Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвети за направа на шнорхел

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвети за направа на шнорхел

Ако темата не е за тук ,моля преместете я .
    Решил съм да почвам полека шнорхел на моята ОФА 2.2 бенз.97 год.
    Всякъкви съвети и идеи ще приема .Въобще оставям темата отворена да се пише кое как и защо.
    РР п38 2.5тд .Е53 чер клозет .Астра H Z13DT.

0895шест29410 .

От: Съвети за направа на шнорхел.

Първоначално публикуван от bay pres Преглед на мнение
    Ако темата не е за тук ,моля преместете я .
    Решил съм да почвам полека шнорхел на моята ОФА 2.2 бенз.97 год.
    Всякъкви съвети и идеи ще приема .Въобще оставям темата отворена да се пише кое как и защо.
    Потърси колегата Явор Вромос, има китайски шнорхел за фронтера и имаше снимка. Ако си решил да газиш буквално реки и водата да ти стига над нивото на фаровете, няма да стане само с шнорхел, ще се наложи много неща да преправиш сериозно, има такава тема поразрови се и хвърли един поглед, инак ако само искаш да пазиш въздушния филтър от случайни мокри пръски из калищата, то само шнорхел ще ти е достатъчен...

Коментар

Само за пляцикане тук там,никакво газене ,не мисля да я приводнявам.

0895шест29410 .

Коментар

Първоначално публикуван от bay pres Преглед на мнение
        Само за пляцикане тук там,никакво газене ,не мисля да я приводнявам.
        В такъв случай само шнорхел ще ти върши работа, намерих снимката на въпросния шнорхел от Явор...

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
          В такъв случай само шнорхел ще ти върши работа, намерих снимката на въпросния шнорхел от Явор...
          Това за Б Фронтера, Павка... за А има ли?
          ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Първоначално публикуван от VladimCho Преглед на мнение
            Това за Б Фронтера, Павка... за А има ли?
            Моя филтър е от другата стЪрна .

0895шест29410 .

Коментар

Най-добре да попита Явор, би трябвало да има и за А, китайците всичко правят в днешно време

Коментар

Здравейте, колеги,

Правя Ъп на темата, понеже не съм чул някой в България да продава шнорхели за Фронтера А. В тази връзка, въпросът ми е дали има на линия човек, който може да ми направи шнорхел? Естествено срещу заплащане. Джипката е ОФА КБ, двигател C20NE.
                Благодаря предварително.

Поздрави,
                Ники
                Николай Савов
                Опел Фронтера А КБ, 2.0
                +359885 07 00 92

Коментар

Първоначално публикуван от Nikolay Savov Преглед на мнение
                  Здравейте, колеги,

Правя Ъп на темата, понеже не съм чул някой в България да продава шнорхели за Фронтера А. В тази връзка, въпросът ми е дали има на линия човек, който може да ми направи шнорхел? Естествено срещу заплащане. Джипката е ОФА КБ, двигател C20NE.
                  Благодаря предварително.

Поздрави,
                  Ники
                  Здрасти Ники, ще учиш Фронти да плува ли , та по темата, не е трудно да се направи шнорхел, проблема е че в зависимост от материала, пвц тръби, армирани маркучи и т.н., няма да стои на външен вид така, както един оригинален шнорхел би стоял, но ако това не ти пречи как ще изглежда освен да върши работа, то от пвц тръби все някой ще ти го направи, но трябва да помислиш и да изведеш отдушниците на дифовете и раздатката по-нависоко, иначе ще трябва да сменяш всичките чорби ако влезе вода там, зависи доколко дълбоко ще искаш да плува де, най-безопасно ще е водата да не е по-висока от нивото на свещите, а да и компа също трябва да е по-високо, но пак зависи доколко мислиш да плува ....

Коментар

Здрасти Ники, ще учиш Фронти да плува ли , та по темата, не е трудно да се направи шнорхел, проблема е че в зависимост от материала, пвц тръби, армирани маркучи и т.н., няма да стои на външен вид така, както един оригинален шнорхел би стоял, но ако това не ти пречи как ще изглежда освен да върши работа, то от пвц тръби все някой ще ти го направи, но трябва да помислиш и да изведеш отдушниците на дифовете и раздатката по-нависоко, иначе ще трябва да сменяш всичките чорби ако влезе вода там, зависи доколко дълбоко ще искаш да плува де, най-безопасно ще е водата да не е по-висока от нивото на свещите, а да и компа също трябва да е по-високо, но пак зависи доколко мислиш да плува ....
                    Здрасти, Павка,

