Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвети за направа на шнорхел

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съвети за направа на шнорхел

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
    Адаш, макар аз да съм от хардлайнерите във форума, и не пропускам да се избъзикам с някой който е мерак за "визия", сега съвсем сериозно ти казвам-за газене на 50 см вода изобщо не ти трябва шнорхел. Сина ми се вози на една разходка преди години, и минавахме Камчия, в най-пълноводния и период, и каза, че водата на моменти е стигнала до средата на стъклото... А витарата нямаше шнорхел. Познай-витарата още си работи.
    Дадените за пример от теб вълнички всъщност помагат-точно ниската част на вълната се пада в двигателния отсек, и там водата е с 20 см по-ниско от средното ниво. Стига да поддържаш постоянна скорост, и ниската част на вълната да си е все там.
    На моя жиб вече спрях да му слагам щнорхел, даже и да знам, че има дълбока вода за газене. Ако водата дойде до входа на филтъра-тя отдавна ще е намокрила свещите, а малко по-късно и делкото.
    При стар класически дизел идеята има голямо приложение, ма джипа ти не е такъв.

За простира-единственото полезно нещо което съм видял е, че сваля снега от клоните, преди да се натрупа на стъклото, и да спре чистачките. Ма и това е до време, после е все едно. Покарай малко в снежна гора, и ще разбереш от първо лице за какво ти говоря.

Ако обаче искаш джипа ти "да изглежда"-тези неща имат голяма роля.
    За джип който ще се кара по предназначение са важни съвсем други неща, ама те струват пари, а шнорхела и простира са почти без пари на фона на блокажи, лебедка, цялостна ревизия на двигател, трансмисия и окачване. То с едната ръжда да се пребориш е доста по- скъпо начинание.
    +1! И аз на 50см. и отгоре минавам без шнорхел ,не ми трябва при положение ,че другите неща под капака са плътни,а иначе за по-дълбоко слагам директно гъвкава връзка и я вдигам към разширитела.Шнорхел както писах се прави от елементи пвц за лепене и усилена дебелостенна пвц тръба,другото е гъвкава връзка ,качествени скоби ,малко рязане и фиксиране към багажник или носача на багажника ,иначе трябва да си караш с багажник или да демонтираш шнорхела!Рязане на калници и страници си струва ,ако се кара много по дълбок кален и воден терен ,за влизане 4-5 пъти в годината не си струва ,според мен,фиксирам усиления мъркуч към кутията и газ и то когато е над 50см.
    Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Т.е. слизате, минавате през локвата с рулетка и така?
      Якост

Владо, офа-та не е чак такъв боклук и по-малко прах си е по-малко прах и си оказва влияние. Също така въздуха е по-студен и т.н.

Е - няма да има ефект от пестин коня но си се усещат. Това разбира се ако шнорхела не е от фи45 - има тука до нас един ЛР с велик мунинг, ама те са обидчиви и ме е страх да го снимам какви чудеса са правени.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение

Е - няма да има ефект от пестин коня но си се усещат. Това разбира се ако шнорхела не е от фи45 - има тука до нас един ЛР с велик мунинг, ама те са обидчиви и ме е страх да го снимам какви чудеса са правени.
        "Те " не са обидчиви.Снимай го -моля и качи снимките тук.

Коментар

Има добър пластмасов правоъгълен профил за въздуховод на абсорбатори с няколко фитинга и преходи към фи. Малко е голям, но става перфектно. Купуваха се от теките, сигурно вече ги има и другаде за кухн. аксесоари и крепежи.
          А тези простотии се правят от името на всички ни.
          Даника
          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
            Има добър пластмасов правоъгълен профил за въздуховод на абсорбатори с няколко фитинга и преходи към фи. Малко е голям, но става перфектно. Купуваха се от теките, сигурно вече ги има и другаде за кухн. аксесоари и крепежи.
            Факт. Минуса е че поне на мен това ми стои грозно.
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Грозно е, много даже.
              А тези простотии се правят от името на всички ни.
              Даника
              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

...
                има тука до нас един ЛР с велик мунинг, ама те са обидчиви и ме е страх да го снимам какви чудеса са правени.
                Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
                "Те " не са обидчиви.Снимай го -моля и качи снимките тук.
                "Те" са, особено ако са дали 50+, и особено като им обясняват, че за тия пари хората правят совалки.

А "Вие" с нормално изглеждащите Ровери сте друга бира.
                ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

...Владо, офа-та не е чак такъв боклук и по-малко прах си е по-малко прах и си оказва влияние. Също така въздуха е по-студен и т.н.

Епа аз да съм казал някъде че е боклук ?!
                  Уточних изрично , че не говорим за кола въобще , а за конкретен модел . И не случайно . Щото тЕя работи с по- студения въздух , "принудително пълнене" през заборника и повишена мощност , че и по- чистия въздух (кат` че ли взима въздух от втория етаж на къща) са бошлаф работа в случая .

