Здавейте, преди 2 дена скъсах ангренажен ремък, и имам две питания. Има ли вероятност да е станало мазало, в смисъл някой клапан да е имал по-близка среща с някое бутало? И понеже кризата още е качествена съм решил да се пробвам сам , но нямам схема на центровката, ако някой я публикува ще съм много благодарен. Също и за повече инфо относно тази операция.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
скъсан ангренажен ремък на 2.2 16в еко-тек
Свий
X
-
От: скъсан ангренажен ремък на 2.2 16в еко-тек
това звучи лошо. Току що свалих капака на ангренажа и се оказа че ремъка е здрав , но обтяжната ролка се е откъртила от основата. Като събера малко топлина продължавам с демонтажа, обаче имам лошо предчуствие
Коментар
-
Здравей колега.Мойта ОФБ 2.2 16в ми направи същия проблем в Сандански на 700км.от Бургас,счупи се стойката на обтяжната ролка и върза всички клапани на възел,но големия проблем се оказа да намери майстора в Сандански да намери друга маслена помпа,защото тази стойка е част от корпуса на маслената помпа.За втори път чувам да се счупи такава стойка и взех да се замислям да ли не е слабо място или недомислица от ОПЕЛ.
Коментар
-
Мерси за информацията много е ценна (макар и разочароваща) защото до сега мръзнах и се чудех тази стойка част от блока ли е или е хваната за негоПървоначално публикуван от techo1971 Преглед на мнениеЗдравей колега.Мойта ОФБ 2.2 16в ми направи същия проблем в Сандански на 700км.от Бургас,счупи се стойката на обтяжната ролка и върза всички клапани на възел,но големия проблем се оказа да намери майстора в Сандански да намери друга маслена помпа,защото тази стойка е част от корпуса на маслената помпа.За втори път чувам да се счупи такава стойка и взех да се замислям да ли не е слабо място или недомислица от ОПЕЛ.
. Май ремонта ще се окаже по сложен от колкото си мислех
, но все пак ще се пробвам. Ти как реши въпроса с клапаните, защото на мен ми препоръчаха оборудвана глава от моргата щяло да ми излезе по евтино. Колко ти излезе маслената помпа? За да имам база за сравнение.
Коментар
-
Не съм много сигурен че ще ти излезе по евтино друга глава, 1.Като я вземеш е добре да и се препаснат клапаните(все пак е работила) 2.Трябва да и се пусне контролна стружка ,защото не се знае дали не е крива(прегрявана) 3.Добре е да се надуе за всеки случай ,да не да е пукната .И ето ти една работа около 250лв без гарнитура.Но да не забравяме ,че още не си я отворил и не знаеш пораженията,за това първо отвори и после пресметниТеч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!
Коментар
-
Аз колега проблема го реших с нови клапани и нови гумички(водачите бяха добре),препасване и главата беше готова,но проблема с маслената помпа е по-лош защото за да я извадиш намене ми изкараха наполвина мотора,защото като лашнеш корпуса на помпата от блока смукателя на помпата е картера и не позволява ваденето на помпата,абе сдве думи лоша работа.Ще ти трябва канал и лебетка за мотора
Помпата(от морга в Пловдив) е купих за скромните 200лв. кът са,поне това ми каза майстора в Сандански кадето се укоти мойта.
