Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скоро закупена Фронтера с досаден проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Скоро закупена Фронтера с досаден проблем

Здравейте колеги отскоро съм с скромна офроуд машина Опел Фронтера А 2.3 тд с досаден проблем прегряване ходи по сервизи и няма оправия Помагайте Глава шлаифана всичко подменено Термостат добре водна помпа добре радиатор почистен сега ми казаха че можело да е от Някакъв си Виско Съединител ама не знам може ли да влиза в червеното от един такъв проблем с това нещо ще бъда благодарен на всеки от вас който даде мнение можете да помогнете с инфо и за висящия лагер нов е много скъп има ли заместител

От: Скоро закупена Фронера с досаден проблем

От неработещо виско може да прегрява.Проверката става с навит на руло вестник,на нормално загрял мотор пробвай да спреш перката с вестника ако я спреш значи виското не работи.При тази операция радиатора трябва да бъде топъл защото топлината от радиатора задейства виското.

Коментар

От: Скоро закупена Фронтера с досаден проблем

Не знам при вас чува ли се, но при мен на тераното като зацепи виското няма начин да не чуеш перката, еле пък сега при отворени прозорци.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Не знам при вас чува ли се, но при мен на тераното като зацепи виското няма начин да не чуеш перката, еле пък сега при отворени прозорци.
        Аааа , при нас си имаме универсална препоръка за лечение на всички шумове : Затваряй прозорците и радиото на макс !

..иначе, поне при бензинова ОФА КБ , демек моята - перката е доста тиха . Даже преди време като чувах оплаквания от колегите , все се чудех как е възможно да са шумни.

Впрочем , перките на климатика ми вият яко , но то е друга бира.

ПС. А и какво разбираш под "да зацепи" ? Имаш предвид , когато перката се "върти на 100% "
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Ще отговоря, защото от поста личи, че е имало голямо ходене по мъките: - Най лесно е да се каже виско-съединител. Опита обаче показва, че нещата почти винаги не са толкова елементарни при новозакупен автомобил незнайно коя употреба. Там в много голям процент се продават автомобили със скрит и скъпоструващ за отстраняване дефект. Във вашия случай е важно да дадете подробна информация в какви режими прегрява автомобила, свързано ли е с работата на климатика и работи ли нормално охлаждането на климатика, както и нормално ли работи охладителната система преди да достигане до прегряване (наличие на изгорели газове в охл. система).

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
            ПС. А и какво разбираш под "да зацепи" ? Имаш предвид , когато перката се "върти на 100% "
            При мен се случва като позагрее (не да прегрее, а стрелката да задмине съвсем леко средата) и спреш на място без да гасиш, или например като е на климатик и на място - като се пусне перката на климатика за да охлади неговия радиатор, топлия възхух минава през двигателовия радиатор, подгрява виското и то "зацепва", нищо че термостата си стои затворен и двигателя не е загрял - при следващите няколко подавания на газ и достигане над 2000 оборота си чувам отчетливо перката да вие. Това например се случва на всеки светофар на който спра на червено, ако съм с включен климатик.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Frontera3001 Преглед на мнение
              Здравейте колеги отскоро съм с скромна офроуд машина Опел Фронтера А 2.3 тд с досаден проблем прегряване ходи по сервизи и няма оправия Помагайте Глава шлаифана всичко подменено Термостат добре водна помпа добре радиатор почистен сега ми казаха че можело да е от Някакъв си Виско Съединител ама не знам може ли да влиза в червеното от един такъв проблем с това нещо ще бъда благодарен на всеки от вас който даде мнение можете да помогнете с инфо и за висящия лагер нов е много скъп има ли заместител
              Aко си от София имам виско за проба.
              Николай Георгиев 0+
              тел.0887357722

Коментар

Здравейте Перката не я спирам с вестник а с ръка с две думи явно наистина е много зле днес са ми сложели другото виско което поръчах втора ръка поради това че ми казаха че ново е 170 и то китайски екземпляр. Няма газове в казанчето замервахме ще видим утре с новото виско как ще е днес ми съобщиха още една неприятна новина успокойтеля на веригата ми бил счупен нови ядове от къде да го търся кой знае какъв лев ще е абе така е За толкова пари такава стока надявам се после да ме удовлетвори че ми разпъват тук едни локуми Че горяли градско 15 нафта и се чупели много не вярвам аз но времето ще покаже

Коментар

Първоначално публикуван от Frontera3001 Преглед на мнение
                  ............... още една неприятна новина успокойтеля на веригата ми бил счупен нови ядове
                  Успокителя се чупи при слагането на главата и се слага при свалена глава.

Коментар

ужас значи те този сега го махнаха като свалиха само ангренажния капак без да свалят главата и поръчахме нов и искаш да ми кажеш че като пристигне за да се монтира трябва да се маха главата пак ужас ще се самоубия

Коментар

Доста години минаха от както съм правил това упражнение на този мотор та може и да бъркам.Точно заради счупен успокоител и обтегач имам някакви спомени ,че свалях главата та излязоха и изпаднали бренери.Дано да бъркам.Успех.

Коментар

Мойта е бензинова 2.4 и сменихме целия ангренаж ,верига,успокоител, обтегач без да махаме главата а двата мотора са много сходни
                        ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Дано колегата auto_marin Да е прав че иначе пак се заформя филм а какво ще ми кажете за висящия лагер трябва ли да дам 270 лв или има заместител че моя е много разбит и като мина през последователни дупки купето почва да вибрира цялото и да се тресе предполагам губи Център кардана

Коментар

Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнение
                            Мойта е бензинова 2.4 и сменихме целия ангренаж ,верига,успокоител, обтегач без да махаме главата а двата мотора са много сходни
                            На бензиновата успокоителя е под нивото на главата и може да се смени безгрижно.На дизела доколкото си спомням стърчи над блока около 50мм и единя чоп където влиза успокоителя е почти на нивото на блока.

Коментар

Не давай 270 лв. Вземи от форд транзит струва 40 лв. но иска лека преработка
                              ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X