен и пак филма с обезвъзушаването.За сега толкова.Надявам се,че всичко ще е ок и продължавам с инсталацията за фаровете и паралелно стъпенки
                    C20Nе '94 KБ

Коментар

Вземи първо да захраниш изпарителя и след него парното защото рискуваш при ниски температури и парно на макс. да ти се обледенява изпарителя. Особено ако понастъпиш газта. Изпробвано!!!
                      Поздрави!
                      Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
                        Вземи първо да захраниш изпарителя и след него парното защото рискуваш при ниски температури и парно на макс. да ти се обледенява изпарителя. Особено ако понастъпиш газта. Изпробвано!!!
                        Поздрави!
                        А тогава няма ли пък парното да стане по-слабо, не ползвам газова уредба просто питам

Коментар

И двата случая са малко вероятни.Моя изпарител е вързан на тънкия маркуч от термостата и няма проблем с дебита или температурата(маркуча за самообезвъздушаване)
                          ОФА 98г. ДБ Х22ХЕ-дал квото дал!
                          Grand Cherokee 2.7
                          GSM 0888148630

Коментар

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
                            Поздрави!
                            За сега няма проблем.На 130 не усетих да има проблем - пускам газта и настъпва до долу веднага дърпа
                            C20Nе '94 KБ

Коментар

Радвам се че няма проблеми при теб, аз имах и след като наредих схемата както описах нещата се оправиха. Само споделям!
                              Поздрави!
                              Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Дано на всички или поне на повечето да се пооправи парното по този начин.Но вчера гледах една къса 95 с климатик и изпарителя е по същъя начин с тройниците - парното е бясно.Явно питата му е съвсем чиста......Иначе все повече се доближавам до стъпенките,благодарение на колегата Павел Василев.Пазарени са,само остава да си ги взема.Ако има някой,който пътува в моята посока - около Велинград и може да ги вземе.....ще се отчета подобаващо.
                                C20Nе '94 KБ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X