Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фронтера 3,2 не ще да пали !?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Фронтера 3,2 неще да пали !?!

накрая да не се окаже като на един съсед проблема - сваля за малко едната клема, слага я обратно и компа труп. Буквално. Никой (в т.ч. и аз) не можа да обасни защо така, но ... факт. Оправи се с друг комп, с все имобилайзера.
    Само че неговия мотор е по-малечък и компа е друг, надявам се да е нещо по-дребно.
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
      би трябвало, ама не......... в единият от двата оторизирани софийски сервиза Фронтера 2,2 екотек седи една седмица, щото след сваляне за зареждане на акумулатор, почна да пали трудно като е студена, топла пали нормално.
      Може ли да помоля за информация за проблема, който си посочил.
      Наскоро купих Фронти със същия мотор: динамото не работеше. Оправих го, заредих акумулатора, но пали трудно първия път.
      Макар според мой познат с Опел това да е често срещан проблем. Той лично извършва първото палене на 2 части:
      -първо завърта за 4-5 секунди
      изчаква съвсем малко и с второто завъртане пали без проблем

Не съм пробвал, че тези дни сме само с Фабията. Мисля си все пак, че някъде има заровено 'куче'.

Коментар

Първоначално публикуван от boikoniki Преглед на мнение
        Може ли да помоля за информация за проблема, който си посочил.
        Наскоро купих Фронти със същия мотор: динамото не работеше. Оправих го, заредих акумулатора, но пали трудно първия път.
        Макар според мой познат с Опел това да е често срещан проблем. Той лично извършва първото палене на 2 части:
        -първо завърта за 4-5 секунди
        изчаква съвсем малко и с второто завъртане пали без проблем

Не съм пробвал, че тези дни сме само с Фабията. Мисля си все пак, че някъде има заровено 'куче'.
        не знам повече, колата е на приятел и още е в сервиза, предложили са му да доставят и сменят някаква платка за 350лв. с уговорката че ако не се оправи, няма да я плаша и тогава оставало само да е компа

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
          не знам повече, колата е на приятел и още е в сервиза, предложили са му да доставят и сменят някаква платка за 350лв. с уговорката че ако не се оправи, няма да я плаша и тогава оставало само да е компа
          Оторизиран сервиз в България означава - Оторизирани мошенници. При такава постановка им тегля майната и си отивам. Излиза, че им е ясно какъв е проблема но ще трябва да "платиш една платка - 350 лв". Щото ако наистина ти доставят "една платка" - ще си я платиш като поп дори и да не тръгне.
          Така както го описваш - не може да стане. Престоя без акумулатор не е причина за отказ на имобилайзера. Сигурно има още нещо- както вече спомена някой. Дори и да си сложил наобратно акумулатора - ще има най-различни поражения (като трифазния изправител на генератора например) но доколкото съм отварял компютърни блокове - обикновенно има предпазен диод при захранването и няма да се отрази на компютъра. Той сигурно не е "исузовски" ако двигателя е немски.
          Няма ли възможност за четене на грешки. X20SE има опростен начин - слагане на мостче в един куплунг и "броене на миганията" на "двигателчето". После - таблицата и тнт. На моята само веднъж съм ползвал тая система и "открих" един изгорял бушон. От как се помня все се заричам да започвам първо от бушоните.
          ОФБ ДБ X22SE
          Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

Първоначално публикуван от bogilloff Преглед на мнение
            ... Престоя без акумулатор не е причина за отказ на имобилайзера. ...
            Не бих заложил на това. Порови из Ауди форума примерно и ще се изненадаш колко неща могат да се случат, ако един комп е проектиран от германец ... или поляк или индиец с немско гражданство ...
            От там нататък, за съжаление си прав.

Коментар

Първоначално публикуван от bogilloff Преглед на мнение
              ...Няма ли възможност за четене на грешки. X20SE има опростен начин - слагане на мостче в един куплунг и "броене на миганията" на "двигателчето". После - таблицата и тнт. На моята само веднъж съм ползвал тая система и "открих" един изгорял бушон. От как се помня все се заричам да започвам първо от бушоните.
              Самодиагностиката с мостчето и броене на миганията никак не е добра идея при Фронтера Б!
              Казано е:
              -"Обичай ближния",
              щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

От: Фронтера 3,2 не ще да пали !?!

