Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прекъсване между 2000 и 2500 оборота фронтера Б 2.2 dti

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Прекъсване между 2000 и 2500 оборота фронтера Б 2.2 dti

Е никой не каза дали е отстранил този проблем .И най вече как?
    Напред и нагоре
    Принцеса Фиона (Фронтера) 2,2 DTI 99 г.
    0886769809-Юлиян
    kiko00@abv.bg

Коментар

Здравейте колеги.Аз съм с фронтера А 2.5TDS 1997г.Преди около месец дйипката реши да не вдига повече от 2000 оборота.Големи мъкииии.Реших че сам ще се оправя.Почистих всички вакуми (разглобявах всичко)смених гор филтър запуших АГР-ра но резултат нямаше.Извадих дебитомера и видях че е много мръсен,почистих и него но пак нямаше разлика.една сутрин преди да тръгна за работа реших да изключа буксата на дебитомера.Тръгнах за работа.Очаквах да има някаква промяна без значение дали лоша или добра,но пак нямаше никаква промяна.Тогава вече бях обеден че проблема е в дебитомера.Купих си нов от AVTOKARAMANOV за 136лв Сложих го запалих и тръгнах на тестдрайв,но нищоооооо.Тогава вечо отидох на майсто да го закачи на компа.Той каза че показателите са добре.Но след като погледна пот капака видя една букса която се намира от страната на аколуматора извадия и я почисти със спрей и след това каза да пробвам.И ЧУДОООООО колата не си искаше гумите през цялото време.Сега не изпушва и двигатела работи много по спокойно.Оправи се и сега съм много щаслив.

Коментар

Не знам дали се е оправил проблема, но имах подобен. Решението беше подмяна на един от трите вакумни клапани. След диагностика в сервиз.

Коментар

Здравейте колеги,
          след много време на засилване и отшумяване на проблема, питане на много "майстори" по района и какви ли не сценарии.... най-накрая се оказа вакумния клапан, който управлява вихровите клапи (пеперудките) (на самите клапи).
          В момента съм с едно винтче на вакумното маркучле и колата си работи супер. Един приятел сменя скоро същия клапан на вектра и знам, че нов оригинален в ауто плюс струва 72лв. Дори се колебая дали изобщо да го сменям тъй като всичко си е ок и така. Моля за мнение по този въпрос.
          Благодаря на всички за участието и се надявам темата да е полезна и за други колеги.
          Поздрави
          Кирил Панчев

Коментар

За съжаление след смяна на въпросният клапан проблема остава. Интересното е, че при винт във вакумния маркуч на клапа всичко е ок. Обаче явно, че не трябва да е така. След проверка на маркучите от вакуум помпата установих, че са пълни масло. Явно нещата идват от помпата и клапа в нея. Утре предстой да я сваля да видя какво е положението...

Коментар

Здравейте понеже и аз имах същия проблем при 2000 оборота двигателя започва да треперя и ручи много старано и започва да пуши сиво бял пушек , като я задържа на тези обороти и чек лампата светва променя ли оборотите нагоре или надолу лампата изгасва сама така закарах я на компютър и там ми разчетоха грешка проблем с горивната система .........а сега де...........майстори ............... право ме засилиха че горивната помпа ми е отишла механичната част не електрониката,нямаше нищо такова . По разрових се насам на там и стигнах до вакум клапана на вихровите клапи откачих маркуча и го затапих с болт проблема веднага изчезна закачвам проблема се явява откачвам проблем няма,работата е там че маркуча на вакум клапана влиза в друг клапан които управлява вихровите клапи кои от двата е заминал не знам . Питане към по запознатите каква роля играят тези вихрови клапи и може ли без тях ..........един приятел с същия проблем ги е отстранил още преди години и казва че няма никакъв проблем но аз искам да събера малко и други мнения .

Коментар

Колега bagggo, проблема при мен е абсолютно същия. Като изключа вихровите клапи всичко е ок, само, че ми се струва, че без вихрови клапи колата има по-голяма инерция и ми се струва, че нещо не е наред. Смених вакуум помпата и пак си стой проблема. И мен ме пращат за ГНП само че ...... Чувам, че има стендове за ГНП където могат да ти кажат със сигурност дали е здраво или не. За съжаление аз съм от Сандански и най-близкия стенд е в София и все не мога да намеря време да отида на диагностика. За сега карам така докато не си покаже 100% какво е. Ако откриеш решението моля те споделяй

