Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спирачни дискове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Спирачни дискове

Здравейте , колеги предстои ми смяна на задните дискове на любимата ми ОФА 2,2 16в .Дотук добре обаче предлаганите дискове на пазара са с много голяма разлика в ценовия диапазон .Например комплект дискове на брембо са от 150-180 лв. а същите такива на феродо са от 320-360 лв. ,демек два пъти по скъпи .Вие какво бихте ме посъветвали ,опитах се да намеря нещо като "златната среда" но за съжаление или са подозрително евтини или безбожно скъпи .

От: Спирачни дискове

Взимай най-евтините,щото инак пълниш джоба на търговците още повече,а и Брембо (до колко са такива е друг въпрос) си е сериозна,да не кажа най-сериозната марка в областа на спирачките.Нали не си мислиш,че с два пъти по-скъпите,ще спира два пъти по-добре или ще изкарат два пъти повече!?

Коментар

Да предпочитам ''малки'' европейски фирми със заводи в европа,а не такива изнесени в китай .Примерно Metelli,Trusting,ITN. Haй-големите си изнасят производствата в близкиа изток.

Коментар

В търговски партньори има колега, който се занимава с търговия на точно такива неща.
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
          В търговски партньори има колега, който се занимава с търговия на точно такива неща.
          Да точно колегата ми даде тази цена за брембото , но все пак исках да чуя и вашето мнение все пак някакви впечатления от конкретна марка и цена .Мен точно това ме притесняваше за това брембо ,че цената му ми се струва подозрително евтина .До колкото съм запознат фирмата прави спирачни системи за всякакви екстремни машини ,но очевидно има и "обикновен клас " .Другите оферти които получих бяха за марки като Ashika и Woking ,фирми които никога не съм чул и някак си не ми вдъхват доверие .Лошо е човек да робува на марки и модели ,обаче хората за това си казват не питай старило а патило .

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
            Така, така... И аз препоръчвам същото. Освен това, както спомена ivan_ има доста не особено известни марки, които правят дискове и накладки на нормални цени и с превъзходно качество.
            ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Първоначално публикуван от Barona Преглед на мнение
              Да точно колегата ми даде тази цена за брембото ....
              Колегата е точен и мисля, че няма да си плюе на реномето за да изкара една кьорава стотачка.
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Благодаря , ви колеги за подкрепата ще се възползвам от услугите на колегата дето всички пазаруват от него ,просто имах малко колебания .Относно брембото само да вмъкна това беше най-скъпия варянт който ми предложи

Коментар

Да използвам темата на колегата:
                  Чувам стържене от задната главина. Предпочитам сам да си оправя проблема и затова още го чувам само. Като се постопли тези дни ще отворя и разбера какво се случва. Съмненията са наклади ръчна/крачна и лагери. Някой сменял ли е лагерите отзад- цени?
                  Понеже повечето теми са насочени към предницата не видях никъде някой да се е заигравал.
                  Ако са накладки историята е ясна, но все пак може да се постнат и ориентировъчни цени ако някой е сменял скоро.
                  Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
                    Чувам стържене от задната главина. Предпочитам сам да си оправя проблема и затова още го чувам само. Като се постопли тези дни ще отворя и разбера какво се случва. Съмненията са наклади ръчна/крачна и лагери. Някой сменял ли е лагерите отзад- цени?
                    Понеже повечето теми са насочени към предницата не видях никъде някой да се е заигравал.
                    Ако са накладки историята е ясна, но все пак може да се постнат и ориентировъчни цени ако някой е сменял скоро.
                    В еврото имат комплект на оптимал лагер семеринг 90-40-30 със втулка цената беше 120 лв. без отстъпка ,карам го 40 Х км вече, друг вариант взимаш цяла полуоска от Лозан и не се занимаваш .Успех !
                    ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Aз съм отварял моста и съм сменял лагери де що има, Коyo бяха към 140 лв. бройката преди 4-5 години, но не вярвам да е лагер при теб, по-скоро си за спирачен апарат и накладки
                      no signature no problems

Коментар

Аз съм сменил вече и двата задни лагера.Неприятното е ,че в софия ауто цената на такъв лагер за ОФА мод 95-98г е нещо като 700-800лв.В магазините се намират лагери на Оптимал с цена около 80-100 лв,ама нещо май започна пак единия до го чувам.Та както си решиш.
                        Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                          Aз съм отварял моста и съм сменял лагери де що има, Коyo бяха към 140 лв. бройката преди 4-5 години, но не вярвам да е лагер при теб, по-скоро си за спирачен апарат и накладки
                          Аз се моля да е само накладки ама... Има вероятност да е влязъл пясък, че зимата беше тежка за комшиите наоколо. Да им направя събрание и да решат какви лагери и накладки да ми вземат ще е най- честно май.

Първоначално публикуван от Румен Николов-sineto Преглед на мнение
                          Аз съм сменил вече и двата задни лагера.Неприятното е ,че в софия ауто цената на такъв лагер за ОФА мод 95-98г е нещо като 700-800лв.В магазините се намират лагери на Оптимал с цена около 80-100 лв,ама нещо май започна пак единия до го чувам.Та както си решиш.
                          Ти какво си мислиш че ще реша Веднага давам 800 стотака за лагер!

Коментар

Резултат -задни накладки + дискове! Ориентировъчно:
                            накладки 31лв
                            челюсти за ръчна 47лв
                            дискове 67лв бр. - само попитах за цена мисля да ги престържа ако има вариант
                            Марки неизвестни на мен.
                            След доста почукване се наложи да се чуя с Лозан, че не искат да излизат дисковете.Ако някой не е сменял- между шпилките има дупка с резба за болт М6 навива се болтче и се почуква за да отлепи диска ,после пак малко се навива и почуква и т.н.

Коментар

привет на всички, имам ОФА ДБ 2,2 16 клапана,с дискове и АБС, опитах да сваля задния диск,навих болче М6,но неще и с почукване...някакви идеи какво да направя или нещо скоба ли да ползвам...също успях да махна целия диск със черупката на лагера до там че извадих всичко с полуоската и видях че има и гривна за АБС датчика,тои заедно с втулката ли е или не...?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X