Здавейте, преди 2 дена скъсах ангренажен ремък, и имам две питания. Има ли вероятност да е станало мазало, в смисъл някой клапан да е имал по-близка среща с някое бутало? И понеже кризата още е качествена съм решил да се пробвам сам , но нямам схема на центровката, ако някой я публикува ще съм много благодарен. Също и за повече инфо относно тази операция.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
скъсан ангренажен ремък на 2.2 16в еко-тек
Свий
X
-
От: скъсан ангренажен ремък на 2.2 16в еко-тек
това звучи лошо. Току що свалих капака на ангренажа и се оказа че ремъка е здрав , но обтяжната ролка се е откъртила от основата. Като събера малко топлина продължавам с демонтажа, обаче имам лошо предчуствие
Коментар
-
Здравей колега.Мойта ОФБ 2.2 16в ми направи същия проблем в Сандански на 700км.от Бургас,счупи се стойката на обтяжната ролка и върза всички клапани на възел,но големия проблем се оказа да намери майстора в Сандански да намери друга маслена помпа,защото тази стойка е част от корпуса на маслената помпа.За втори път чувам да се счупи такава стойка и взех да се замислям да ли не е слабо място или недомислица от ОПЕЛ.
Коментар
-
Първоначално публикуван от techo1971 Преглед на мнениеЗдравей колега.Мойта ОФБ 2.2 16в ми направи същия проблем в Сандански на 700км.от Бургас,счупи се стойката на обтяжната ролка и върза всички клапани на възел,но големия проблем се оказа да намери майстора в Сандански да намери друга маслена помпа,защото тази стойка е част от корпуса на маслената помпа.За втори път чувам да се счупи такава стойка и взех да се замислям да ли не е слабо място или недомислица от ОПЕЛ.. Май ремонта ще се окаже по сложен от колкото си мислех
, но все пак ще се пробвам. Ти как реши въпроса с клапаните, защото на мен ми препоръчаха оборудвана глава от моргата щяло да ми излезе по евтино. Колко ти излезе маслената помпа? За да имам база за сравнение.
Коментар
-
Не съм много сигурен че ще ти излезе по евтино друга глава, 1.Като я вземеш е добре да и се препаснат клапаните(все пак е работила) 2.Трябва да и се пусне контролна стружка ,защото не се знае дали не е крива(прегрявана) 3.Добре е да се надуе за всеки случай ,да не да е пукната .И ето ти една работа около 250лв без гарнитура.Но да не забравяме ,че още не си я отворил и не знаеш пораженията,за това първо отвори и после пресметниТеч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!
Коментар
-
Аз колега проблема го реших с нови клапани и нови гумички(водачите бяха добре),препасване и главата беше готова,но проблема с маслената помпа е по-лош защото за да я извадиш намене ми изкараха наполвина мотора,защото като лашнеш корпуса на помпата от блока смукателя на помпата е картера и не позволява ваденето на помпата,абе сдве думи лоша работа.Ще ти трябва канал и лебетка за мотораПомпата(от морга в Пловдив) е купих за скромните 200лв. кът са,поне това ми каза майстора в Сандански кадето се укоти мойта.
Коментар
-
Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнениеНе съм много сигурен че ще ти излезе по евтино друга глава, 1.Като я вземеш е добре да и се препаснат клапаните(все пак е работила) 2.Трябва да и се пусне контролна стружка ,защото не се знае дали не е крива(прегрявана) 3.Добре е да се надуе за всеки случай ,да не да е пукната .И ето ти една работа около 250лв без гарнитура.Но да не забравяме ,че още не си я отворил и не знаеш пораженията,за това първо отвори и после пресметни
Първоначално публикуван от techo1971 Преглед на мнениеАз колега проблема го реших с нови клапани и нови гумички(водачите бяха добре),препасване и главата беше готова,но проблема с маслената помпа е по-лош защото за да я извадиш намене ми изкараха наполвина мотора,защото като лашнеш корпуса на помпата от блока смукателя на помпата е картера и не позволява ваденето на помпата,абе сдве думи лоша работа.Ще ти трябва канал и лебетка за мотораПомпата(от морга в Пловдив) е купих за скромните 200лв. кът са,поне това ми каза майстора в Сандански кадето се укоти мойта.
.
Коментар
-
Късмет дано са малко пораженията,но почни с търсенето на друга маслена помпа и гледай да е читава и с здрав корпус.Нямам наблюдения дали има вече помпи в моргите или са още така кът.Успех.После пиши какви си ги свършил и ако може ще помагаме с каквото можем,ако не е тайна колко ти поскаха за главата от моргата?
Коментар
-
Първоначално публикуван от techo1971 Преглед на мнениеКъсмет дано са малко пораженията,но почни с търсенето на друга маслена помпа и гледай да е читава и с здрав корпус.Нямам наблюдения дали има вече помпи в моргите или са още така кът.Успех.После пиши какви си ги свършил и ако може ще помагаме с каквото можем,ако не е тайна колко ти поскаха за главата от моргата?
Коментар
-
А какво ще кажете да се помисли за предварително укрепване на мястото дето се троши корпуса,вече е ясно къде. Малко аргонче и планки от алуминий!Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!
А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd
Коментар
-
Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнениеА какво ще кажете да се помисли за предварително укрепване на мястото дето се троши корпуса,вече е ясно къде. Малко аргонче и планки от алуминий!
Коментар
-
Първоначално публикуван от momo78 Преглед на мнениеЗдавейте, преди 2 дена скъсах ангренажен ремък, и имам две питания. Има ли вероятност да е станало мазало, в смисъл някой клапан да е имал по-близка среща с някое бутало? И понеже кризата още е качествена съм решил да се пробвам сам , но нямам схема на центровката, ако някой я публикува ще съм много благодарен. Също и за повече инфо относно тази операция.
Коментар
-
Здравей колега,тогава този майстор с голям зор намери в Пловдив ако има колеги от там да помагат,а чух че в Ямбол има ОФБ бензинова(морга Франц),този мотор е с ремък.За подсилване незнам,ама точно кадето е стойката на ролката има и болче дето стяга помпата към блока,ама пусто какъв зор вижда незнам.На мойта ОФБ КБ беше скъсала главата на болчето и стойката барабар и ролката бяха паднали напред и отам охлабва ремъка и мазоло.После говорих моят майстор и той каза, че ставало с подходящ по-къс ремък като се избягва ролка за обтягане и после го обтягаш от водната помпа така било на кадет и няма проблем защото водната помпа била на елипса (леглото в блока) на всички опели.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Бай ти Митьо Преглед на мнениеКоя година е Фронтерата? Аз мислех, че тия двигатели са с верига??Nissan Navara D22 YD25 Double Cab
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар