Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с....вие ще кажете!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с....вие ще кажете!

Значи движеики се вчера по-нашите БГ. пътища попаднах в някаква огромна дупка на пътя /за сефте/ и в купето светнаха плафоните на вратите и на тавана,но освен това ми се отключи централното на колата /заключени врати заради децата/ и не можа да се заключи преди да изключа контактния ключ и да запаля колата отново! Ако имате идеи от къде идва проблема ще съм Благодарен да споделите опита си!
    Opel Frontera 2.2 DTI 1999 г. ДБ

От: Проблем с....вие ще кажете!

"маса" някъде се е появила.....най-вероятно кабелните снопове между врата и купе (започни от шфъорската)
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
      "маса" някъде се е появила.....най-вероятно кабелните снопове между врата и купе (започни от шфъорската)
      Благодаря за идеята, това не ми беше минавало през главата!Ще бъде проверено!

Коментар

А дали не се е задействало аварийно отключване на автомобила от някой шок датчик, възприел големия трап като ПТП ? И затова да се е включило и осветлението в купето?

Коментар

Първоначално публикуван от nnikolow_n Преглед на мнение
          А дали не се е задействало аварийно отключване на автомобила от някой шок датчик, възприел големия трап като ПТП ? И затова да се е включило и осветлението в купето?
          А дали е нормално по-тази логика трябва да се отворят и аирбезите?А къде се намират тези датчици и какво ги командва?Благодаря и на теб за мнението!

Коментар

На "мерцедес ес ел ка"с врати тип крило има такива датчици,но не вярвам ОФА да ги има.Най вероятно както казва Владо да омасява някъде.
            ОФA ДБ 2.5тдс 97г, ЗИЛ450506,тел.0899751844

Коментар

Тя няма такива датчици, има за възглавниците но те се задействат при директен удар.

По вероятно ако алармата ти е вързана към плафоните като комфорт модул за бавно гаснене при заключване и святкане при отключване. Е вероятно там проблема. Започни от страната на удара, аз преди време като ударих една дупка и ми загасна колата, 2 часа търсих каква е повредата докато случайно не видях че клемата на акумулатора за маса е спукана и не прави добра връзка. Смених я за 5мин. и всичко си дойде на място.
              Който оцелее ще закусва!

Коментар

Първоначално публикуван от БИЖО БИЖЕВ Преглед на мнение
                Тя няма такива датчици, има за възглавниците но те се задействат при директен удар.

По вероятно ако алармата ти е вързана към плафоните като комфорт модул за бавно гаснене при заключване и святкане при отключване. Е вероятно там проблема. Започни от страната на удара, аз преди време като ударих една дупка и ми загасна колата, 2 часа търсих каква е повредата докато случайно не видях че клемата на акумулатора за маса е спукана и не прави добра връзка. Смених я за 5мин. и всичко си дойде на място.
                Aлармата ми е съвсем обикновенна и не е вързана за плафона,но дори и така да е нали алармата е деактивирана и не работи?И аз мисля че няма такива ШОК датчици!Явно някъде дава масичка и прави мизерии!Търсенето на проблема продължава ще пиша ако има нещо открито!Благодаря на всички включили се!

Коментар

Някои знае ли къде се намира блока за управлението на бавното гасене на плафона,и втория плафон в багажника от къде се включва /къде му е бутончето/ че при мене не работи!

Коментар

Първоначално публикуван от herkules Преглед на мнение
                    Някои знае ли къде се намира блока за управлението на бавното гасене на плафона,и втория плафон в багажника от къде се включва /къде му е бутончето/ че при мене не работи!
                    При ОФА ДБ управлението е на плафона си е на самия плафон!Като се махне на гарба е платката с управлението!А пък при А бутона за плафона в багажника е в бравичката която държи прозореца и се командва от заключващия механизъм!
                    Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
                    LZ1NES

Коментар

Първоначално публикуван от neshko Преглед на мнение
                      При ОФА ДБ управлението е на плафона си е на самия плафон!Като се махне на гарба е платката с управлението!А пък при А бутона за плафона в багажника е в бравичката която държи прозореца и се командва от заключващия механизъм!
                      Благодаря за бързия отговор,отивам да видя каква е работата!

Коментар

Сагата продължава!Откачих плафона /централния на тавана/ но електрониката която го управлява не е там! Разглобих задната врата и видях прекъсвача във вратата,но при даване на късо на жичките съответно лампата в багажното не светна???Та сега издирвам и блокчето за управление и на задната врата!А може ли да е един блока за управление и на двете плафончета?

Коментар

Сагата продължава!Откачих плафона /централния на тавана/ но електрониката която го управлява не е там! Разглобих задната врата и видях прекъсвача във вратата,но при даване на късо на жичките съответно лампата в багажното не светна???Та сега издирвам и блокчето за управление и на задната врата!А може ли да е един блока за управление и на двете плафончета?
                          Управлението е в предния плафон над таблото! Не в средния!А задния при мен се пуска само когато е отворен багажника!Незнам да се управлява по някакав начин!Просто виж при влизането в вратата да не се е прекъснала жичка или да не е изгоряла крушката(за всеки случай!) И още нещо командването гори ако имаш антена на покрива и от нея капе вода!При мен случая е точно такъв!Капеше вода и пада точно на плафона и точно където е платката с командването!Резултата.......работещ плафон но без затихваща функция!
                          Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
                          LZ1NES

Коментар

Първоначално публикуван от neshko Преглед на мнение
                            Управлението е в предния плафон над таблото! Не в средния!А задния при мен се пуска само когато е отворен багажника!Незнам да се управлява по някакав начин!Просто виж при влизането в вратата да не се е прекъснала жичка или да не е изгоряла крушката(за всеки случай!) И още нещо командването гори ако имаш антена на покрива и от нея капе вода!При мен случая е точно такъв!Капеше вода и пада точно на плафона и точно където е платката с командването!Резултата.......работещ плафон но без затихваща функция!
                            Няма преден плафон!Имам антена и отвътре има капаче за антената!

Коментар

Няма преден плафон!Имам антена и отвътре има капаче за антената!
                              Е тогава съм пас! Незнам къде е командването на Б-то!За А е там!Съжелявам че немога повече да ти помогна!Виж накаде отиват жиците и търси в тази посока!На повечето плафони командването си е на тях!
                              LZ1NES

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X