Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теч на масло

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Теч на масло

Здравеѝте колеги днес забелязах странен теч на масло на Фронтерата ,става дума за теч над ресиора от къде може да е .Гледах амортесиора е сух не е от него ,целите ресиорни листове са в масло и капе ,моля помагаѝте.

От: Теч на масло

От кожуха на диференциала, пробил се е.

Коментар

Съвет за ремонт,заваряване ще свърши ли работа

Коментар

Да, трябва да откриеш къде е, ще сваляш ресьора, ще източиш маслото и така, веселба ще има.

Коментар

Мерси

Коментар

Има и друг вариант. Да е от капака на дифа, да подлизва от горната му страна и да се стича по ръкавите. И 3-тия е от семеринга на фланеца, да пръска толкова че да цапа ресьорите. Измии хубаво всичко изсуши го и покарай 20-на км. и ще го хванеш от къде е.
            no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от tsani Преглед на мнение
              Здравеѝте колеги днес забелязах странен теч на масло на Фронтерата ,става дума за теч над ресиора от къде може да е .Гледах амортесиора е сух не е от него ,целите ресиорни листове са в масло и капе ,моля помагаѝте.
              Освен изброените варианти - изгнил ръкав под U - болтовете ...
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                Това имах предвид, но е поправимо.

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                  При мен беше точно това. В този случай маслото капе точно върху ресора.
                  Заварява се и става като нов.
                  Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Здравеите,вече съм с ново фронти,2.2 ДТИ-99г.Джипката е доста запазена ,но днес открих и първият проблем,а и не знам как точно да го обясня ,понеже не съм голям разбирач.Та значи имам странен теч на масло в предната част на джипа или по точно има греда между двата предпазни капака отдоло и капе точно върху нея.Днес лягах под колата и светнах с фенерче да видя какво точно става ,видях къде е омаслено но не знам точно какво е .Мисля си че е от СК но не съм сигурен нали тя е наи-отдоло.Ако имате други предположения моля пишете.И вероятна причина за теча,че ако отида на маѝстор да знам от какво е проблема ,за да нямам допълнителни главоболия.Благодаря

Коментар

Здравеите,вече съм с ново фронти,2.2 ДТИ-99г.Джипката е доста запазена ,но днес открих и първият проблем,а и не знам как точно да го обясня ,понеже не съм голям разбирач.Та значи имам странен теч на масло в предната част на джипа или по точно има греда между двата предпазни капака отдоло и капе точно върху нея.Днес лягах под колата и светнах с фенерче да видя какво точно става ,видях къде е омаслено но не знам точно какво е .Мисля си че е от СК но не съм сигурен нали тя е наи-отдоло.Ако имате други предположения моля пишете.И вероятна причина за теча,че ако отида на маѝстор да знам от какво е проблема ,за да нямам допълнителни главоболия.Благодаря
                      Няма да е лошо да споделиш какво направи с първия теч от началото на темата, щото тук си полезен когато не само питаш. Иначе теча в 90% от случаите е от семеринга на коляновия вал и се стича назад по скоростите и капе от някъде, но най-добре хубаво измиване каране и после на подемник с фенер.
                      no signature no problems

Коментар

Първият теч го поправих ,макар че бе на лошо място :изгнил ръкав под U-болтовете.Поправи се с доста стабилна заварка и мазане с боди.За сега няма проблеми.А за това капене ако е от семеринга то трябва да моторното масло от двигателя ако не греша.А дали не може да е от раздатката тя не е ли свързана със СК и да ми капе от мястото където се свързват двете.
                        Последно редактирано от tsani; 04-11-12, 18:54.

Коментар

Първият теч го поправих ,макар че бе на лошо място :изгнил ръкав под U-болтовете.Поправи се с доста стабилна заварка и мазане с боди.За сега няма проблеми.А за това капене ако е от семеринга то трябва да моторното масло от двигателя ако не греша.А дали не може да е от раздатката тя не е ли свързана със СК и да ми капе от мястото където се свързват двете.
                          Виж сега, АКО тече масло между скоростите и двигателя означава, че има семеринг за смяна. Дали е на двигателя или на скоростната кутия е все едно, защото се свалят така или иначе скоростите. Маслото и на двете места е двигателно, така че просто с "помирисване" на маслото няма да разбереш точно от къде е. Обикновено тече този на двигателя, но така на думи не можем да го видим. Може и спукан картер да е, кой знае. Не искам да те плаша. Ако беше от София да те пратим при Лозан ама... И сигурен ли си, че е масло, а не спирачна течност? Измий отдолу хубаво и снимай подробно да ти дадем по-точно мнение. А като превантивна мярка провери нивото на маслото в скоростите, че ако тече оттам може да стане беля. Трябва да е до нивото на пробката за наливане на маслото. За пробката на маслото можеш да прочетеш в залепената тема горе. И на двигателя нивото да следиш, ей. Успех.

Коментар

Мерси много за информацията ,днес го закарах в сервиз,от тук на татък ще ви споделям за какво става на въпрос и как протича ремонта.

Коментар

Здравеѝте,ето, че доиде момента да споделя какво стан с теча на масло и как мина ремонта.Значи както писах по горе закарах джипа в сервиз ,няма да споделям защо го закарах на 5.11.12 и чак сега го оправиха (междувременно го карах).Та по темата,първо след огледа маѝстора го изми и обезмасли отдоло и ми каза да го покарам няколко дена за да се види от къде е теча.Като се върнах в сервиза след 2 дена каране се оказа ,че теча е от семеринг между двигателя и СК или по точно този на двигателя.Смяната е протекла по следния начин до колкото разбрах,все пак не мога съм там денонощно ида гледам какво става .Сваляна на СК ,свалянето става отдоло има работа но при опитен маѝстор сваляне и качване за около ден ,е може някоѝ и по бързо да деѝства,според зависи.И така при свалена СК се сменя семеринга и по обратен ред,на всяка цена преглеждане и на съединителя ,че ако е за смяна да се ударят с един куршум два заека Общо взето това е ,за цени, казвам:семеринг 65лв доста скъп ми се видя,ама какво да се прави,работа 120лв, общо 185лв петте лева ми ги опростиха задето съм чакал 180 краѝна цена.Дали ремонта е сполучлив времето ще покаже.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X