.... а това че има шнорхел изобщо не означава че ше плува като хипопотам . Ше се е удавила при това ниво , при което и със стандартния филтър . Другаде е проблема при дълбокото газене - споменаха го вече.
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                    .... а това че има шнорхел изобщо не означава че ше плува като хипопотам . Ше се е удавила при това ниво , при което и със стандартния филтър . Другаде е проблема при дълбокото газене - споменаха го вече.
                    Това е ясно, но поне няма да е воден удар.
                    Както и да е де. На всичките ми джипове на които съм сложил шнорхел не съм съжалявал. За разлика от на тези на които не съм

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
                      Воднa прегрaдa от 50см. и мaлко нaд се преминaвa и със стоковa Фронтеркa зaвиси и кaк ще я преминaвaш ,зa повече нещaтa не опирaт до шнорхел сaмо,нaблягa се нa кaбели ,свещи ,делко и сaмaтa кутия нa въздушният филтър, имa ли гaз ,кaквa е уредбaтa ,aбе достa нещa,тa не нaй -вaжен е шнорхелa,той е последният щрих зa през голямaтa водa!Инaче стaвaт елегaнтно и с ПВЦ тръби и елементи зa лепене,един черен мaт спрей зa плaстмaси и си стои перфектно.
                      Аз този клип в няколко теми го пуснах вече. Ето така се пълни филтъра на Фронтера с тиня. Според мен водата нямаше и 50 см, въпреки че дамите които возех (никога не са ги возили извън пътя), твърдяха, че водата е поне метър.
                      Правиш пред себе си вълна, а ако върнеш газта не знаеш дали няма да спреш окончателно.

Между другото на Ники му трябва е за такива простотии:
                      https://www.facebook.com/drifterplay...6673603122688/
                      Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Такива простотии не изискват шнорхел. Водата не покри даже гумата.

А за женските мерки е по-добре да не отваряме дума. Те да си гледат майчинските форуми и зодиите, и да дават при поискване...
                        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                          Аз този клип в няколко теми го пуснах вече. Ето така се пълни филтъра на Фронтера с тиня. Според мен водата нямаше и 50 см, въпреки че дамите които возех (никога не са ги возили извън пътя), твърдяха, че водата е поне метър.
                          Правиш пред себе си вълна, а ако върнеш газта не знаеш дали няма да спреш окончателно.

Между другото на Ники му трябва е за такива простотии:
                          https://www.facebook.com/drifterplay...6673603122688/
                          Алекс, много точно казано и показано. На клипа ясно се вижда, че дори капака не се облива с вода. Колегата Кольо спомена за преминаване през р. Камчия и вода до средата на предното стъкло - правил съм същата простотия с фиат пунто. Варна се наводнява адски много при обилни дъждове и преди няколко години се оказах в Трошево по време на един такъв дъжд. Карах и водата преливаше през капака. Уви, пунтото си е живо и здраво до ден днешен. И продължава да ме изумява.

Поздрави
                          Ники
                          Николай Савов
                          Опел Фронтера А КБ, 2.0
                          +359885 07 00 92

Коментар

Аз като автор на темата мога да допълня ,че шнорхел сложих...........но на друга машина .Направих си го сам като само главата му купих ,защото е трудна за изработка.А и да работа върши,след воден удър и няколко паразени филтъра преди него ,се наложи да г направя.И водата беше под половин метър когато зафъфли пропуши бяло..........Натиснете снимката за да я уголемите

Име:13445457_1270788492950064_1375598149490321519_n.jpg
Прегледи:1
Размер:149.1 КБ
ID:5726302
                            РР п38 2.5тд .Е53 чер клозет .Астра H Z13DT.

0895шест29410 .

Коментар

Много кекав тоз рейндж...

Ако някой не се е впечатлил от зелените нахилени маймунки-бъзикам се бе.

Ама наистина, какво толкова му става, че дърпа вода на 50 см дълбочина...
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от bay pres Преглед на мнение
                                Аз като автор на темата мога да допълня ,че шнорхел сложих...........но на друга машина .Направих си го сам като само главата му купих ,защото е трудна за изработка.А и да работа върши,след воден удър и няколко паразени филтъра преди него ,се наложи да г направя.И водата беше под половин метър когато зафъфли пропуши бяло..........[ATTACH=CONFIG]880361[/ATTACH]
                                Поздравления за рейнджа. Изглежда много насъскан. Водния удар на фронтерата ли го направи или на рейнджа?

Поздрави
                                Ники
                                Николай Савов
                                Опел Фронтера А КБ, 2.0
                                +359885 07 00 92

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X