Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прекъсване между 2000 и 2500 оборота фронтера Б 2.2 dti

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Прекъсване между 2000 и 2500 оборота фронтера Б 2.2 dti

Извинявам се ако вече има подобна тема но не я открих.
    Нужна ми е помощ, ако някой се е с блъсквал с моя проблем а именно:
    Става въпрос за Фронтера Б 2000г. 2.2dti двигател. Няма значение дали е топла или студена има едно прекъсване на двигателя между 2000 и 2500 оборота, при по-високи или по-ниски обороти го няма. Получава се и синкаво пушене при тези обороти. Ходих на някаква диагностика, обаче се съмнявам в програмата за диагностика на този майстор. Ако някой се е сблъсквал с този проблем, моля да помогне. Също ако някой зная читав сервиз за диагностика в благоевградска област или София, ще съм благодарен да сподели. Забравих да спомена, че сутрин преди да загрее колата за 1 мин светва лампичката на таблото за диагностиката (или каквото и да значи ддз).
    Благодаря предварително!
    Кирил Панчев

От: Прекъсване между 2000 и 2500 оборота фронтера Б 2.2 dti

Мойта прави така, когато й сложа вакуум маркуча на ЕГР клапана. Не мога да кажа на колко оборота го прави, ама имам чувството, че работи на 3 цилиндъра и вади облак синкав дим през аспуха. Иначе откога съм я купил вакуум маркуча към ЕГРа е затапен с едно болтче, за да не се нарушава вакуума в системата и няма никакъв проблем.
    Това с прекъсването го установх като подменях всички вакуум маркучи и реших да пробвам как ще се държи с включен ЕГР, но резултата бързо ме отказа.
    TOYOTA LAND CRUISER 120
    OPEL FRONTERA B 2.2 DTI
    YAMAHA TDM 850 4TX

Коментар

Първоначално публикуван от kpanchev Преглед на мнение
      Извинявам се ако вече има подобна тема но не я открих.
      Нужна ми е помощ, ако някой се е с блъсквал с моя проблем а именно:
      Става въпрос за Фронтера Б 2000г. 2.2dti двигател. Няма значение дали е топла или студена има едно прекъсване на двигателя между 2000 и 2500 оборота, при по-високи или по-ниски обороти го няма. Получава се и синкаво пушене при тези обороти. Ходих на някаква диагностика, обаче се съмнявам в програмата за диагностика на този майстор. Ако някой се е сблъсквал с този проблем, моля да помогне. Също ако някой зная читав сервиз за диагностика в благоевградска област или София, ще съм благодарен да сподели. Забравих да спомена, че сутрин преди да загрее колата за 1 мин светва лампичката на таблото за диагностиката (или каквото и да значи ддз).
      Благодаря предварително!
      Кирил Панчев
      Колегата Кики е твоя човек. - http://www.offroad-bulgaria.com/member.php?u=3053

не знам по-добър диагностик и разбирач за тоя мотор.
      no signature no problems

Коментар

Мерси колеги,
        имам питане: ако ЕГР клапана е повреден това засича ли се на диагностика? Колега fanatic, можеш ли да ми дадеш информация за колегата по друг начин, понеже съм с ограничени права и немога да отворя линка, който си дал.
        Мерси много!

Коментар

Мерси колеги,
          имам питане: ако ЕГР клапана е повреден това засича ли се на диагностика? Колега fanatic, можеш ли да ми дадеш информация за колегата по друг начин, понеже съм с ограничени права и немога да отворя линка, който си дал.
          Мерси много!
          Точно затова трябва да идеш на добър диагностик, като е казал колегата fanatic. На мен така покрай дебитомера ми смениха и един соленоиден клапан, ама като не разбирах. После си купих един кабел и сега, ако светне нещо, си го проверявам първо аз. Така ми се е случвало да ми дава грешка, според която трябва да сменя клапан, например, а то се окаже, че се е сцепил някой вакуумен маркуч. Няколко пъти така и седнах та смених всичките.
          С две думи много е важно диагностиката да я прави човек с опит, защото софтуера не ти казва смени това или онова, и другото да е коректен, т.е. да не се възползва от незнанието ни.

