Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Реле аварийни мигачи?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Реле аварийни мигачи?

Релето не е под товар, за да цъка начесто.Нагар, окис - напръскай както ти каза Куздов, след като с окабеляването няма проблем, работейки на аварийни.

Коментар

ХОРА,,,,,,,,,УЖАС,,,,,,,,,,,, чел ли е някой Том Соер,,,,,,,,,,,,,,, Пенкилера не съштествува. ------------------ Маслото,,(((((((((((( wd40)))))))))))) е за ръжда, то е противопоказно за искрата на ел. контактор . Писал съм го много пъти и е вярно.------ПОВЯРВАЙТЕ.==================== има си контакт шпрейове
      Последно редактирано от isuzo; 10-09-11, 02:06.
      МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Прав си, има специални спрейове. Обаче от личен опит смело мога да твърдя, че ВД40 върши отлична работа при нисковолтови (а и не само) инсталации. Поне аз проблеми с нагаряне в следствие на употребата му не съм имал, а не е като да не съм го ползвал често. Трябва да се внимава само при употребата му върху каучукови елементи защото ги разкисва, но и специалните спрейове постигат същия ефект.
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
          Вероятно ключа на кормилната конзола се е прецакал нещо. Пробвай да го промиеш с ВД40 без да го разглобяваш. Може и някоя букса да се е окислила. Извади ги всички и промий и тях.
          Втори път промивам ключа на мигачи и пак отказа. Знаетели орентировъчно колко струва

Коментар

Аз съм го отварял за да си оправя късите светлини. Не е нещо неземно - планки,пружинки ...
            Отваряш и ще разбереш къде е проблема я разтегната(омекнала) пружина,я изядена леко пластмаса...
            Пробвай сам. Ново ще е скъпо - старо ще е като твоето!
            Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Здравейте,
              Въпроса с мигачите е решен, и както виждам правилно сте посочили вероятните причини за дефекта.
              След като нищо не помогна както бях писал по горе, реших да разглобя кутията със щракалките. Пробвах със принудителен контакт на платката и мигачите заработиха.
              Ясно, лош контакт. Последва разглобяване и зачистване на нагара от контактните петна. Интересното е че преди време пак десните мигачи правеха проблем и то поради същата причина-нагар по пъпките. Но тогава релето жужеше а не цъкаше. За това се подлъгах сега че проблема е в релето може би!
              Както и да е важното е че се уточниха симптомите и лечението.
              Само обръщам внимание на всички които ще разглобяват ключа за мигачите,че има няколко малки пружинки и съчми които обичат да изхвърчат при разглобяването. Пипайте търпеливо и внимателно.
              Поздрави!
              Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Здравейте,

За да не пускам нова тема пиша тук.
                И аз имам проблем с релето за мигачите на ОФКБ 2.0 1996г.
                То беше с 3 крачета и цялото ръждясало.
                Смених го с ново, но този път с 4 крачета, тъй като по съвет на магазинера този модел е за коли с теглич (точно като моята).
                Сега мигачите работят, но когато са включени на таблото мига слабо и индикацията за прикачено ремарке.
                Когато са включени и аварийките, индикацията за прикачено ремарке мига ярко.

Някаква идея за възможната причина?

Коментар

И на късата ми база при включване на мигачите светва еднократно и индикацията за прикачено ремарке.Ако ти светят нормално мигачите,не виждам причина за притеснение....

Коментар

След консултация с майсторът, сложих ново реле с три крачета и сега всичко е ОК.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X