Обява

Свий
Няма добавени обяви.

скъсан ангренажен ремък на 2.2 16в еко-тек

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: скъсан ангренажен ремък на 2.2 16в еко-тек

Колега,провери как стои въпроса с маслена помпа от Х20ХЕV ! Това е мотора който се монтира на Вектра Б и на Омега Б! Моргаджийте като чуят Фронтера и се объркват с ценообразуването

Коментар

Първоначално публикуван от stifler Преглед на мнение
      Бай Ти Митьо и ти тръгна да взимаш Фронтера и не ми се обади след като 2 броя минаха през мене да ти дам съвет ко да гледаш.
      То не е атомна физика бе Викторе Засега квото видях - туй смених. Нищо скрито покрито.
      Ясно за двигателите, и жалко.

Коментар

за Б , не става от нищо освен от фронтера или синтра, ремъчния мотор със балансиращите валове
        МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Той за това майстора в Сандаски каза,че маслената помпа е кът защото не ставала от друг мотор освен от Опел 2.2 16в.Много го затрудни намирането и се очуди,че са кът.

Коментар

Ако се озориш - поръчка от Англия винаги е вариант.
            Прегледай и следи този форум: http://www.migweb.co.uk/forums/items-sale/
            И гледай в английския ebay: http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_fr...All-Categories

http://www.ebay.co.uk/itm/Omega-Calibra-Vectra-Astra-Frontera-Cavalier-Oil-Pump-/290598580810?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item43a906724a

Според този пост, помпата на 20SE, X20SE, X20XEV от 94 до 03, C20NE , 89 to 97 Various chassis numbers, X20XEV to Cavalier 89 to 95 Various chassis and engine numbers, Astra 95 to 98 Various chassis and engine numbers, Frontera 92 to 98, C20NE from 14608701 onwards, X22XE to V899999 е една и съща.

Коментар

Днеска си намерих помпа за 100 лв. утре сутринта ще отида да я видя, но незнам как да разбера дали е читава. Ако някой има идея как мога да я проверя преди да я сложа ще е супер. А иначе е от омега В със същия двигател Х22ХЕ. Утре ще видя и праженията по главата , че днес не ми остана веме.Благодаря за помоща.

Коментар

Първоначално публикуван от momo78 Преглед на мнение
                Днеска си намерих помпа за 100 лв. утре сутринта ще отида да я видя, но незнам как да разбера дали е читава. Ако някой има идея как мога да я проверя преди да я сложа ще е супер. А иначе е от омега В със същия двигател Х22ХЕ. Утре ще видя и праженията по главата , че днес не ми остана веме.Благодаря за помоща.
                .
                Колега ,ако наистина двигателя ти е X22XE имам тема отпреди четири години че има по магазините ремонтен комплект за маслена помпа,с цена //вече не помня//но нещо около200лв.При цена от софия ауто700 лв нова.Ами тези четири години минаха ,и помпата досега се държи добре.А ако вземеш стара-колко стара би била тя?И в какво състояние.
                Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Колегата корпуса му е счупен та с ремонтен комплект няма да мине
                  ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Интереса ми беше за двигателя ,дали е x22xe.Иначе ,ясно.
                    Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Първоначално публикуван от Румен Николов-sineto Преглед на мнение
                      Интереса ми беше за двигателя ,дали е x22xe.Иначе ,ясно.
                      Не знам обаче в каталозите Фонтера 2.2 16в бензин ЕКО-ТЕК '95г - '98 излиза модел на двигател Х22ХЕ. Как мога да разбера дали е?

Коментар

много точно съм написал по горе ,( със балансиращи валове ли е ) !
                        МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Първоначално публикуван от isuzo Преглед на мнение
                          много точно съм написал по горе ,( със балансиращи валове ли е ) !
                          Не знам какво точно е балансиращи валове, обаче има две паразитни ролки и една обтягаща.

Doc1.doc

Коментар

Колега,балансиращите валове се намират в картера и са зацепени за коляновия вал.Това е една от разликите в 2.2 16в.

Коментар

Има балансиращи валове това означава ли ,че тази помпата от омегата не става? Не съм й видял двигателя ,но на външен вид помпата е същата. Иначе днес дадох главата в сервиз да я правят, тя е мазало ще сменят всички клапани и водачи , ще райбероват леглата и ще й ударят една стружка. Някой ми пусна мухата , че ако взема по-къс ремък мога да ползвам шайбата на водната помпа (понеже е на ексцентрик) за обтяжна, някой запознат ли е с такъв случай, сиреч да не слагам обтяжна ролка!

Коментар

"Козата си иска пръча"ако ме разбираш.
                                ОФA ДБ 2.5тдс 97г, ЗИЛ450506,тел.0899751844

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X