Един съвет преди да идеш на диагностика прегледай дали нямаш някой сцепен вакуумен маркуч и оттам да се получава проблема, или пък такъв, който много лесно се вади. Ако имаш такъв, срежи го след цепнатината и го постави. Ако се оправи проблема, тичай в магазина и си купи такива маркучи с вътрешна оплетка и си ги подмени. Препоръчвам ти да не режеш с макетно ножче, а с някаква ножица - аз използвам такава за полипропиленови тръби, важното е да прави хубав, прав, гладък, разрез, защото иначе после ще се сцепи там по-лесно,
          TOYOTA LAND CRUISER 120
          OPEL FRONTERA B 2.2 DTI
          YAMAHA TDM 850 4TX

Коментар

Мерси колеги,
            Мерси много!
            Колега,той форума не е само за "олеле,ох"поразрови се малко:има такива хубави теми като "Бар Наздраве",Весели случки,тъй де.А може и да погледнеш http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=49544.....Той се отваря
            Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Колега jeko47, отваря се ама друг път. Както и да е. Мерси все пак за линка. След коледа ще се занимавам с колата. Бая време ще ми отнеме докато си намеря добър диагностик, ама явно това си е естевения ход на нещата за БГ.
              Мерси за помощта. Весели презници на всички!!!
              Кирил Панчев

Коментар

Колега, малко остро тръгваш, което не е добре. Но не си първият, нито ще си последният. Ние не сме Спешно отделение, нито получаваме хонорар за съвети, нито сме длъжни да даваме такива. Хората имат добрата воля, но не са съобразили, че нямаш права за достъп до такава информация. Аз ще заложа на това, че си от София или региона и ще те посъветвам да потърсиш някой от тези хора:
                Кирил Тодоров
                0888794435
                Диагностика и ремонт на Г.Н.П. BOSCH- VP44/30 и Zexel VRZ (Pajero 3.2DID).
                www.decbg.com
                или Лозан: 0898680704
                Успех и преди да изстреляш някоя "мъдрост" във форума, почети повечко.
                Весела Коледа!
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Колега няма да коментирам кой как тръгнал, няма значение, имам фронтерата от 1 месец и все още нищо не знам за тази кола. Не мога и ръководство за експлоатация да си намеря. Затова реших, че ако някой може да ми помогне online това са хората от този форум. Мисля, че не съм сбъркал. Благодаря на колегите, помогнаха ми с каквото можаха, за което съм страшно благодарен. Явно от благоевградска област няма много участници. Иначе съм от Сандански. Ако имам път към София ще се обадя на тези телефони. Благодаря и се извинявам ако съм бил остър към някой, който не ме е предизвикал!

Коментар

Колега няма да коментирам кой как тръгнал, няма значение, имам фронтерата от 1 месец и все още нищо не знам за тази кола. Не мога и ръководство за експлоатация да си намеря. Затова реших, че ако някой може да ми помогне online това са хората от този форум. Мисля, че не съм сбъркал. Благодаря на колегите, помогнаха ми с каквото можаха, за което съм страшно благодарен. Явно от благоевградска област няма много участници. Иначе съм от Сандански. Ако имам път към София ще се обадя на тези телефони. Благодаря и се извинявам ако съм бил остър към някой, който не ме е предизвикал!
                    Имах го същия проблем поне 2-3 пъти с Фронтерата. Появява се при предимно градско каране. Проблема идва от вакуумите на ЕГР-а.
                    Освен гореспоменатите горе колеги, които могат да помогнат има още 1 човек в София, които се занимава само и единствено с Опелските изгъзици и ти гарантирам, че относно поддръжката на мотора едва ли ще намериш по-добър.
                    Ако искаш мога да ти пратя телефона на ЛС.
                    Поздрави!
                    Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

Мерси колега. За сега нямам път към София, ама знае ли се. Ако може на пощата да ми го пуснеш. ще го имам на предвид. panchev88@mail.bg. Благодаря!

Коментар

Фронтича на мой приятел прави същия проблем
                        Аз обаче когато я гледах, ми направи впечатление, че не записва никакви грешки. А по принцип от ровенето из дизелите съм стигнал до извод, че при нормално поведение на горивната уредба прекъсване на цилиндри е невъзможно(почти). В тази на моя приятел се усеща по скоро като резонанс. Като знам че мотора има баланс валове с верига, и чувам че работи много шумно....аз мисля че проблема идва от разтегната верига на баланс валовете като изпадне в резонанс и почва да мъти центровката.

Коментар

Първоначално публикуван от stifler Преглед на мнение
                          Имах го същия проблем поне 2-3 пъти с Фронтерата. Появява се при предимно градско каране. Проблема идва от вакуумите на ЕГР-а.
                          Освен гореспоменатите горе колеги, които могат да помогнат има още 1 човек в София, които се занимава само и единствено с Опелските изгъзици и ти гарантирам, че относно поддръжката на мотора едва ли ще намериш по-добър.
                          Ако искаш мога да ти пратя телефона на ЛС.
                          Поздрави!
                          Колега прати и на мен кординати на тоз майстор, че ще потрябва.
                          vivanovnew@gmail.com
                          Subaru impreza 2.0 boxer, 2007
                          Jeep Grand Cherokee 2.7CRD, 2004

Коментар

А някой да знае Варненски майстор за този проблем, че и моята "Фруктиера" попрекъсва и припушва.

Коментар

Накой беше споменал, че няма manual за Фронтера Б, качих един на моя сървър: http://www.hankrum.info/files/Opel%20Frontera%20B.djvu

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X