Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фронтера 3,2 не ще да пали !?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Фронтера 3,2 не ще да пали !?!

Здравейте колеги,
    свалих си акомулатора на джипа (опел фронтера Б, 3,2 автоматик) да го заредя преди зимния сезон ... след зареждането и монтажа му, джипа неще да запали.
    Пробвах с нов акомулатор и с кабели ... НЕ става. Закарах го в сервиз и там ми казват, че има проблем с разпознаването на двигателя
    Ако някой има решение да казва ...

От: Фронтера 3,2 неще да пали !?!

Първоначално публикуван от E34PSH Преглед на мнение
    Здравейте колеги,
    свалих си акомулатора на джипа (опел фронтера Б, 3,2 автоматик) да го заредя преди зимния сезон ... след зареждането и монтажа му, джипа неще да запали.
    Пробвах с нов акомулатор и с кабели ... НЕ става. Закарах го в сервиз и там ми казват, че има проблем с разпознаването на двигателя
    Ако някой има решение да казва ...
    Имах същия прблем преди години, тогава карах Вектра, свалих акумулатора да се зареди, слагам го, и след това нямаше палене, оказа се имобилайзера, махнаха ми го и запали на мига. Виж имобилайзера и по алармата! Успех

Коментар

И на мен ми се е случвало на един Нисан, точно по същият начин. Записаха наново ключовете и стана.
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

не съм знаел, че трябва да си зареждам акумулатора преди зимата

явно е от имобилайзера в ключа - в кой сервиз го закара?

Коментар

Версията за ключовете днес отпадна, ресетнаха имобилайзера и препрограмираха ключовете наново ...
          Колега зареждам го защото имам печка в колата и я ползвам градско през зимата.

Коментар

Колега ,за паленето не знам от какво може да е ,но обучението на ключ който си е забравил паметта става като се даде на контакт и задържиш бутона за отключване/или за заключване беше?/няколко секунди.При мен беше така,знам го о ключарите и така стана.Успех

Коментар

Първоначално публикуван от E34PSH Преглед на мнение
              ...че има проблем с разпознаването на двигателя ...
              ОМГ - това па какво ще значи и кой е сервиза ако не е тайна?!?
              М/у другото съм махал акумулатора за по цяла нощ и не съм имал проблеми, така че едва ли това е причината!
              за да не пали, по-вероятните причини са, или нямаш гориво, или нямаш ток. Тока може да не идва заради доста неща - ток до бобините, датчик за положението на вала.... абе малко гадаене на кристална топка.
              В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Според мен е по-добре да се консултираш с Лозан (isuzo) вместо да си играеш на "проба-грешка"

Коментар

От любопитство: с какъв комп е Опела? Ако правилно се ориентирам, би трябвало да е исузувия 6так, но никога не съм заглеждал чие прозводство е електрониката...
                  О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Виж и бушоните да не е изгорял този на помпата при поставянето на акумулатора. Просто идея.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                      От любопитство: с какъв комп е Опела? Ако правилно се ориентирам, би трябвало да е исузувия 6так, но никога не съм заглеждал чие прозводство е електрониката...
                      ако питаш за компа, на моята е Delphi - Delco.
                      В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Колега,сега се сещам,че скоро имах подобен проблем с една от колите ми Пасат 2 -проблема беше лоша връзка на една от масите ,някъде по мотора.Но най-добре е диагностика.поне аз така си мисля.Компа ще си каже всичко.

Коментар

Е да де ... не си играя колата е в сервиз на опел в София. Те си играят ... ако меже така да се каже

Коментар

В оторизиран сервиз следва да се справят с подобен проблем за два часа...
                            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                              В оторизиран сервиз следва да се справят с подобен проблем за два часа...
                              би трябвало, ама не......... в единият от двата оторизирани софийски сервиза Фронтера 2,2 екотек седи една седмица, щото след сваляне за зареждане на акумулатор, почна да пали трудно като е студена, топла пали нормално.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X