Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Реле аварийни мигачи?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Реле аварийни мигачи?

Колеги, аварийните мигачи с отделно реле ли са при ОФА?
    И къде се намира ако е така?

Случая ми е следния - вчера ми изчезнаха всякакви мигачи. Разрових и намерих релето на мигачите. Вече беше отваряно и го отворих и аз Оказа се окислено тук-там. Почистих го и мигачи тръгнаха. Обаче аварийните ги няма
    Като включа аварийни и "+" към релето изчезва, т.е. прекъсва тяхната верига, но не мога да намеря другаде в купето друго реле и затова питам. Ако и аварийните са през това реле ще купя едно ново, че това си е за смяна, но ми се струва нелогично да изчезва единствения "+", който отива към това реле
    А и ключа на аварийните не се отделя от цялата конзола при волана... та ако трябва човек нещо да провери там трябва да се сваля и волана - кофти трансформация

От: Реле аварийни мигачи?

Волана се сваля за 3 минути. Провери си предпазителите.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Или самият ключ. Всъщност имаше нещо обърнато по тоците за къси -дълги (прекъсваше се "-" май). Провери за мигачите дали не е така.
      Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Предпазителите са 6ца. Въпреки, че вътре в купето не разбрах, кой е предпазителя за мигачите? няма по описанието на капака на бушониерата. Има предпазител за мигачите само в кутията при двигателния отсег.
        Самия ключ може да е дал фира , но ми се видя трудо ваденето на волана - първо предполагам е на гаечен ключ, който едвали е малък номер, т.е. аз ще е трудно да имам; и второ за 20 години близо, едвали му се е налагало да излиза от шлиците си, та сигурно така се е запекал на мястото си а както вече писах копчето на аварийките е заедно с цялата конзола на мигачите, не се отделя самостоятелно.
        и все пак ми се стори странно - изведнъж изчезнаха всички мигачи затова търся причината другаде. и не на последно място пак пиша, че включвайки аварийки през бутона им - на релето на мигача изчезва "+"...

Коментар

Това да не е Москвич или УАЗ.... Волана излиза без проблем, гайката мисля беше 21 или 23 и се развива с обикновено гедоре. Обаче се съмнявам проблемът да е там. Провери кабелите на релето за мигачите или направо смени цялото реле за проба. Огледай преди това платката за спукани спойки и го презапой внимателно. Разкачи и почисти с ВД40 всички букси от лявата колонка, понеже сигурно и те са окислени.
          Неизвестен мъдрец

Коментар

И на мен ми се иска май да сменя цялото реле; незнам колко стува, но да не си купя реле и да не се оправят нещата.
            Кажете ми магазин за качествени части - ако ще стане раклама пишете ми на лични или ми изпратете ако има други теми за авточасти.
            Благодаря!
            На релето има номер, но как или къде да проверя дали е точно това, което ми е за ОФА-та?

Коментар

Не ти трябва магазин и дори да го намериш се съмнявам, че цената ще ти хареса. Иди при Лозан да я види, ако не можеш да се справиш сам.
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Здравей, при мен релето за аварийните се намира в кората до педалите. Държи се на един винт и гумата на вратата.
                Поздрави
                ОФА 2.0 Спорт "96
                Боян 0898642831

Коментар

Ще огледам още веднъж, но аз намерих само 1 реле за мигачите, точно където писа колегата Боби, и затова питам едно ли е релето едновременно и за мигачите и за аварийките?

Коментар

Здравейте , мой колега има същият проблем . Изведнъш му изчезват всички мигачи , неможе да открие релето . Някой знаели къде се намира .Фронтера 2,3 Д дълга база .Благодаря предварително .

Коментар

Тоците са слабост явно на Фронтерите на тия години - моята почти 20(пълнолетна е)

Иначе релето за мигачите е под кората в ляво от краката на водача.(до съединителя - педал долен ляв).
                      Нека му зачисти контактите + буксата. Ако не стане да го отваря самото реле и да проверява пак за окиси, разпоено и тн. И да пробва да отвори контакта на бубинката механично. Успех!
                      Аз все още не съм установил къде ми изчезнаха аварийките и дали са на отделно реле, но нямам време. Гледам в форума има полезни теми с ел.схемите, но и тях нямам възможност да ги отворя.

Коментар

няма отделно реле, ключът на волана е този който ги създава
                        МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Около релето има табло с предпазители.На бутона за авариините,трябва да има + при контакт и + постоянен,без контакт.Релето е стандартно.Слагай каквото намериш.От първата морга.Само гледай изводите да съвпадат.Но предпазител не гори без късо.

Коментар

Здравейте
                            От няколко дни ми изчезнаха десните мигачи!
                            При пуснати аварийни светят всички ламби по колата, а като дам десен мигач релето започва да цъка по бързо и няма десни. Левите мигачи си работят нормално,релето щтрака в такт с светканията.
                            Гледах релето, няма оксления и вътре е като ново. Сложих за проба ново от магазина и резултата е същия! Не работят десните!
                            Дайте акъл къде да търся проблема, че ще ми се качи някой на врата докато завивам на дясно!
                            Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Вероятно ключа на кормилната конзола се е прецакал нещо. Пробвай да го промиеш с ВД40 без да го разглобяваш. Може и някоя букса да се е окислила. Извади ги всички и промий и тях.
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X