Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дойде зима , да поговорим за акумулатори!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дойде зима , да поговорим за акумулатори!

Съвсем ли няма откъде да се отвори чисто? Тия съвсем са ги изкалпазанили. Поне да ги правеха така, че да не се налага отваряне.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Съвсем ли няма откъде да се отвори чисто? Тия съвсем са ги изкалпазанили. Поне да ги правеха така, че да не се налага отваряне.

Вече много рядко се срещат такива дето под лепенките имат тапи. То не,че не може да се бурне с бормашината, ама....

Коментар

Тцъ, няма. Поне на този дето му се пробвах (Банер) е с цял капак отгоре, който беше залепен. Сега като го гледам отворен, си мисля, че може да се направи "обслужваем" без да се отлепя капака. Ако се пробие внимателно горе в капака отвор, през който да се долее и после да му се сложи (навие) някаква тапа.
        www.occ.bg - Преносими газови бойлери и Мобилна баня за къмпингуване
        0898777327

Коментар

Е отидох и го вземах ето този убавецНатиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00989.jpg
Прегледи:1
Размер:166.4 КБ
ID:5321366
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00992.jpg
Прегледи:1
Размер:178.0 КБ
ID:5321369
          срещу 110лв. Две години гаранция произведен в Сърбия.
          Утре го слагам да му заверят гаранцията и само газ!!!
          Прикачени файлове
          Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Желязков Преглед на мнение
            Нищо не е счупено, само е разлепен капака.
            Е, не намерих лепило, което да се справи с тази задачка. А доста видове пробвах...

Ако имаш идея - казвай.
            Пробвай с полиуретанов фугопълнител,като предварително почистиш мястото на залепване с кореселин

Коментар

Това, което знам за акумулаторите е, че е въпрос на късмет, на какъв ще попаднеш, както и за да ползваш дълго трябва да имаш читаво зареждане от алтернатора, както и изправен стартер! Също така е препоръчително да ти се налага да въртиш по десет секунди при всяко палене Важен фактор при избор на капацитета е това, което пише производителя в книжката. Ако например се препоръчва 70Ah аз никога не бих си сложил по-голям от 80Ah например, но това е една дълга тема...
              ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
                Е отидох и го вземах ето този убавец срещу 110лв. Две години гаранция произведен в Сърбия.
                Утре го слагам да му заверят гаранцията и само газ!!!
                На доста добра цена си го взел според мен ... И моят акумулатор на леката кола при първите студени дни се предаде та купих нов.Полски е,но не съм сигурен в момента за марката - 60 А/h с отстъпка от 140 на 105 лв.Дано да излезе стока
                YAMAHA RAPTOR 700R

Коментар

Привет,
                  Много добре ме е разбрал колегата защо искам да имам обслужваем акумулатор!!!
                  Особено след като хвърлих един почти нов Бош дето ако можеше да му се налее вода когато е трябвало сега нямаше да купувам друг!
                  Поздрави!!!
                  ако е бил почти нов, то той е бил в гаранция и за 7 до 10 дни ти дават чисто новичък, зареден и тестван в замяна... имам закупени над 70 акумулатора от посочената марка и само 1 успях да скапя и то по моя вина, и ми го замениха... говоря за серия s5 и s6...

Коментар

Първоначално публикуван от Y.Stoqnov Преглед на мнение
                    ако е бил почти нов, то той е бил в гаранция и за 7 до 10 дни ти дават чисто новичък, зареден и тестван в замяна... имам закупени над 70 акумулатора от посочената марка и само 1 успях да скапя и то по моя вина, и ми го замениха... говоря за серия s5 и s6...
                    Е беше само на четири години-за мен това е почти нов акумулатор !!!

Коментар

Е беше само на четири години-за мен това е почти нов акумулатор !!!
                      аха!
                      а сега ако споменеш и причината за умирането му, картинката може и да стане ясна...
                      не че се заяждам, но много хора ще четат мненията ти и ще се повлияят малко или много. Ако си недоволен - кажи си от какво и защо, ако си доволен - също! Аз съм доволен и си го споделям, както споделям и винаги, когато не съм и пиша и защо...
                      аз също имам 4 годишен изхвърлен бош... алармата се беше скапала, сестра ми караше от време на време и познай... накрая нов акумулатор и нова аларма... но вината си е "моя"

Коментар

А веднага ще споделя, беше изсъхнал! Поради каква причина не знам, автомобила има перфектно работещ регулатор на напрежението“разбирай че не е прекипял“
                        В един момент умаля. Реших да го отворя, но се оказа че капакът е залепен посредством нагряване- след разлепянето бе невъзможно да бъде поставен отново. Направих тапи от фибран, но се оказа безполезно тъй като при стартиране направо завираше първата клетка до плюса. Но иначе след доливането си се зареди и вдигна гъстота както трябва. Явно има лоша връзка във тая клетка и дава голям пад при стартиране.
                        Ремонтът му се размина съвсем малко със пълният успех!!!

Коментар

"Необслужваемите" се отварят точно толкова лесно, колкото и обслужваемите. Тапите са скрити под лепенката.
                          И си прав и не си прав. Имам личен опит с отварянето на пет необслужваеми акумулатора. Само един от тях имаше тапи под лепенката. Другите станаха обслужваеми и неизползваеми, въпреки, че дадох всичко от себе си за да ги отвора по начин по който да мога после и да ги затвора. Даже и този с капачките ме позабави малко. Формата на процепите не беше като на обикновенните, а бяха направени под наклон, както са витлата на самолетите. По този начин можеше да им се придаде въртеливо движение само при затягане, в обратната посока наклона не позволява да застопориш инструмента и го изхвърляше нагоре.

Поздрави!
                          Ако искаш да разсмееш Господ - разкажи му плановете си.

Коментар

Ремонтът му се размина съвсем малко със пълният успех!!!
                            Заблуждаваш се. Много далеч си бил от успеха. На прекипялата клетка се е заредил само отрицателният електрод - и не за дълго.

Коментар

Аз пък от днес си имам нормално палеща кола.И то на половин цена от тази на нов акумулатор.Стартера ми е ремонтиран//разбирай заменен// и сега мога да карам и на батерии. Благодарности на Божко, че ме насочи към правилния човек.Така че внимателно с покупките без да сте се убедили ,че всичко друго е наред.
                              Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Какви бяха признаците, за да смениш стартера?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X