Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съединител при Фронтера 2.2 DTI?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съединител при Фронтера 2.2 DTI?

Първоначално публикуван от Иво82 Преглед на мнение
    Да изпробвано е и цената на едномасов маховика втора ръка с нов комплект съединител беше към 500 лв
    Тази операция на Фронтера 2.2 дти ли е извършена?
    0899 шест5313нула
    За всекиго по нещо

Коментар

Колега Иво82 , ако може само кажи с притискател от каква кола комбинирахте маховика от 1.8 бенз , та да не буксува на 1.9 тди?
      Audi Q7 - продава сe ... http://www.offroad-bulgaria.com/attachment.php?attachmentid=934535&d=1508126732

Коментар

Конкретно на мойто Ауди сложих комплект от 1.8 JN мотор но е куатро като за ей тва http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=139432
        То и то беше с KЕ-Jetronik инжекция и неможело да се сложи карбуратор без смяна на глава ама може
        Uaz 469 2.4 D MB
        KTM 600 ROTAX
        Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
        Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
          Тази операция на Фронтера 2.2 дти ли е извършена?
          Да точно на такава и все още не е имало проблеми!Вече има към 60 000 км навъртяни но джипа не е вкарван в гората и се кара без издевателства (или поне аз незнам за такива)!
          Uaz 469 2.4 D MB
          KTM 600 ROTAX
          Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
          Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

Да точно на такава и все още не е имало проблеми!Вече има към 60 000 км навъртяни но джипа не е вкарван в гората и се кара без издевателства (или поне аз незнам за такива)!
            Ами значи е намерена алтернатива на необходимостта да се дадат 3500лв/с труд/ за съединител на кола,която струва 5-6к
            0899 шест5313нула
            За всекиго по нещо

Коментар

Колега интересно ми е от какво(автомобил/джип) е сложен маховик на Фронтера Б КБ 2,2 ДТН.
              Напред и нагоре
              Принцеса Фиона (Фронтера) 2,2 DTI 99 г.
              0886769809-Юлиян
              kiko00@abv.bg

Коментар

И аз имам проблем с моята фронтера дти 98г. и имам няколко въпроса :
                1.На всички джипове от този модел ли е демферен маховика и така и не рзабрахме за едномасовия от къде да намерим?
                2.При мен положението е такова : отделянето на съединителя си е нормално, но на 5-та предавка давам рязко газ и за момент оборотите се вдигат и падат т.е. сещате се пробуксува.За смяна ли ще да е? На по ниските предавка няма такова нещо.
                До колкото видях не се регулира.

Колеги нещо не мога да разбера двумасов и демферен маховик едно и също ли е?
                Гледам в един сайт феродовия диск си е с демферно устройство .........за колко демфера говорим.....
                Последно редактирано от CarTest™; 16-07-15, 06:46.

Коментар

Първоначално публикуван от samson1 Преглед на мнение
                  И аз имам проблем с моята фронтера дти 98г. и имам няколко въпроса :
                  1.На всички джипове от този модел ли е демферен маховика и така и не рзабрахме за едномасовия от къде да намерим?
                  2.При мен положението е такова : отделянето на съединителя си е нормално, но на 5-та предавка давам рязко газ и за момент оборотите се вдигат и падат т.е. сещате се пробуксува.За смяна ли ще да е? На по ниските предавка няма такова нещо.
                  До колкото видях не се регулира.

Колеги нещо не мога да разбера двумасов и демферен маховик едно и също ли е?
                  Гледам в един сайт феродовия диск си е с демферно устройство .........за колко демфера говорим.....
                  1.Да на всички е демферен или двумасов както искаш така го наричай.
                  2.За смяна е ,и ако питаш мен отваряй и сменяй докато все още не си омазал и маховика .Но това,ще разбереш като го разглобиш. Опитай с ръце да въртиш маховика и ,ако няма голям свободен ход (нормално е до 17 градуса) смени притискателя,феродовия и лагера и газ до ламарината.
                  Напред и нагоре
                  Принцеса Фиона (Фронтера) 2,2 DTI 99 г.
                  0886769809-Юлиян
                  kiko00@abv.bg

Коментар

И аз така мисля да не бавя нещата, малко няма да се кара, че като гледам какви са цените наближават 1000 лв. за частите само.
                    Мисля аз да си го правя като гледам скоростната и раздатъчната, че са в един блок ще трябва поне 3-ма човека.
                    Благодаря за съветите, като сваля ще видя да снимам това онова.

Коментар

Сменихме съединителя и да Ви споделя следното :
                      1.Преди да го разглобим ходих по фирмите за авточасти викат програмата показва феродов диск с демферно устройство на него. Видя се ще се сваля първо. Оказа се с демферен маховик, както каза колегата по-горе. Свалянето на канал отне 2 дена, подпиране с тръби на торсионите да не падне кутията да ни убие че повече от 100 кг.,крикове и т.н. Видях зор с лостовете как се свалят , кори .... Притискатела и феродовия са на "LUK" , лагер "NCK". феродовия имаше още живот, но немците явно са го измислили на притискателя има ограничители стигне ли до тях феродовия почва да приплъзва, да не стигне до нитовете и да надере. Маховика се оказа уж здрав по нашите скромни знания.

2.Намерихме комплект притискател с феродов на фирмата "MEGACARM" , италиански до колкото ми казаха, лагер на "NCK" отделно. Отидох да погледне новите части един по вещ майстор и той ми казва че съединителя е събиран т.е. феродовия и притискатела не са комплект, вярно пише на същата фирма но фердовия и вътрешния и външния диаметър са по големи, като се наложат един върху друг и се виждат нещата (оригиналния е 240 мм), В крайна сметка монтирахме го без преработки.

3.При монтажа си трябват хора, а в канала как влизат трима зор голям, направихме опашка и влетя от първия път кутията. Джипа е в движение съединителя отделя долу ниско , поне за сега.

Накратко за процедурата на сваляне : на светло не в гаража дето е тъмница и трябва да ти свети някой , корите и панелите до лостовете и т.н. , на канал или подемник сваляте задния кардан, гредата която държи кутията за купето, подпирате най добре с крик на пробката за източване на маслото , същата ще провисне надолу и махате окабеляването по нея. След това предния кардан гредата пречи не може да се демонтира от към раздатката. Сваляте помпата на съединителя , крепежните болтове , на двата торсиона една тръба или профил че кутията си е доста тежка. Монтажа по обратния ред. За снимки не остана време, а как се бях омазал в канала си е тъмно, колко пъти съм слизал и излизал от него.....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X