Колеги от една седмица съм без кола заради проблем със спирачките, но по същество. Искам да попитам дали някои колега се е сблъсквал с подобен или същия проблем като моя. В движение при натискане на спирачката, педала внезапно пропадна, за мое щастие карах бавно и нямаше движение. С много зор и препомпване на спирачката прибрах колата,,, и се почна! Дойде майстора и само като я погледна каза че е помпата, свали я , закарая при негов човек за нови гумички (Шкодрата) направиха я сравнително бързо, качих ме я,обезвъздушаване и греда! Педала мек
. свалихме задните барабани, имаше блокирал по неговите думи автоматичен регулатор, отблокира го и вика сега вече ще се оправи ама уви отново греда
. Майстора се позамисли малко и ми вика: аз не мога да я опрявя, караме я при моя човек (Шкодрата). Това стана в петък вечерта, днес, четири дена по късно отивам при неговия човек, като ми обеща че в понеделник колата ми е готова! та като бях при него преди няколко часа, гледам колата стои на мястото на което я бях паркирал! от вън, само че беше на патерици със свалени предни спирачни апарати. Влезнах в работилницата и го питам какво става защо не е готова и защо сами свалени апаратите, а той ми вика има хлабини и пукнати накладки. Попитах какво означава това , а майстора мълчи и се усмихва тънко под мустак и нищо не казва. Попитах го колко време ще му отнеме ремонта, отговор след около 2-3 минути мислене! 3-4 дена и 150 лева
без накладките
. Та колеги ако на някои му е известно за какво става въпрос да сподели на какво може да се дължат хлабините и какво общо имат с твърдостта на педала. И най вече колко време е необходимо за отстраняване на този проблем ? че за времето което ми каза майстора хората правят основен ремонт на мотор с доставка на части от чужбина 

Коментар