Обява

Свий
Няма добавени обяви.

LED фарове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: LED фарове

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
    Колега не че искам да влизаме в пререкания, ама колко е камацитета на една батерия ? Попринцип диодите харчат не повече от 20мА, по-високите стойности значително съкращават живта им. Чиповете попрнцип са за различни видове на осветяване -мигащо, по-слабо и тнт. Има и с други функции, но там диодите с а по-мощни и нещата са значително о-сложни.
    Светодиодите са най-икономичните источници на светлина. Най-голямо светене за най-малко ток. Затова и навлизат толко широко в бита ни.

Поздрави !
    Кой говори за пререкания - радвам когато някой поправи предположенията ми. Научавам нещо ново по бърз и лесен начин. Като казва VladimCho - Разсъжаваме на глас. Но не мисля че няма смисъл. Мнението на всеки е ценно за мен. Всъщност аз се обаждам там където не съм сигурен и не знам - и си казвам, че правя предположения. Точно за да получа действителна информация от някой с опит по въпроса. Нали за това са клубовете.
    Всъщност сме на едно мнение но моето е доста усукано заради предположенията.
    Аз нямам диодни светлини и нямам намерение да си слагам такива. Най-напред заради евентуални разправии с органите. После заради "китайската" изработка. Хубаво хубаво ама спира да работи най-когато ти трябва. И трето - все още не могат да се мерят със стандартните светлини. Направил съм много сложни изработки през живота си и поради се стремя към елементарното, простото и сигурното.
    Ако ще ползвам светододни светлини на колата - ще си ги направя сам, без импулсни управления защото според мен просто няма нужда от такива. Не ми е нужно да свети с промелнив интензитет - искам най-високия, няма нужда от икономии - консумацията не е кой знае каква, при работещ двигател тая консумация просто няма значение. И напрежението на системата е достатъчно да ги вързвам паралелно-последователно по няколко за да се постигне максимално осветление с минимум компоненти.
    А тая "хубавина" с чипчето за управление ми изглежда "тантелена". Студени спойки, скъсани писти и изгорели чипчета заради недоизчислен режим на работа или в резултат на големото отклонение на стойностите на съпътсващите елементи правят тая система несигурна.
    Пак казвам, че не съм наясно в детайли за ролята на чипчето - може да има и допълнителни функции, за които не знам или не мога да предположа. Но колегата веча на практика доказа че може и без чипче.
    Верно, че в импулсен режим греенето е силно занижено, но светодиодите разсейват най-малко топлина от всички светоизточници а като ги гледам как са разположени по платката - едва ли ще се топлят взаимно и едва ли ще прегреят.
    ОФБ ДБ X22SE
    Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

Първоначално публикуван от bogilloff Преглед на мнение
      ...
      Аз нямам диодни светлини и нямам намерение да си слагам такива. Най-напред заради евентуални разправии с органите. После заради "китайската" изработка. Хубаво хубаво ама спира да работи най-когато ти трябва. И трето - все още не могат да се мерят със стандартните светлини......
      Аз сори за спама , само да вметна : В темата изобщо не става въпрос за замяна или пък сравнение на лед светлини със "стандартните" на автомобила .

Става въпрос за дневни светлини , чието предназначение предполагам ти е ясно . Всъщност , този проблем изобщо нямаше да стои , ако някои умници не бяха решили , че лятно време помагайки с фарове на слънцето да свети по-силно , ще намалеят катастрофите.

Затова лично аз предпочитам да си монтирам дневни светлини , които харчат по-малко от едно авторадио , отколкото да светя със стандартните светлини и консумация 100-120 W .
      Също така китайски , ама за 30-40 лв. Щото марковите са 5 пъти по-скъпи и то при една и съща осветеност . Пет пъти да изгорят , пак е по-изгодно .

... та въпрос на вкус и на избор
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Нова година нови продукти от Vromos.com а именно LED допълнителни фарове, дневни светлини и LED bar

Повече информация и цени в електронния магазин на VROMOS.com

Коментар

Първоначално публикуван от nnikolow_n Преглед на мнение
          Импулсният режим освен икономия на енергия за светене решава друг доста по-важен проблем - охлаждането на елементите.
          Импулсния режим няма нищо общо с охлаждането на елементите. Щом през елементите минава някакъв ток с определена стойност, върху тях се отделя конкретно количество топлина спрямо тоя ток. При импусния режим (който от гледна точка на диода не е хич импулсен, ама това е друга тема) се избягват загубите върху резисторите или линейния източник на ток. Толкоз. Системата от диод с пад 3V + импулсно заханване при 100мА харчи е с мощност колкот е тая на диода, а именно 0.3W. Система от линеен източник на ток или резистор и същич диод при същия ток е с обща мощност 1.2W на входа и отново 0.3W на диода. Тоест 3/4 от консумираната мошност се губи още преди да е достигнала диода. А се губи като топлина - нагрява линейния регулатор или резистора. На диода му е все тая и при двата случая, стига да не си сложил линейния регулатор или резистора на 5мм от него и те да го нагряват.

Регулаторът на ток (линеен или импулсен), осигурява еднакъв ток върху диода независимо от входното напрежение. Тоест, диода свети с еднаква сила от към 3-5 до колкото волта понася регулатора. Резистора - тсъ - по-високо напрежение - повече светене, и обратно.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Явор дигна една тема с реклама и се разписахте.

Коментар

Я пак да вдигнем темата!

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1010640_edited.jpg
Прегледи:1
Размер:210.9 КБ
ID:5694759

Не е като да нямаме избор

Налични вече и 7" фарове подходящи за всички марки и модели с кръгли фарове като Патрул Y60, Land Cruiser от 40 до 70 серия, Вранглер, Хамър, и много други.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X