Коментар

По метода "проба-грешка" и ровене от знайни и незнайни "майстори" най-много да си вкараш автогол и ремонта да са оскъпи допълнително. Намери време и иди при Кирил (kiki.t) да я закачи на стенда и да ти каже къде и е болката. Ремонта на тия помпи не е по силите на всеки.
                  "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Така наистина ремонта но помпата е доста солиден звънях на доста сервизи като наистина повечето са в София само един ми даде както се казва глътка въздух и много добри цени за стенд и евентуални ремонти на помпата.Обаче аз пак се връщам на вихровите клапи и по мое мнение ако помпата е повредена дали вихровите клапи работят или не няма никакво значение тя ще си прави същите парчета каквито ги прави и с клапите така поне мисля аз, на мене ми обясниха......... тъка механичната част на помпата има някакво бутало което трие в корпуса но помпата, тъка или се надира буталото или се надира корпуса на помпата и почва да прави парчета в средните обороти та ако нещо от това е надрано без значение кое вихровите клапи работят не работят тя няма да се оправи.Доколкото знам през вихровите клапи преминава въздух изгорели газове не знам точно затова искам да науча повече за тях та те ако не отварят на време ако са заяли нещо и отварят на половина и ли нещо такова дори четох че те са закрепени с някаква тънка ос която в годините при отваряне и затваряне се къса и тъка може някоя вихрова клапа да остане затворена когато другите са отворени и да не може да вкара достатъчно въздух тогава сместа е богата двигателя не работи добре и почва да пуши пак само по мое мнение. Когато купих колата тези вихрови клапи бяха заяли в отворено положение разглобих ги и ги почистих няма да ви казвам колко сажди и боклуци изкарах докато ги раздвижа...............та доколкото знам те чат пат се почистват щото почват да правят парчета та мисля първо да намеря време да ги отворя да ги почистя да видя дали са здрави след това ще проверя и двата клапана вакум и този които движи клапите щото това мога да го направя и сам......... пък после ще видим ако не се оправи което ме съмнява че няма да се оправи. Затова ме интересува да събера повече информация за тези вихрови клапи тъй като както казах горе един приятел ги е отстранил от години и няма никакви проблеми чета че и други хора ги махат но аз мисля че за да са поставени там има защо и по добре да се оправят отколкото да се махнат но за това ми трябва информация за тях .

Колега аз съм от Стамболийски пловдивско с удоволствие ще приема съвета ти и бих я закарал при Кирил но не го познавам ако може някакъв телефон и координати на човека ще съм ти благодарен,на лични ако не става тук.

Коментар

Това "моторче" което ги отваря и затваря работи ли си нормално като преди?

Коментар

ами не знам тепърва ще ги проверявам нещата едно по едно.

Коментар

Така тази тема и мен ме вълнува ,защото ,аз съм изключил вихровите клапи (изолирал) и така всичко е наред .Но ме дразни ,че не знам защо се получава това .И е така от любопитство разглобих всичко ,почистих клапи ,колектори смених маркучите за вакум и нищо .При включен вакум на клапите проблема съществува , като ги изолирам ОК. От познанията ,който имам и дълго разсъждение тотално изключвам проблема да е в ГНП-то ,защото ако проблема е в него ,това придръпване ,ще го има и след като изолирам клапите . Значи насочил съм се към вакум клапана който е на коша или механизма ,който задвижва клапите. Тези дни отново това ,ще е основно занимание за разгадаване .
                          Напред и нагоре
                          Принцеса Фиона (Фронтера) 2,2 DTI 99 г.
                          0886769809-Юлиян
                          kiko00@abv.bg

Коментар

Тея мотори ,така или иначе нямат достатъчен дебит от към въздух.Физическото премахване на клапите,почистване на колектора и премахване на ЕГР (за моторите със старото управление) водят само до добро.
                            РР п38 2.5тд .Е53 чер клозет .Астра H Z13DT.

0895шест29410 .

Коментар

Първоначално публикуван от bay pres Преглед на мнение
                              Тея мотори ,така или иначе нямат достатъчен дебит от към въздух.Физическото премахване на клапите,почистване на колектора и премахване на ЕГР (за моторите със старото управление) водят само до добро.
                              Кои са моторите със старото управление? на 2,2дти с турбината без променлива геометрия и VP44 не може да се махне ЕГР-а без ремап на компа също ако това имаш предвид.
                              no signature no problems

Коментар

Имам в предвид мотора с механичния ЕГР,помпа PSG5 не с ел.дросела на Валер и PSG16 управление.
                                Конкретния ЕГР се емулира успешно от години и лично аз съм спрял поне 10 .
                                РР п38 2.5тд .Е53 чер клозет .Астра H Z13DT.

0895шест29410 .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X