Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов проблем с фронтерата....Контактен ключ, клеморед

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нов проблем с фронтерата....Контактен ключ, клеморед

Първоначално публикуван от bubolino12310 Преглед на мнение
    Някой да е сменял патрона на заключването - заяде?
    Имах такъв проблем с Вектрата, при пълно разглобяване на патрона се оказаха счупени пластинки и пълна липса на смазване, оправи се с нов патрон.

Коментар

Разглобих всичко около волана, но не мога да извадя патрона. Някакви напъствия за тънкости при демонтажа ?

Коментар

Не знам как е при Фронтерата но при вектрата патрона е във масивна метална тръба корпус, имаше един голям болт или гайка беше които държат пък самия патрон, след това откачаш жилото с което блокира патрона когато завъртиш волана без ключ в него, не би трябвало да има голяма разлика при Фронтерата , няма ли нещо което задържа самия патрон, огледа ли хубаво?

Коментар

Благодаря за съвета! Ще го огледам още веднъж внимателно.

Коментар

При моята ОФА 2.0 - сваля се волана,от там лостчето за чистачките и тогава патронника.Дано да е така и при теб,за 10 мин се сваля и от зад на клемореда,както го наричаш има болтче и се отцепва от самия патронник.
            C20Nе '94 KБ

https://www.youtube.com/watch?v=SJ7ganVQGjA&t=7s

Коментар

Така е - волана, лостчето и патронника. трудно се развиха трите болта, които го държат. Наложи се да правя фрезенкови канали, за да го разглобя. Проблема се оказа както бе упоменато в по-горен пост лошо смазване. Голям мързел съм. Това ще ми за обица на ухото - смазвай не мързелувай!

Коментар

Здравейте колеги,
                Стана една.... и аз не мога да си обясня каква. Имах проблем с мигачите - десните работят, левите не. Реших да опитам с контакт клийнър да почистя някакъв нагар ако се е натрупал в куплунга на превключвателя. Свалих черупките на кормилото, пръснах до колкото можах по всички възможни процепи и сега ..... контактният ключ се върти от крайно ляво до ктайно дясно положение съвсем свободно, не се зацепва на никакво положение. Работи само заключването на волана. Пробвах и с резервният ключ - същата работа. Някой имал ли е такъв проблем или ако знае какво да правя, моля да ми отговори. Автомобилът ми е Феронтера А Спорт - 1994 год.

Коментар

Да питам и аз ,че така или иначе се заговори за почистване на лоста за мигачите.При мен проблема е с пускането на дълги.Лоста си щрака,но не може да се пуснат дългите.И за сега го побългарихме малко,както винаги.Майстора мери нещо по лоста и каза, че е прецакан лоста и да търся друг.Какво мислите
                  C20Nе '94 KБ

Коментар

Първоначално публикуван от emilganev Преглед на мнение
                    Да питам и аз ,че така или иначе се заговори за почистване на лоста за мигачите.При мен проблема е с пускането на дълги.Лоста си щрака,но не може да се пуснат дългите.И за сега го побългарихме малко,както винаги.Майстора мери нещо по лоста и каза, че е прецакан лоста и да търся друг.Какво мислите
                    Привет, какъв точно е проблема с лостчето, не дава контакт при превключването ли? Опита ли с контактен спрей да пръснеш към пластинките на лостчето?

Коментар

При мен имаше подобен проблем,пластините бяха нагорели и има една съчма която превключва къси/дълги,беше изпаднала.След почистване и поставяне на друга съчма проблема е отстранен. Може и при теб да е сходна ситуацията,преди да вземеш друго лостче,пробвай да го разглобиш и да видиш какво е положението.

Коментар

Видимо няма проблем.Като го дръпна на зад , за да премина на дълги, си щрака коректно,но си остава на къси.Премигвам без проблем.И пръскахме със спрей,но не мога да кажа какъв точно
                        C20Nе '94 KБ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X