Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Газова уредба на FRONTERA 2.3 tdi

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Газова уредба на FRONTERA 2.3 tdi

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
    тъкмо щях да го напиша...
    Един въпрос имам - не трябва ли да се намали подаването на гориво от нафтовата помпа - иначе как ще се получи икономията?
    От разликата в цените на горивата
    Я е пипнал помпага и повече няма да върви чак толкова много(10-12 коня се връщат в конюшната)Метан на лека кола или бус има смисъл,само при огромен пробег годишно-оферираха ми цена около 3200 лв.А и този сервиз ми е на 200 км-ако нещо се бъгне,трябва да врътна 400 км и да се затрия поне 1-2 дни.А карам по около 14000 годишно-значи няма изплащане

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
      Да беше боядисал тия ръждиви железа на бутилката.... Иначе евала за ентусиазма. Дано не съжаляваш.
      Трябваше много спешно да го подкарам, за да видя как ще върви на газ, затова от бързане реших, че боядисването може да почака.
      Пък и там отзад се возят кучета, умрели глигани, пияни ловджии, метрови дърва чат-пат - всички те нямат претенции към интериора. Въпроса е дали има смисъл от цялото упражнение или да го демонтирам и да забравям. Но сега пък съм смъкнал вратите да им сменям осите на пантите, защото много са провиснали, така че отговорът на този въпрос ще се отложи малко във времето.
      Степента на уважение е правопропорционална на калибъра на цевта и обратнопропорционална на разстоянието от нея.

Коментар

Един приятел доста спести от нафта на едно Паджеро 2,8 ТДИ докато не изхвърли двигателя след два месеца........
        driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
          Един приятел доста спести от нафта на едно Паджеро 2,8 ТДИ докато не изхвърли двигателя след два месеца........
          Може и да е така, ама Дидо /Трапера/ от Луковит кара вече три години газодизел . . . същата фронтера като моята.
          Степента на уважение е правопропорционална на калибъра на цевта и обратнопропорционална на разстоянието от нея.

Коментар

На газодизел се кара с едно наум,и все едно че няма газ.Който почне да се кефи "Леле мале колко много върви" и попрекалява системно с педала на газта-двигателя е обречен

Коментар

Ново засичане - 270 километра - 6.3 дизел + 2.2 пропан бутан / 100 километра. Карано почти само по асфалт, тук там чер път и само около 2-3 километра с включено 4L

Ще започна лекичко да увеличавам газта, да видим дали ще намалее още разхода на дизел.

Във финикийско изражение засега икономията е около 2.5 лв /100 километра.

Коментар

Първоначално публикуван от batDancho Преглед на мнение
                Ще започна лекичко да увеличавам газта, да видим дали ще намалее още разхода на дизел.
                Колега доколкото ми е известно при смесване на газ с дизел е много важно да не се прекалява с подаването на повече газ!, че ще върви повече и ще е по-икономично да, но ще прегрееш и натовариш без да се усетиш много двигателя и някое буталце ще го изпържиш със сигурност, това се случи при един друг колега прекалил с подаването на повече газ, и икономията му излезе златна!!! Според мен не пипай повече подаването на газ че многото икономия никога не е водила към по-добри резултати

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X