Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кофти гуми или ефект от работещ LSD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кофти гуми или ефект от работещ LSD

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
    (съжалявам - за момента съм само/предимно теоретик).
    Алекс, зареди си резервоара, излез на някоя поляна, и си прави проби. Само на задно, на двойно , на бавни, дрифтове, рязко тръгване и спиране, въобще направи си кефа.
    Само с практика ще се научиш да владееш машината си в трудни ситуации. И ще опознаеш възможностите и.
    Не вярвай сляпо на всичко което си изчел. В голям процент от случаите ще е правилно, но има вероятност да се подведеш и да се чудиш защо тази тактика не действа при теб.
    А има и вероятност да не си разбрал какво точно е обяснено, и да се опитваш да действаш както си го разбрал. И да стане беля.
    Имам познат(съфорумец, но няма да му кажа името) който се мъчи да се научи да кара от четене. Е, и с проби след това де, но според мен не става така. Иска си практика. Сам да усетиш с гърба и задника си как се държи джипа при различни видове юркане.

Както дават да започва да вали-на някоя равна поляна ще можеш да си правиш кефа
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Иначе почти съм решил да купувам за зимния сезон MICHELIN 235/75R15 109T LATITUDE ALPIN EL GRNX - все пак сигурността и оцеляването на мен и семейството ми са по-важни от непредвидените разходи. Но също така се замислих: Да не се окаже, че и с новите гуми ще имам абсолютно същия проблем - т.е. това да не е проблем на гумите, а ефект от LSD?
      Иначе това е перфектна зимна гума, ама пак си включвай и предното на мокро и хлъзгаво. То за това е направено.

Коментар

Аз подкрепям Колето. Направи си малко експерименти на безопасно място, когато е хлъзгаво. Десният крак ти е "тракшън контрола". Особено при изкачване.
        И задното, и предното предаване на хлъзгаво си имат свойте чалъми. Но трябва ти да си ги усетиш.
        Спор няма, че е по-добре с 4Н.

Не съм много съгласен с Ники, че задницата е по-трудна за овладяване. С предно въпреки че тежестта на мотора помага, тръгне ли ти предницата, накъде ще въртиш волана е все тая.
        А и с газта нямаш много опции.
        Но като цяло, колите с предно са по-стабилни на хлъзгаво и се владеят по-лесно, ако не си търсиш белята нарочно.
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Дават го сняг тук-там тези дни, ела на деди на полигона
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от Nikolai Georgiev (turbo d) Преглед на мнение
            ... Нещата за съжаление седят така джип само на задно обикновенно е по зле зимата от кола , най малко заради теглото, другото лошо е че когато тръгне задницата се овладява по трудно.
            Съгласен на 100%. Особенно при изкачване.
            Когато се включи и предното вече е нещо друго.
            Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
              Аз подкрепям Колето. Направи си малко експерименти на безопасно място, когато е хлъзгаво. Десният крак ти е "тракшън контрола". Особено при изкачване.
              И задното, и предното предаване на хлъзгаво си имат свойте чалъми. Но трябва ти да си ги усетиш.
              Спор няма, че е по-добре с 4Н.

Не съм много съгласен с Ники, че задницата е по-трудна за овладяване. С предно въпреки че тежестта на мотора помага, тръгне ли ти предницата, накъде ще въртиш волана е все тая.
              А и с газта нямаш много опции.
              Но като цяло, колите с предно са по-стабилни на хлъзгаво и се владеят по-лесно, ако не си търсиш белята нарочно.
              ООО грешно си ме разбрал по трудна за овладяване е за човек който е карал кола само на предно. Няма по хубаво от задното предаване , аз за кеф си карам и зимата на задно просто ми харесва когато колата върви с вратите настрени.
              Николай Георгиев 0+
              тел.0887357722

Коментар

Ами да ни е честит вече истинският сняг
                Тези дни имах възможност да се помотам напред-назад по непочистен сняг и да видя как се държи Фронтерата с новите гуми. Е, нема нищо общо! То, което си е зимна гума - си е зимна и не е супа топчета
                И на газ, и на спиране, и на газ със връткане на волана лево-десно, и на спиране с лево-десно - държи си се точно както си е редно - не ми танцува нито предницата, нито задницата.
                Само разходките по черно ще трябва да чакат до пролетта, но пък пълно щастие няма.
                Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                Виждам, че един колега организира идване при теб за 27-ми. Може да се организираме да минем с жената и малкия. Тя със сигурност не е забравила, че трябва да те гледа лошо

П.П. Още не съм направил теста за LSD-то, но някой ден...
                Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                  Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                  Алекс, зареди си резервоара, излез на някоя поляна, и си прави проби. Само на задно, на двойно , на бавни, дрифтове, рязко тръгване и спиране, въобще направи си кефа.
                  Само с практика ще се научиш да владееш машината си в трудни ситуации. И ще опознаеш възможностите и.
                  Не вярвай сляпо на всичко което си изчел. В голям процент от случаите ще е правилно, но има вероятност да се подведеш и да се чудиш защо тази тактика не действа при теб.
                  А има и вероятност да не си разбрал какво точно е обяснено, и да се опитваш да действаш както си го разбрал. И да стане беля.
                  Имам познат(съфорумец, но няма да му кажа името) който се мъчи да се научи да кара от четене. Е, и с проби след това де, но според мен не става така. Иска си практика. Сам да усетиш с гърба и задника си как се държи джипа при различни видове юркане.

