Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Откъде тампони за стабилизираща щанга за Фронтера Б

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Откъде тампони за стабилизираща щанга за Фронтера Б

Имам проблемпс фронтерата.За смяна са тампони –втулки на стабилизиращитехщанги отпред и отзад.В магазин на Опел казват, че всичко се продава комплект със щангата ,Но такава не се произвеждала.......Същият проблем е и със задните бяалетки.Друго - светва ми чека - ходих на диагностика в монтана - не знаят какво е.Само ми изчистиха грашката и това е.Забелязах, че като свети като подам газ веднага изгасва.Имам проблем и с паленето .Ако не ползвам джипа повече от два дни пали много трудно.Надявям се да ми помогнете.Благодаря предварително.

От: Откъде тампони за стабилизираща щанга за Фронтера Б

Kолега,напиши от къде си и с какъв мотор е фронтерата!

Коментар

От Монтана.2.2 дти спорт - 115к.с.2000г.

Коментар

Здравей, и добре дошъл в джаза.Автомобила като начало е много добър,но докато е здрав(нов).Тампоните в случая са ти последната грижа (стават от Москвич).Проблемният ECOTEK като механика е много здрав но електрониката след 10тата година почва да се скапва и непрекъснато те вкарва в разни приключения, но като смениш някой друг датчик и си ревизираш вакумните управления ще видиш че оплютата Фронтера е много "ДЖИП".Освен тово малко са джипките с такъв нисък расход.Успех.

Коментар

Първоначално публикуван от ipdd Преглед на мнение
          Имам проблемпс фронтерата.За смяна са тампони –втулки на стабилизиращитехщанги отпред и отзад.В магазин на Опел казват, че всичко се продава комплект със щангата ,Но такава не се произвеждала.......Същият проблем е и със задните бяалетки.Друго - светва ми чека - ходих на диагностика в монтана - не знаят какво е.Само ми изчистиха грашката и това е.Забелязах, че като свети като подам газ веднага изгасва.Имам проблем и с паленето .Ако не ползвам джипа повече от два дни пали много трудно.Надявям се да ми помогнете.Благодаря предварително.
          Да бе! Аз си мислех че са в комплект с преден диференциал тампоните. Намери някой който има повече тампони в наличност и си дооформи някой.
          Щом ти изгася чека си провери егр и вакууми.
          За третият въпрос вече ти е нужно по- компетентно мнение от моето!
          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Колеги имам същия проблем - трябват ми тампоните за предната стабилизраща щанга и задните биалетки. Информацията, която ми дадоха в Опел, е като на колегата - само щангата комплект, 204 лева струва, обаче не се произвежда. За отзад - абсолютно нищо. Някой ако може да каже конкретно от какво стават, ще съм ужасно благодарен.

Коментар

Абе я пуснете една снимка на тая шанга и на един стар тампон да видим що за летяща чиня е !!!
              Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

ТърбЪ с две уши в краищата не си ли виждАл? Тампон - в магазина за тампони и какъвто влезе...
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от Бай ти Митьо Преглед на мнение
                  Колеги имам същия проблем - трябват ми тампоните за предната стабилизраща щанга и задните биалетки. Информацията, която ми дадоха в Опел, е като на колегата - само щангата комплект, 204 лева струва, обаче не се произвежда. За отзад - абсолютно нищо. Някой ако може да каже конкретно от какво стават, ще съм ужасно благодарен.
                  Е добре де, вземете диаметъра на щангата, ширината на тампона, височината на най-високата част на скобата и ширината в долната час на скобата. Търсете за някой друг джип по размерите или намерете някой който има повече тампони + ножовка. Така е вече 2 години и не са мръднали. По спомен един тампон ми излезе 3-4 лв.
                  Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

http://www.ebay.co.uk/itm/FRONTERA-2...item3f0c8db940

това е полиританов кит за задната стабилизираща щанга.. излизат около 100-110лв до България.. и сменяш и забравяш повече да ги поглеждаш...
                    а предните мисля че сам ги купувал новички, но немога да се сетя от къде бяха около 12-15лв бройката..