Alex,малко не съм на твоето мнение.За справка-Autodata 3.38 .Има подробно описание на алгоритъма за самодиагностика и т.н.
                Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                  Alex,малко не съм на твоето мнение.За справка-Autodata 3.38 .Има подробно описание на алгоритъма за самодиагностика и т.н.
                  Според тази тема ( пост 128 ), не става!
                  Ако някой си е направил самодиагностика на Фронтера Б успешно, да сподели!
                  Казано е:
                  -"Обичай ближния",
                  щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Първоначално публикуван от alex_serviz Преглед на мнение
                    Според тази тема ( пост 128 ), не става!
                    Ако някой си е направил самодиагностика на Фронтера Б успешно, да сподели!
                    Май не е точно така. Бензиновите мисля, че могат с кламера но тъй като си имам OBDII не съм пробвал с моята. Дизеловата не е добра идея да се пробва с кламер щото е по CAN та мнението от пост 128 в горната тема е само за дизелите.
                    no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                      Не бих заложил на това. Порови из Ауди форума примерно и ще се изненадаш колко неща могат да се случат, ако един комп е проектиран от германец ... или поляк или индиец с немско гражданство ...
                      От там нататък, за съжаление си прав.
                      Всъщност си прав. Принципното положение си е принципно положение а реалността ... . Но ако единствената причина за блокаж на имобилайзера е продължително отсъствие на захранване .... това е грешка, която се открива лесно на много ранен етап от предварителното (предпроизводствено) тестване на модела.
                      Не съм запознат със ситуацията. Не съм се ровил в инжекционния компютър на моята(отварял съм 5-6 такива на различни коли но последния беше към 2000 година). Просто предлагам "разумен" подход за справяне със ситуацията. Но от опит знам, че оня който описва възникването на проблем (повреда), съзнателно или не никога не подава вярна информация в началото (минали са ми за 25 г. поне 50 телевизора през ръцете от "приятел").
                      Понеже тоя имобилайзер мен ме дразни (одъртял съм вече и все забравям да го поднеса където трябва) бях намислил да го махна(но не по елемнтарния начин със залепване на стикчето отвътре) и се бях заровил из интернет за информация но се отказах - разбрах, че трябва оборудване, което има смисъл да се набавя за многократни въздействия (само за един път не си струва - друг път толкоз път само за един път...).
                      Впрочем "засегнатия" нищо не казва - какво в крайна сметка излезе и как се оправи. Или още се пазари за "една платка за 350 лв" в оторизирания сервиз.
                      ОФБ ДБ X22SE
                      Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

Ами то за 350кинта за оня дето духа и аз щях да се пазаря
                        Иначе - проблема с имобилайзерите (и не само) идва не толкова от липсата на захранване, колкото от заиграването на напрежението при откачане/закачане или завъртане на стартера при скапан акумулатор. Няма да навлизам в подробности, че се отклоняваме много от темата, но ефекта се дължи най-вече на икономията на няколко цента още при проектирането.

Иначе темата като цяло ме интересува, защото Монтрей точно с 3.2 мотора е единия от трите избора за семейна кола в близко бъдеще. Миналата година заглеждах един такъв с автомат и още не знам що не го купих тогава... Айде стига, че пак се отплеснах

Коментар

... и досега няма резултат ...

Коментар

За месец трябваше да я изработят от парче чугун...
                            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от E34PSH Преглед на мнение
                              ... и досега няма резултат ...
                              Звънни тогава,да я оправим
                              МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Жокер: ако се държи компа във фризера, слагаш и пали от раз после пак не ще

Лозане, ти ли носи комп за 2,2 вчера за проба?
                                ________________________________________________
                                Subaru OUTBACK 2,5
                                Hyundai TUCSON 2.0

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X