Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Завъртане 180 градуса? гуми?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Завъртане 180 градуса? гуми?

Естествено. При това много по-зян от другите, особено в режим 4х4. Вярно, по-трудно се занася. Обаче занесе ли се - Господ да ти е на помощ. Понеже много пъти в секунда се държи ту като задно-, ту като предноприводна, и си до там.
    Не си играйте с това. Изтърваният завой може да се спаси, обаче само от който знае как. Това е от висшият пилотаж.
    А иначе има много коли освен жигулито и мерцедеса със задно предаване)) Те не се държат лошо в завоя, нормално се държат. Предноприводните се държат като бременни хлебарки заради недостатъчната управляемост.

Коментар

Според мен е от неправилни гуми. Аз наскоро на един кален път край лобош така се въртях като пумпал бавно карам но джипката върви с вратите на пред със задницата напред само не и както трябва. Интересно че по надолнище и нагорнище намяше проблеми само на равното.

Коментар

гумите Вранглер АТ не са най-подходящите за зимата, но не са и най-лошите... проблемът е от рязки дейстия с волана и газта... и от закъсняла реакция след първоначалното поднасяне... Случвало ми се е веднъж да се поднеса не по мое желание /кофти гуми/ с Тойотата на тънка киша с около 70кмч /пътя за Пампорово/... С първата реакция с волана леко я поднесох в обратната посока, а с втората вече успях да стабилизирам... Намалих на 60кмч и нямах никакви проблеми по останалия път... Важното е да не се прекали с "изправянето", защото може окончателно да се загуби управлението...

С галопера никога не съм имал проблем - хем беше дълга база, хем си имах безупречни гуми...

иначе "целенасочено" си въртях джипа на всяка пряка уличка - леко "чукване" по газта и джипката е на 90 градуса ЛСД-то много помага!

Ладата може и да е нестабилна на завой, но коли от типа на мерцедес и БМВ, дето са с разпределение на тежестта 50/50... "малко" несериозно твърдение...

Санта Фе-то е много "скучно" в това отношение... Само при много сериозно подаване на газ тръгва с 4-те гуми настрани...
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Тедо-от 4 г.карам 190 и 124-купе.Ами нема такива коли.Като качества са ми първите които не ремонтирам изобщо,здрави са си.Но задницитеЖЕНИ ДА БЯХА равни нямаше да имат с въртенето.Та след Меро фронтерата се оказа по-въртогъзеста.А че гумите са от голямо значение спор няма.
          Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
          NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
            Тедо-от 4 г.карам 190 и 124-купе.Ами нема такива коли.Като качества са ми първите които не ремонтирам изобщо,здрави са си.Но задницитеЖЕНИ ДА БЯХА равни нямаше да имат с въртенето.Та след Меро фронтерата се оказа по-въртогъзеста.А че гумите са от голямо значение спор няма.
            И аз съм имал в задни години и 124 и 190-ка,сега ясно с какво съм.Мисля че от 124-ката по-връткаво животно няма-че и тежко,тръгне ли-добър ден.Жипката ако не се правиш на Шуми и подходиш правилно в завоя няма грижи.И гуми разбира се,говоря за късата Фронтерка.

Коментар

ЧЕСТИТ ПЪРВИ ПО-ЗДРАВ СНЕГОВАЛЕЖ.
              Сега се събуждам и като малко дете се радвам на снежинките(след дни ще ги псувам разбира се).Та се чудя как да събудя децата и да пробваме Фронтерката в снега.Неам тАрпение.
              Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
              NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Първоначално публикуван от bubi Преглед на мнение
                прохода Шипка 14.10.07 ОпелФронтера 2.0 1995
                климатични условия - лек снеговалеж, влажна пътна настилка
                8:30
                - завъртане на 180 градуса на 3та предавка с 40км/ч
                8:37
                - завъртане на 180 градуса на 2ра предавка с 30км/ч в режим 4х4
                честно казано жив късмет беше липсата на автомобили в насрещното...

може ли някой да ми обясни защо/на какво би могло да се дължи това и евентуални възможности за "лечение"...

Незнам,колега,защо се получава така,но аз си купих пронтера 2.0,93г
                и й сложих много добри гуми...в завой или на равно нямам проблем със спирането(ако разбира се няма лед,а само сняг и скоростта е съобразена),но както мина от 3-та на 2-ра(примерно),без значение дали сън на прав участък или не,веднага задницата почва да ме изпреварва и както виждам и ти имаш този проблем,което ме навежда на мисълта,че тези джипове просто си имат такъв косур.

Коментар

Първоначално публикуван от bobijoe Преглед на мнение
                  Незнам,колега,защо се получава така,но аз си купих пронтера 2.0,93г
                  и й сложих много добри гуми...в завой или на равно нямам проблем със спирането(ако разбира се няма лед,а само сняг и скоростта е съобразена),но както мина от 3-та на 2-ра(примерно),без значение дали сън на прав участък или не,веднага задницата почва да ме изпреварва и както виждам и ти имаш този проблем,което ме навежда на мисълта,че тези джипове просто си имат такъв косур.
                  Ми по-полечка с отпускането на съединителя,че ако се опита да пребоксува от по-голяма скорост и рязко отпускане сработва LSD-то,а нататък ясно що танцува заднишката.
                  Както казва един колега "не трябва само ядене,трябва и пиене".Спестявам името на колегата,да не се мисли че проповядва софри-не че е лошо де !
                  Ентусиазма е разбираем,но Фронтера се пише с Ф .

Коментар

Може би ще е малко неуместно да питам,но какво е LSD?

Коментар

Добър въпрос
                      LZ1PER

Коментар

Ей тука има един отговор ;-)
                        http://forum.offroad-bulgaria.com/search.php

а с тия гуми на не дълбок сняг и лед си по-зле отколкото с летни такаче внимавай.!
                        no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                          В случая търсачката няма да му помогне, щото LSD е под лимита от 4 знака, който се иска за търсене по дума.

За видовете блокажи може да се прочете в един материал на Митко Фулда
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Ето какво се получава:

"The search term you specified (LSD) is under the minimum word length (4) and therefore will not be found. Please make this term longer.

If this term contains a wildcard, please make this term more specific."

Аз нещо не мога да се оправя с тая търсачка. :

П.П. Писали сме заедно с Чавдар.....благодаря.
                            НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                            Omnia vincit amor !

Коментар

Хммм извинявайте не съм търсил ЛСД и поради тази причина съм подвел с бутона търсене
                              no signature no problems

Коментар

не съм търсил ЛСД
                                В това отношение авторите на софтуера не са го доизпипали. Търсачката не върши работа и ти дава цитираното от Петя съобщение дори ако пуснеш търсене по повече от една дума - напр. "LSD диференциал" (без кавичките).
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X