Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми за разрешаване при Фронтера Б '99 X22XE ДБ

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    От: Проблеми за разрешаване при Фронтера Б '99 X22XE ДБ

    Първоначално публикуван от mi6emorkov Преглед на мнение
    Това за Крънските прожини ми се струва несериозно , ти от личен опит ли говориш или просто така ???!!!!
    Аз просто така не говоря. Преди 5-6 години на 3 джипки присъствах на монтирането на кръснки пружини изработени по спецификация. От 3-те комплекта имаше само 2 броя пружини които бяха що-годе с еднаква твърдост.
    Може да са оправили качеството, но личното ми мнение, че по-добре да се поръчат някакви реномирани. Аз лично не правя компромис с това.
    no signature no problems

    Коментар


    • #17
      От: Проблеми за разрешаване при Фронтера Б '99 X22XE ДБ

      Поради това с качеството, а и как точно по телефон определят твърдоста , предпочетох да заложа на части, който се правят масово от бая време насам. Марковите пружини са си най-добре,но при мен незаменям еднакви частите,тоест търся ефект различен от оригиналния. Това може да се случи или с поръчкови или с напасване. Понеже не намерих поръчкови, който да ми вдъхнат доверие и да не струват повече от колата, заложих на напасване!
      А,за OBD (On-board diagnostic), за мое съжаление се оказа, че опелския мотор X22SE който се монтира на ОФБ не върви с опелски комп. Демек, връзката чрез opel-scannera,op-com и tech 2 (не дилърски),които имам налични, работещи по опелските протоколи ISO9141, KW81, KW82, KWP2000 или CAN-BUS - няма как да се случи ! Комуникацията на X22SE в ОФБ става по GM J1850-VPW протокол. Всеки диагностичен уред, който може да работи с протокол J1850-VPW, може да го прочете. Най-евтиният и сигурно работещ вариант е ELM 327 за под 20лв.
      Някой знае ли с кой протокол ( уред ) може да се разчетат SRS-a и ABS(Kelsey Hayes 325 ) на ОФБ ? Опелските не ги засичат, предполагам поради същите причини като при мотора или пиновете в OBD буксата са на различни места от опeлските!

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X