Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем с ABS Frontera B

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблем с ABS Frontera B

Пичувиии, ABS -a сдаде багажа! От зимата няколко пъти ми светкаше и изгасваше, но от месец два светна и си еб@ веко. Диагностика ми каза, че проблема е"Aвариен код в управляващия блок на помпата, или самата помпа. Появява се само при активиране на ABS! Код за проблем с преден десен и заден датчик, като това може да се диагностицира 100% само при изправен упр. модул и помпа"....
    По ебай има някакви модули по 3-40 паунда секонд хенд. Да пробвам, има ли сми, може ли наистина всичко да изгори едновременно... то излиза, че от целата ABS система работи само преден ляв датчик...?
    В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

От: проблем с ABS Frontera B

30-40 паунда за ABS модула ли, малко ми се вижда нещо. но ако има за твоя модел май си заслужава риска.
    и другото, да не би модула като е дефектирал да шашка и датчиците по колелата?
    на мен на волвото пък лампата за ABS-а ми светва при първото натискане на спирачка по неравен терен
    и така си остава

Коментар

Първите трима писали в темата по същество, получават по една студена бира

м/у другото къде се крие този управляващ блок на помпата? Това с 5-те тръбички предполагам е помпата...
      Последно редактирано от bushiDO; 15-06-12, 15:35.

Коментар

Това със тръбичките е всичко на куп
        МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Залагам цели 2 цели бири на кофти кабел и замърсен датчик и цяла бира на повреден датчик.
          Не бързай да ровиш по помпата!
          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Аз имах подобен проблем на дизелката. Проблема беше замърсена букса на модула който както каза Лозан се намира в помпата. При демонтаца се изкърти платката и остана в буксата. Но след качествено презапояване на всичко ABS-a си бачка екстра вече над година. Не бързай да пръскаш паундове.
            no signature no problems

Коментар

все още нямам време да се захвана с проблема, но след диагностиката ми направи впечатление следното: понякога когато паля колата лапата не свети, а почва да свети при първото използване на спирачката... това дали може да е признак, който да наклони везните към сериозен и скъп ремонт, или напроти - към проблем от по-елементарно естество?

Коментар

И аз съм за замърсен или повреден датчик, а и е по-безболезнено да се почне от там.

Коментар

Предните датчици не мога да ги демонтирам - всичко по мануал и не помръдва. Сега нещо съм зле с времето. Когато изскочи малко свободно и ще се захвана по-сериозно.

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
                    Предните датчици не мога да ги демонтирам - всичко по мануал и не помръдва..
                    Май не е много добра идея да ги демонтираш - има голяма вероятност да се повредят при тази манипулация. Аз опитвах да свалям единия, но стоеше като залепен. Виж, ако си приготвил други за да ги подмениш - е друга бира. Въпреки, че са си цифра. Защо не ги измериш с мултицет за прекъсване?
                    Казано е:
                    -"Обичай ближния",
                    щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

И при мен беше от кабелите към датчика. Като дадат добра връзка за по-дълго време, електрониката решава че няма проблем и не свети на таблото. При първото пълно завиване или по-рязко спиране или голяма дупка - светваше.

Даже и тема бях пуснал тук как се реже главата на датчика на място за пускане на нови жици.

Не ти трябва много време за да ги изключиш като вариант. Навиваш волана докрай и над колелото на амортисьора е буксата която отива към датчика и спирачния апарат. От там мериш съпротивлението на датчиците. Трябва да е еднакво на двата предни и двата задни. Доколкото помня (2009) има малка разлика м/у предни и задни. Това бързо замерване може да се направи както каза колегата с обикновен омметър дори и без да се смъква колелото.

Ако обаче ти присветва и червената лампа на таблото при натискане на спирачката и заедно с това светва и абс-а, има голяма вероятност да ти се губи вакуум.. - помпа,серво, напукани съединения.
                      Аз трябва да сменям вакуум помпа , ама ей така се каня повече от година

п.п. Само да добавя че такова зацепване на абс-а когато си поиска е изключително опасно и по-добре е да се деактвира целия абс докато не се оправи системата, че може и да не спре на някое кръстовище.
                      Последно редактирано от peter_jq; 04-08-12, 01:25.

Коментар

Хм и при мен светна АБС като запаля колата не свети, тръгвам светва, пускам аварийните светва ,пускам фаровете светва оказа се разХслабена маса и 3 са вързани за 1 болт,затегнах го и се оправи
                        Последно редактирано от maxxx; 25-08-12, 20:32.

Коментар

Колега ,докато отстраниш проблема с АБС извади бушона за да го изключиш.Същия проблем с АБС ,ми помогна да паркирам едно Рено върху тавана на един Пасат,като ме остави без спирачки.Не искам да си спомням на какво приличаше Фронтерата ми отпред.

Коментар

Момчета дайте съвет! Бушона на АБС е свален. Като го сложих започна да чагърта от пред в дясно горе . при потегляне се чува стържене от предно дясно колело-все едно боксува.Имам Фронтерата от няколко дена и се чудя от АБС ли е или е от съединителя.

Коментар

Първоначално публикуван от irena65 Преглед на мнение
                              Момчета дайте съвет! Бушона на АБС е свален. Като го сложих започна да чагърта от пред в дясно горе . при потегляне се чува стържене от предно дясно колело-все едно боксува.Имам Фронтерата от няколко дена и се чудя от АБС ли е или е от съединителя.
                              Напиши откъде си какъв модел и двигател е джипа. Някой колега трябва да я види. Ти няма да се оправиш, ако си жена(по ника съдя), защото може бушона и стърженето да нямат общо.
                              Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X