Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не си иска антифриза...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Не си иска антифриза...

Задравейте, тези дни направих едни 1000+ км ( първото й сериозно извънградско откакто съм я купил, фронтера 2001 бензин / обикновена газова ) и се появи доста сериозен проблем.
    Постоянно пълни казанчето за антифриз, без да иска след като се охлади да върне обратно необходимата течност. Системата изглежда херметизирана ( държи налягане при загрял двигател и подналягане като се охлади ), но така и не иска сама да върне обратно антифриза. При каране на дълго се налага на всеки 150-200 км да се спира и да се долива ( грубо по половин литър ), като постоянно изхвърля течност през казаначето.
    Някой да е срещал подобен проблем?

От: Не си иска антифриза...

Виж връзката от радиатора до казанчето. Може да тегли някъде от там въздух. Иначе - нова капачка. В нея има клапан, който "връща" антифриза в системата, когато стане подналягане.
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

Коментар

А по - лошия вариант - заминала гарнитура на главата. Като отвориш капачката на радиатора и подадеш газ, виж дали прави "балончета".
      Три дена глупави експерименти икономисват половин час четене!

Коментар

За по-лесно и информативно, "забоди" една обикновена фуния или срязано гърло от шише в дупката на радиатора, като хубаво уплътниш около него и дупката с парцал! Пълниш фунията с вода , форсираш и гледаш за балончета. Ако няма добре,ако има -лошо! Провери маркуча за излишния антифриз, който води към разширителното казанче. Понякога се запушва и пропуска само навън, а не пропуска при вакумното засмукване след изстиване...капачката също може да е причина, но за да го изхвърля в такива количества по време на движение ми се струва гарнитура. Сигурен ли си, че не тече от някое гумено съединение?
        0899 шест5313нула
        За всекиго по нещо

Коментар

Мерси много за мненията.. до тук все неща, които и аз си мислех, но исках да чуя и чуждо мнение. Ще направя теста с балончетата и ще пиша.
          Дали тече от друго място - да.. мокри някъде покрай термостата, но не съм търсил точното място. Основната загуба е от казанчето... така тече, че всичко наоколо е мокро.
          Иначе маслото изглежда ОК - черно, нормален вискозитет и без парцали, така че не изглежда като да меша антифриз и масло.

Коментар

С какъв изпарител си ? (марка)
            Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от _kalata_ Преглед на мнение
              Основната загуба е от казанчето... така тече, че всичко наоколо е мокро.
              Ако препълва до такава степен,че да изхвърля от разширителя, явно е високостепенно духане от гарнитура. А сутрин преди път, течностите в норма ли са, т.е в радиатора до горе, а в разширителя под максимума?
              0899 шест5313нула
              За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
                С какъв изпарител си ? (марка)
                БРЦ мисля
                Да не мислиш, че може да пуска газ в охладителната система?

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                Ако препълва до такава степен,че да изхвърля от разширителя, явно е високостепенно духане от гарнитура. А сутрин преди път, течностите в норма ли са, т.е в радиатора до горе, а в разширителя под максимума?
                Това е, че не иска да връща обратно от казанчето. Само го пълни а не "смуче" от него. На студен двигател, като се отвори капачката и се усеща вакуум, но радиаторът отвътре е оголен и иска да се досипе. За сметка на това казанчето е пълно до преливника ( и няма как освен ако не го изпразня ръчно ).

Коментар

........................На студен двигател, като се отвори капачката и се усеща вакуум.
                  Смени капачката/паро-въздушния клапан/.

Коментар

Виж в разширителния съд да не се е откачило маркучето което ходи до дъното на съдъ.
                    сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                    dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

БРЦ мисля
                      Да не мислиш, че може да пуска газ в охладителната система?

.
                      Има и такава възможност
                      Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
                        Има и такава възможност
                        -Май при БРЦ този промлем е почти нулев,защото няма "контакт",между антифриза и газта(твърда алуминиева преграда).
                        Колегата да послуша съветите и да направи тест за "херметичност" на горивната камера.

Коментар

На студен двигател, като се отвори капачката и се усеща вакуум, но радиаторът отвътре е оголен и иска да се досипе. За сметка на това казанчето е пълно до преливника ( и няма как освен ако не го изпразня ръчно ).
                          - Това от капачката на радиатора.
                          Другото - да предположим, че като сте тръгнали сте долели в радиатора необходимото количество вода. Двигателя достига работна температура, температурата на водата се качва с 60-70 (от 20(30) до 90) градуса, разширява се и излишния обем заминава в разширителното казанче. Ако всичко с горивната камера е наред (няма връзка с някоя магистрала на водата), дори и капачката да не пуска обратно охлаждащата течност в радиатора - докато температурата на ДВГ е тази, проблем не трябва да има, а Вие казвате, че по време на движение доливате.
                          Най - приятно за джоба е, изпарителя да е пробит и да вкарва газ във водата.
                          Първо сменете капачката на радиатора, след което пробвайте с друг изпарител и чак тогава към сваляне на главата.
                          Три дена глупави експерименти икономисват половин час четене!

Коментар

....
                            Някой да е срещал подобен проблем?....
                            - Аз.

Първоначално публикуван от danail_3 Преглед на мнение
                            ....
                            Първо сменете капачката на радиатора, след което пробвайте с друг изпарител и чак тогава към сваляне на главата...
                            .... и просто не си играх да си губя времето с първите два варианта .
                            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Не успях да разбера при теб как точно казанчето изхвърля течността, но при мен се получава следното:
                              Колкото и да доливам антифриз/вода - до стрелката cold/kalt, след 1-2 километра каране течността винаги пада 3 см под въпросната стрелка.
                              Бях решил, че имам теч от радиатора - разубедиха ме - няма как да изхвърли 1/2 - 1 литър за километър-два.
                              Реших, че е проблем с главата. Но преди 1/2 година правих глава и загубата на 3-те см под чертата не се промени.
                              Бях набедил и газовия изпарител BRC, но от 3 месеца съм с чисто нов турски Feroni и пак нищо не се промени.

Аз вече се примирих, че колата "иска" да си поддържа 3 см по-ниско ниво. Иначе и в студ и в пек качва стрелката за 2-3 минути до средата и там заковава. Дори и в продължително офф-роуд изкачване на 1-2 бавна стрелката не помръдва от средното деление.
                              Та? Да не би и при теб да е така, а ти да се шашкаш излишно и само да доливаш и така в омагьосан кръг?
                              Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X