Коментар
-
По принцип си прав. Намерих си свободен гараж и утре се надявам да я отворя на цяло за да разбера всички поражения. Надявам се да са малко.Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнениеНе съм много сигурен че ще ти излезе по евтино друга глава, 1.Като я вземеш е добре да и се препаснат клапаните(все пак е работила) 2.Трябва да и се пусне контролна стружка ,защото не се знае дали не е крива(прегрявана) 3.Добре е да се надуе за всеки случай ,да не да е пукната .И ето ти една работа около 250лв без гарнитура.Но да не забравяме ,че още не си я отворил и не знаеш пораженията,за това първо отвори и после пресметни
Дано и аз да мина с клапани и гумички защото цените на главите не ми харесаха особено. От към инструмент се подсигурих. В гаража има лебедка и канал, обаче ми се струва, че ще ми трябва доста помощ от към съвети, за първи път бутам такъв двигател. Намерих си книга обаче все пак си е сложничко. За сега с търсенето на помпа удрям на камъкПървоначално публикуван от techo1971 Преглед на мнениеАз колега проблема го реших с нови клапани и нови гумички(водачите бяха добре),препасване и главата беше готова,но проблема с маслената помпа е по-лош защото за да я извадиш намене ми изкараха наполвина мотора,защото като лашнеш корпуса на помпата от блока смукателя на помпата е картера и не позволява ваденето на помпата,абе сдве думи лоша работа.Ще ти трябва канал и лебетка за мотора
Помпата(от морга в Пловдив) е купих за скромните 200лв. кът са,поне това ми каза майстора в Сандански кадето се укоти мойта.
.
Коментар
-
Късмет дано са малко пораженията,но почни с търсенето на друга маслена помпа и гледай да е читава и с здрав корпус.Нямам наблюдения дали има вече помпи в моргите или са още така кът.Успех.После пиши какви си ги свършил и ако може ще помагаме с каквото можем,ако не е тайна колко ти поскаха за главата от моргата?
Коментар
-
В едната морга 350 лв. , а в другат 380 лв., за сега съм проверил само 5-6 морги, утре ще продължавам, ама май първо с търсенето на помпа щото ще е по зор.Първоначално публикуван от techo1971 Преглед на мнениеКъсмет дано са малко пораженията,но почни с търсенето на друга маслена помпа и гледай да е читава и с здрав корпус.Нямам наблюдения дали има вече помпи в моргите или са още така кът.Успех.После пиши какви си ги свършил и ако може ще помагаме с каквото можем,ако не е тайна колко ти поскаха за главата от моргата?
Коментар
-
А какво ще кажете да се помисли за предварително укрепване на мястото дето се троши корпуса,вече е ясно къде. Малко аргонче и планки от алуминий!
Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!
А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd
Коментар
-
Не звучи лошо като идея, доста е тъничко като стойка. Като си намеря помпа трябва да се помисли за този вариант, ако има шанс не е лошо да се направи нещо по въпроса.Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнениеА какво ще кажете да се помисли за предварително укрепване на мястото дето се троши корпуса,вече е ясно къде. Малко аргонче и планки от алуминий!
Коментар
-
Коя година е Фронтерата? Аз мислех, че тия двигатели са с верига??Първоначално публикуван от momo78 Преглед на мнениеЗдавейте, преди 2 дена скъсах ангренажен ремък, и имам две питания. Има ли вероятност да е станало мазало, в смисъл някой клапан да е имал по-близка среща с някое бутало? И понеже кризата още е качествена съм решил да се пробвам сам , но нямам схема на центровката, ако някой я публикува ще съм много благодарен. Също и за повече инфо относно тази операция.
Коментар
-
Здравей колега,тогава този майстор с голям зор намери в Пловдив ако има колеги от там да помагат,а чух че в Ямбол има ОФБ бензинова(морга Франц),този мотор е с ремък.За подсилване незнам,ама точно кадето е стойката на ролката има и болче дето стяга помпата към блока,ама пусто какъв зор вижда незнам.На мойта ОФБ КБ беше скъсала главата на болчето и стойката барабар и ролката бяха паднали напред и отам охлабва ремъка и мазоло.После говорих моят майстор и той каза, че ставало с подходящ по-къс ремък като се избягва ролка за обтягане и после го обтягаш от водната помпа така било на кадет и няма проблем защото водната помпа била на елипса (леглото в блока) на всички опели.
Коментар
-
На Фронтерата се монтира мотора X22SE и Y22SE, които са разновидност на X20XEV, демек си е с ремък от всякъде...Бай Ти Митьо и ти тръгна да взимаш Фронтера и не ми се обади след като 2 броя минаха през мене да ти дам съвет ко да гледаш.Първоначално публикуван от Бай ти Митьо Преглед на мнениеКоя година е Фронтерата? Аз мислех, че тия двигатели са с верига??Nissan Navara D22 YD25 Double Cab
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар