Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фронтера засмукала мръсотии при свършването на бензина

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Фронтера засмукала мръсотии при свършването на бензина

Не бе просто ми стана интересно на кое викаш руски мотор.

А за издръжливост и изпилен мотор можем да спорим. Те ти пример - мотор разработка седемдестте години 155 кс от два литра атмосферен се кара две години с духнала гарнитура и полуумряло охлаждане колкото може преди да роди.

Така или иначе просто се опитвах да обясня на Кольо защо бегачки и газ е малко като слон и балет. Изключвам някои разработки в уса.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Добре де, може и да не съм съвсем наясно, но съм чел, че газта е с по-ниско енергийно съдържание за единица обем отколкото бензина. Той пък е с по-малко такова от дизела. Следва мазута.

А октановото число показва единствено устойчивостта на детонационно изгаряне на даденото гориво. Дали има взаимосвързаност с калоричността-не знам, май не.
      Ама да кажат по-знаещите, аз просто повтарям каквото съм чул, и съм го осмислил според моята гледна точка. Може и да не съм оправ, не споря, просто размислите ми са на тази основа. А ако тя е погрешна-значи бъркам изцяло.
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Взимамем малко данни от тук например

http://www.afdc.energy.gov/afdc/pdfs/afv_info.pdf

После довършваме таблицата (щото нали като говорим за ДВГ е важно реалното съотношение въздух гориво, което е различно за различните горива)

Fuel Engine Air Flow (cfm) lbs of air (lbs) A/F Ratio Pounds of Fuel (lbs) Energy Content of Fuel (BTU/lb) Total Thermal Energy (BTU)
        Gasoline 567.53 42.64 12.8:1 2.89 18,500 53,176
        Methanol 567.53 42.64 6.0:1 7.11 9,500 67,545
        Nitromethane 567.53 42.64 1.7:1 25.08 5,000 125,412

Сори, много гадно се визуализира таблицата.

Та в пропанбутана и в метана има по-малко енергия от бензина.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

За целите на темата, под руски мотор разбирам всичко, което се прави или е правено в Русия - от Ока 0.7л до ЗИЛ ~7л. Там бегачки няма.

А иначе, що. Можеш да си направиш колкото искаш изпилена бегачка на газ. Само трябва да уволниш изпарителя.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            За целите на темата, под руски мотор разбирам всичко, което се прави или е правено в Русия - от Ока 0.7л до ЗИЛ ~7л. Там бегачки няма.
            Ясно

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            А иначе, що. Можеш да си направиш колкото искаш изпилена бегачка на газ. Само трябва да уволниш изпарителя.
            Грее яко, довиждане клапани, бутала, а у. Това със стандартен мотор имам предвид.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
              Добре де, може и да не съм съвсем наясно, но съм чел, че газта е с по-ниско енергийно съдържание за единица обем отколкото бензина. Той пък е с по-малко такова от дизела. Следва мазута.

А октановото число показва единствено устойчивостта на детонационно изгаряне на даденото гориво. Дали има взаимосвързаност с калоричността-не знам, май не.
              Ама да кажат по-знаещите, аз просто повтарям каквото съм чул, и съм го осмислил според моята гледна точка. Може и да не съм оправ, не споря, просто размислите ми са на тази основа. А ако тя е погрешна-значи бъркам изцяло.

Толкова , ама толкова много е изписано във Форума за бракът между ДВГ и пропан-бутана , че направо е безмислено да пълним и тази тема На всичко отгоре тук говорим за туристически щайги , а кое-как е при състезателните мотори е друга бира .

Аз само твърдя следното : Всичките ми коли , откак карам на газ , като се започне от Москвич и Жигули ( за мен пародия на автомобили ) , мине се през личните ми Мерцедеси и се стигне до служебните коли ( независимо карбураторни , моноинжекции , механични и електронни такива ) са настройвани ( и настроени ) така , че да вървят с еднаква мощност и на газ и на бензин . Естествено , че е за сметка на разхода , ама в рамките на 20-25% завишен разход на пропан-бутан , отнесен към цените на съответните горива , винаги е накланял везната към "алтернативата" .
              Поне до сега .В бъдеще не знам , зависи от Лукойл , Бойко и световната конспирация .
              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X