Както дават да започва да вали-на някоя равна поляна ще можеш да си правиш кефа
                  Е, направих си кефа
                  Минах при деди, ама във връзка с една друга глупост. Та след това реших да цепя по прекия път към Своге:
                  през Градец, Царичина, Чибаовци (гледам в момента е затворен за МПС), Свидня
                  Използвах, че жената (та да не ми дудне за карането) и малкия (да не го рискувам) не са с мен и тръгнах. Непочистено, сняг около 15 см и само едни следи преди мен. Пътят беше като зимна приказка, но да не ви занимавам с лирични отклонения. Успях да изпробвам много варианти за поведение на джипката при каране в зимни и неразчистени условия. Сега се чувствам много по-уверен - научих доста.

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                  Иначе това е перфектна зимна гума, ама пак си включвай и предното на мокро и хлъзгаво. То за това е направено.
                  Гумата наистина е перфектна. Заслужава си парите. Бих я препоръчал на всеки, който реши да слага зимни гуми на джипката си.

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                  Повярвай ми на чист лед е по-добре с 4 водещи колела отколкото с 2. Влошава завиването но като играеш с газта е в пъти по-добре, за сняг няма какво да говорим с 4х4 и зимни гуми си като булдозер.
                  Сега в събота, след като падна големия сняг, бях като булдозер ама не 4х4 и не с джипката. С лопата разривах едни 50 метра баир. После сложих и веригите че да издрапам
                  Тук на вилата снегът е до колене.

Коментар

...
                    С Ники проведохме дълъг и напоителен разговор на тема LSD и друго и решихме, че в някакъв светъл момент ще тестваме кой прав и кой седнал
                    Само да си взема утре-други ден Фронтерата от бокса и ще проверя: Ще вдигна едното задно колело на крик и ще пробвам да тръгна. Ако не успея, значи наистина нямам LSD...
                    Тия дни се мотах около Лозан, та той ме светна за елементарен тест за LSD. Бил го писал тук много пъти, ма все се губело в дискусиите:
                    Вдигаш едната задна гума на крик. Освобождаваш от скорост и ръчна спирачка. Ако се налага, слагаш 1-2 камъка на предното колело за да не потегли зама джипката. Въртиш гумата на ръка. Ако има LSD ще се върти трудно.
                    Проведох този тест: Нямам LSD.

П.П. Надявам се информацията за тест на LSD да е полезна за други тестващи.

Коментар

На дифа си пише имаш или нямаш LSD, а вероятността вече да нямаш е отделен въпрос.

Коментар

А най-добре дигни двете и върти едната и кажи кво се случва с другата.
                        Щото "трудно" зависи колко ти е динамометрична ръката
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

А-а-а! Аз това го правих
                          Ако съм на скорост (блокиран кардан), другата се върти обратно.
                          Ако не съм на скорост и въртя кардана, не мога да спра едната гума с ръка. То заради този тест бях решил, че имам LSD.

P.P. Ще погледна с динамометричните очи както пише по диференциала (ако изобщо намеря някакув надпис).

Коментар

Не въртиш кардана, въртиш гумата, изключена от скорост.
                            Гледаш в коя посока се върти другата гума.
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                              На дифа си пише имаш или нямаш LSD, а вероятността вече да нямаш е отделен въпрос.
                              На дифа има гравирано само: 4.88 и нищо друго.
                              Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              Не въртиш кардана, въртиш гумата, изключена от скорост.
                              Гледаш в коя посока се върти другата гума.
                              Обратно се върти. Като другата гума и кардана се колебаят кой да тръгне да се върти - тотална липса на съпротивление.
                              Нямам LSD. Дори и да е имало, вече няма. Ама май по-скоро никога не е имало.

Само да кажа, че липсата на LSD не ме разстройва Оборудвах Фронтерата с правилните гуми за зимния и за летния сезон. Освен това вече се научих да я карам, а това е най-важнотоНатиснете снимката за да я уголемите

Име:drinks.gif
Прегледи:37
Размер:15.1 КБ
ID:5383323

Коментар

На дифа има гравирано само: 4.88 и нищо друго.

Обратно се върти. Като другата гума и кардана се колебаят кой да тръгне да се върти - тотална липса на съпротивление.
                                Нямам LSD. Дори и да е имало, вече няма. Ама май по-скоро никога не е имало.

Само да кажа, че липсата на LSD не ме разстройва Оборудвах Фронтерата с правилните гуми за зимния и за летния сезон. Освен това вече се научих да я карам, а това е най-важното[ATTACH=CONFIG]462323[/ATTACH]
                                След като се колебаят си имал LSD, лека му пръст.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X