Както е казал колегата преди 2 години и няколко поста по-нагоре: Просто да се плицика, малка е още за да плува :) Не мисля, че ме притеснява не базовия вид на бъдещия шнорхел. Даже си мисля, че ще й дава много завършен и строг вид. Другото, което искам да сложа е простор (ванти), което е свързано с допълване на железата на булбарът и слагане на експедиционен багажник (не искам да дупча всеки детайл от ламарините). Отворен съм за всякакви предложения.
                    П.С.: Впрочем, не знам дали знаеш, но бившата ти "любима" е с газ от 2 месеца вече. Е, аз още не съм я виждал, но скоро ще я видя.

Поздрави,
                    Ники
                    Николай Савов
                    Опел Фронтера А КБ, 2.0
                    +359885 07 00 92

Коментар

Първоначално публикуван от Nikolay Savov Преглед на мнение
                      Здрасти, Павка,

Както е казал колегата преди 2 години и няколко поста по-нагоре: Просто да се плицика, малка е още за да плува :) Не мисля, че ме притеснява не базовия вид на бъдещия шнорхел. Даже си мисля, че ще й дава много завършен и строг вид. Другото, което искам да сложа е простор (ванти), което е свързано с допълване на железата на булбарът и слагане на експедиционен багажник (не искам да дупча всеки детайл от ламарините). Отворен съм за всякакви предложения.
                      П.С.: Впрочем, не знам дали знаеш, но бившата ти "любима" е с газ от 2 месеца вече. Е, аз още не съм я виждал, но скоро ще я видя.
                      Поздрави,
                      Ники

Ники, относно вантите, от тях ще имаш полза единствено ако влизаш буквално по девствен черен път в гората, сред непроходими храсти и клони които ще блъскат директно по челното ти стъкло, за всички други случаи ще ти е излишен, експедиционен багажник тук има колеги които сами са ги изработвали и ако се включат ще ти помогнат с размери и евентуално да ти я изработят

Коментар

А, вантите са много полезно нещо, като ти се намокрят чорапите да има къде да ги проснеш да съхнат
                        Иначе шнорхел и багажник ще направим. Пластмасов не мога.

И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Ники, относно вантите, от тях ще имаш полза единствено ако влизаш буквално по девствен черен път в гората, сред непроходими храсти и клони които ще блъскат директно по челното ти стъкло, за всички други случаи ще ти е излишен, експедиционен багажник тук има колеги които сами са ги изработвали ....
                          Абе остави ти . С ванти и шнорхел и багажник си е гъзарско . Хеле пък ако пред багажника монтираш и 4 бойни фара !

.... а па ако прибавиш едни кални 31-ци и със сичкото тва паркираш пред кафенето - смятай как ше им омекнат краката на мацките !
                          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Нa мaцките крaкaтa омеквaт от зaдкормилното устройство нa джипa и от товa по къв терен може дa ги прекaрa ,пa aко ще и дa е еднa женa ,любимaтa ,a не от aгресивните оффроуд -хaрд екстри,въпреки че те си вършaт рaботa определено ,aко сa нaпрaвени дa рaботят ,a не зa гъзaрия.Между другото и зa свещите си имa лек зa дълбоко гaзене ,дифовете и рaздaткaтa не сa проблем,можеш дa ги зaкaрaш до тaвaнa,шнорхел и aуспух също,номерa е кой ще чисти вътре после.Товa лято кaрaх достa по горaтa из гъсти шубрaци и освен дрaскотини по боятa ,нито един път нямaше нуждa от вaнти,aко толковa ми дотрябвa нещо подобно ще е някaквa бързa мрежовa конструкция смъкaнaтa евентуaлно от бaгaжникa нa тaвaнa.
                            Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                              Абе остави ти . С ванти и шнорхел и багажник си е гъзарско . Хеле пък ако пред багажника монтираш и 4 бойни фара !

.... а па ако прибавиш едни кални 31-ци и със сичкото тва паркираш пред кафенето - смятай как ше им омекнат краката на мацките !
                              Кому е нужен този спам? Нека да не показваме на останалите колеги, че сме от Люлин. Използвам джипката за всичко друго, но не и за пред кафето. Мацките не се вълнуват от джип, който им е набор.

Поздрави,
                              Ники
                              Николай Савов
                              Опел Фронтера А КБ, 2.0
                              +359885 07 00 92

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X