Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със спирачки ОФА 2.3

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем със спирачки ОФА 2.3

Първоначално публикуван от danaka69 Преглед на мнение
    Щом не е помпата,не са апаратите,остава пробив по тръбичките или маркучите и от там да смуче въздух,то друго няма.Но все си мисля ,че е помпата.
    Със сигурност не е помпата, лично аз я пробвах! гледах под лупа всички спирачни тръби и маркучи, от никъде нито капка.
    ОФА ДБ 2.3тд GSM:0879392939

Коментар

Преди около час бях отново при тях и!! Бяха свалили барабаните смениха гумичките на апаратите, шлайфаха барабаните че били криви! И пак няма спирачки, но имаше малко подобрение, но педала продължаваше да пропада! Та ремонта продължава вече 8-ми ден Оставих ги да се чудят и маят и си тръгнах, но в понеделник ако не ми е готова колата ще ме дават по новините!

Коментар

Колега проблема на помпата не е теч,загуба на течност няма да имаш! Проблема е вътре в помпата, вероятно е повредено огледалото на цилиндъра и резултат на това маслото се връща покрай буталото и педала пропада ... щом не тече никъде помпата е,друго няма какво да е!
        ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнение
          Колега проблема на помпата не е теч,загуба на течност няма да имаш! Проблема е вътре в помпата, вероятно е повредено огледалото на цилиндъра и резултат на това маслото се връща покрай буталото и педала пропада ... щом не тече никъде помпата е,друго няма какво да е!
          колега ако имаше проблем в помпата щях да го разбера, снощи като дойде при мен на работата с неговия човек развиха тръбичките, сложиха два затапени щуцера обезвъздушиха помпата и ако проблема беше в нея педала щеше се да се движи при натискане а не помръдна и милиметър. За това съм сигурен в помпата, все пак два пъти я правиха.

Коментар

А новото двайсе е че преди около дваисет минути се прибрах с колата, обади ми се и ми каза че , цитирам: на този етап е готова!! но не на пълно!!!!! попитах го какво има предвид, отговор: за сега не мога да направя нищо повече!!! Отидох качих се на колата и да имаше някакви наченки на спирачки, поне спираше но педала продължаваше при натискане да пропада!! Попитах го на какво се дължи това, отговор: на крив и свършил преден десен диск !!!! От него ми пропадал педала. И да съм карал 500 км. пък щял да я гледа после. Направо ме остави без думи! При положение че по предницата и задницата, имам предвид спирачките всичко с изключение на предните дискове които са почти нови всичко е сменено!!! педала продължава да пропада,,,, ?????? Направо се замислям на сериозно дали да не открия преждевременно ловния сезон на "МАИСТОРИ"

Коментар

Първоначално публикуван от georgi taskov Преглед на мнение
              ... Попитах го на какво се дължи това, отговор: на крив и свършил преден десен диск !!!! От него ми пропадал педала. И да съм карал 500 км. пък щял да я гледа после. ...
              Надявам се да не си му платил нищо допълнително , пълен абсурд причината да е от изтънял диск, моят съвет е да смениш с друг майстор и да му кажеш за проблемите с сегашния ти майстор, за да му стане ясно че няма да платиш стотинка докато лично не се увериш че е решен генерално проблема, ако беше в София щяхме да те пратим при читав майстор.
              Имам комплект дискове които съм ги свалил от фронти но не знам дали ще станат на твоята фронтера, би трябвало да са същите?, старите ми са си дебели и имат още много ресурс, но имат нужда да минат леко на струг че единият диск е леко крив, та при нужда мога да ти ги подаря ако имаш път към София.

Коментар

Здравей - да ти дам друга помапа със серво .Почти съм сигорен , че колата ще ти се оправи лека вечер .
                Land rover 2.5 tdi
                0884035413

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                  Надявам се да не си му платил нищо допълнително , пълен абсурд причината да е от изтънял диск, моят съвет е да смениш с друг майстор и да му кажеш за проблемите с сегашния ти майстор, за да му стане ясно че няма да платиш стотинка докато лично не се увериш че е решен генерално проблема, ако беше в София щяхме да те пратим при читав майстор.
                  Имам комплект дискове които съм ги свалил от фронти но не знам дали ще станат на твоята фронтера, би трябвало да са същите?, старите ми са си дебели и имат още много ресурс, но имат нужда да минат леко на струг че единият диск е леко крив, та при нужда мога да ти ги подаря ако имаш път към София.
                  Благодаря колега за предложението може да се възползвам но не и безплатно

Коментар

Колеги но аз все още мисля че проблема е въздух в системата, не знам направо тоя "майстор" ме има за голям балък! това за диска дето ми го каза направо ме заби. Че от него продължавал да ми пропада педала! Ама нищо в понеделник отивам в един друг сервиз доста голям и те имат със сигурност вакум помпа да надуят здраво и да видим какво ще стане. И да не съм му платил нищо допълнително а той не си и помисли да си направи устата за някои лев повече, ами като отида в другия сервиз и се оправи колата ще си искам всички пари дето му платих за ремонта до тук! И ще си ги взема ако не по лесния начин, по трудния! това той ще го реши! Но ще върне парите. Не съм от хората дето парите им падат от джобовете, не обичам да ги хвърлям на вятъра.

Коментар

При въздух педала е "гумен" ! Не пропада при задържане! Пропада единствено при теч или свършила помпа!
                      Направи си сам извода къде е проблема.
                      Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Колеги вчера вечерта! Когато дойдоха на место при мен на работата ми и стояхме до десет вечерта близо като отвориха пропката на задно дясно колело излезе доста голям плокъл въздух!! като се има предвид колко туби течност отидоха за обезвъздушаване предната вечер ... И на следващия ден въздух в системата а теч от никъде и всички гумички маншони прахоулавители нови! шлайфана помпа, шлайфани цилиндри, шлайфани барабани нови водачи, нови гумички на водачите отблокиран рагулатор, нови предни накладки, питам се какво друго остана по системата да се направи та да се втвърди педала? Единственото което не е пипано е кантара, но " майстора" категорично каза ч е не е в него проблема.

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
                          При въздух педала е "гумен" ! Не пропада при задържане! Пропада единствено при теч или свършила помпа!
                          Направи си сам извода къде е проблема.
                          Теч няма със сигурност а помпата като я затапихме не мога да я натисна и милиметър.

Коментар

Имам Голф 3 същата история само че майстора съм аз, смених спирачни апарати , помпа, дискове , накладки навсякъде и не педапа държеше ниско оказа се точно кантара, не течеше но вкарваше въздух в едното задно цилиндърче. Шунтирах го и колата има перфектни спирачки. Или е помпата (което е много вероятно )или е кантарчето.
                            Николай Георгиев 0+
                            тел.0887357722

Коментар

Според мен проблема е в кантара, но елиминирането му иска лека преработка на спирачната система. Аз бих препоръчал и смяна на тръбичките ако са корозирали.
                              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                                Според мен проблема е в кантара, но елиминирането му иска лека преработка на спирачната система. Аз бих препоръчал и смяна на тръбичките ако са корозирали.
                                Да и аз така миля че точно там е проблема, то и без това всичко друго е сменено или ремонтирано. Но какво имаш предвид под лека преработка ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X