Коментар

Първоначално публикуван от chain86 Преглед на мнение
                      http://www.ebay.co.uk/itm/FRONTERA-2...item3f0c8db940

това е полиританов кит за задната стабилизираща щанга.. излизат около 100-110лв до България.. и сменяш и забравяш повече да ги поглеждаш...
                      а предните мисля че сам ги купувал новички, но немога да се сетя от къде бяха около 12-15лв бройката..
                      По-тъпо от полиуретанови тампони за каране в БГ няма. Страхотни са първите 20 000 км. След това започва нечовешко скърцане и чукане. Отварят луфт за около 1-2 години и после става страшно. Тия тампони са за състезателни автомобили и за Америка където няма на всеки 10 метра дупка. В Европа също стават щото и там няма дупки на всеки метър. В БГ обаче по-добро от гумата няма. Да не говорим, че 110 лв. само за задната щанга е кощунство. Сигурен съм че на една сурия джипки размера на задната щанга е еднакъв и цените ще са в пъти по-евтини. Потърсете си за старото Исузо предни.
                      no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                        По-тъпо от полиуретанови тампони за каране в БГ няма. Страхотни са първите 20 000 км. След това започва нечовешко скърцане и чукане. Отварят луфт за около 1-2 години и после става страшно. Тия тампони са за състезателни автомобили и за Америка където няма на всеки 10 метра дупка. В Европа също стават щото и там няма дупки на всеки метър. В БГ обаче по-добро от гумата няма. Да не говорим, че 110 лв. само за задната щанга е кощунство. Сигурен съм че на една сурия джипки размера на задната щанга е еднакъв и цените ще са в пъти по-евтини. Потърсете си за старото Исузо предни.
                        Ти самия го каза, че са за състезателни автомобили и са направени да издъжат повече от нормалните. А това, че скърцат е от некадърните майстори. Всички полиуретанови тампони идват със специална грес за яхти или водонепромукаема грес. ако се сложи с нормална грес тя почва да разяжда полиуретана и затова скърца и се разбиват бързо. Ама сам се замисли що ги слагат на състезателни коли а не си оставят гумените.. а лично аз сам правил и двата варианта.. Купувал съм цялата щанга понеже се продава така комлекта щанга, тампони, биелети.. и струваше около 260лв по спомен... това го направих на старата си фронтера. А сегашната и сложих полиуретанови и сам в пъти по доволен и цената е -60% надули.. И друга да ти кажа нали знаеш, кога е кисело гроздето..
                        Последно редактирано от chain86; 29-11-12, 21:46.

Коментар

Първоначално публикуван от chain86 Преглед на мнение
                          Ти самия го каза, че са за състезателни автомобили и са направени да издъжат повече от нормалните. А това, че скърцат е от некадърните майстори. Всички полиуретанови тампони идват със специална грес за яхти или водонепромукаема грес. ако се сложи с нормална грес тя почва да разяжда полиуретана и затова скърца и се разбиват бързо. Ама сам се замисли що ги слагат на състезателни коли а не си оставят гумените.. а лично аз сам правил и двата варианта.. Купувал съм цялата щанга понеже се продава така комлекта щанга, тампони, биелети.. и струваше около 260лв по спомен... това го направих на старата си фронтера. А сегашната и сложих полиуретанови и сам в пъти по доволен и цената е -60% надули.. И друга да ти кажа нали знаеш, кога е кисело гроздето..
                          Не ми се влиза в спорове, сложи си ако искаш и на чешмата у вас полиуретанови тампони все ми е тая. Нека да ти изясня само ( щото подозирам, че няма къде да минеш 30 000 км. или 50 000 км. градско ) че тези тампони на състезателен автомобил се сменят през 2-3 състезания а който има пари ги сменя на всяко защото се пръскат. Но ти нито си карал така нито ще караш че да се пръснат. А не слагат гумени защото с уретановите премахват усукването на гумата и от там подобряват респонса ако знаеш какво е това
                          А за гроздето ще си премълча, единствено ще ти кажа че толкова полиуретанови тампони съм сложил колкото автомобила не си имал и едва ли скоро ще имаш.

п.с. и греста не е за яхти ами е силиконова грес
                          no signature no problems

Коментар

Греста я водят морска,но тя спира скърцането до първия по-сериозен дъжд или гьол! А през 10000 км да си разглобявам окачването за смазване не ме кефи! Вярно ,че респонса се подобрява много ама аз повече на ежедневна кола няма да си сложа полиуретанови тампони! Особенно за нашите пътища...А за гроздето...то не е чак толкова кисело !

Коментар

Извинете за лаишкия въпрос, ама на кои тампони трябва да има грес. Сега го научавам това. Да нямате предвид, че като се разбият тампоните им се "ръга" някакси грес за да се оправи звука при скърцане?
                              Защото мисля, че по-добрия вариант е, този който правят по някои сервизи за закърпване на положението, а именно подлагат парче от пистов ремък временно до смяната с точния тампон.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X