Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен шум?Помагайте.....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Странен шум?Помагайте.....

Добре,съгласен съм с вас на все пак ми пишете:1.Какво масло трябва да е в ск.кутия,2.Какво трябва да е в раздатката,3.какво в преден и какво в заден диф.За двигателя ще преценя сам.Експлоатирам "Фронтера"2000i,К.база /Италианка/ на около 190000км.-115кс.без ръжди и доказано сменени с нови корона и пиньон на задния диф.Очаквам пълна информация от "патили" или запознати с проблема,целта е да направя пълна ревизия на гореописаното.Мисля да си я карам,та,затова е всичко за което ви моля.А пък и ще е добре ако ми отговорите,вси пак има и начинаещи и ще има откъде да получат информация.Предварително благодаря.

Коментар

Айде бе хора,какво стана с вас да не би да се изчерпахте.Все някой е сменял маслата на ск.кутия и раздатка.

Коментар

OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Утре че сега се прибирам и съм труп след 500 км. каране
          no signature no problems

Коментар

Чакам.....

Коментар

Колега, аз съм с Фронтера 2,3 TDI SW с нормален диференциал (без LSD). И аз като теб сума време се чудих какво масло да слагам. Според руснаците - за скоростите или 75W140 или 5W40(моторно). И двете са пълна синтетика. Според препоръката на производителя трябва да се слага моторното и да се сменява на 30 или 40 хиляди според различни User's manual. Същото масло трябва да се слага и на раздатката според производителя, но аз вчера бях при Лозан (ника му е Isuzo) и той ме посъветва да си сложа трансмисионно в раздатката. Склонен съм да му вярвам, защото доста джипове са му минали през ръцете и днес следобед го смених с 75W90 полусинтетика. За дифовете - ако си с LSD само 75W140 или някаква там специална течност, но не я помня . Ако си с нормален, както и за предния диф пак според братушките - 75W90. Надявам се да съм бил полезен ....
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Колегата е написал всичко необходимо
                ето какво пише в един от тези менюали.

no signature no problems

Коментар

Защо никаде в справочника не виждам 75W140.

Коментар

колега след толкова писане и съвети на хора които карат години с такова масло ти пак се дърпаш. Да тук никъде не пише, не пише и в книжката която върви и с колата но това не значи че това масло не е по-добро. Колите са ни произведени 91-94-а тогава инжинерите са смятали че 80В90 е добро масло и сигурно е така но не и за диференциал с повишено триене който е на незнайни километри които със сигурност надвишават 300 000 (поне за колите от италия). Искаш мнение не го даваме ако искаш сипи си и приста.
                    no signature no problems

Коментар

Да,добре днес проверих какво пише на етикета на масло 75/140 на "Castrol" и там дават специални указания,че маслото е за дифове с LSD и най-вече за "BMW" но според мен може и да става за "Фронтера"с такъв диф тъй като и този джип е със същия.Но все пак как така всички знаят,че става за този диф,а никъде в ръководства не се посочва или споменава ,че е за "Фронтера" с LSD,а именно /след проверка на поне три места/не открих никъде друго освен 80W90 .Благодаря за съветите,които получих от всички.Нищо лично не влагам във писането и никой не подценявам,просто както всеки тук задал въпрос - всички ние му отговаряме/кой-както знае,чул или е патил/Благодаря още веднъж на всички 4/4любители и професионалисти!......

Коментар

Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнение
                        ......... никъде в ръководства не се посочва или споменава ,че е за "Фронтера" с LSD,а именно /след проверка на поне три места/не открих никъде друго освен 80W90 ......
                        Колега, през 91-ва, когато са писани User's manual-ите на Фронтерата, 75W140 вероятно са използвали само авторите на фантастични романи в произведенията си. Може и да греша, но напълно синтетични масла се произвеждат за масова употреба от не повече от десетина години.... Това, че го няма в книжката, не значи, че не е по-добро. Щом руснаците го препоръчват (а при тях условията през зимата са значително по-тежки), значи че наистина е добро. Ти самият си го чел на етикета на Кастрола - за диф с ЛСД, а дали е на БМВ или Фронтера, маслото няма да разбере, бъди сигурен...... . Все пак, ти си решаваш от кое да се учиш - книжката или 15 години опит (често горчив) на собствениците....
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Искренно благодаря на всички които ми помогнаха със съветите си,ако съм написал нещо от,което някой се е засегнал или обидил моля да бъда извинен!!!!!!!Та по същество,вече няма жулене и всичко си дойде на мястото.Вчера смених маслото със 75W140 - "Castrol" /малко е скъпичко/но кеф цена няма.Преди малко се прибрах в къщи след доста тестове,като се има впредвид,че направих всички номера с джипа при които се чуваше жуленето - но за мое щастие то просто липсваше.Още веднъж благодаря.

Коментар

Е, сега остана само да полееш събитието .....
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

Мнение на isuzo
                              .....2.3 д-2.8д-3.2б ползват голямата кутия която е цялата алуминиева практически раздатката не се дели и наи важното е че скоростите имат две пробки за наливане на масло в повече то случаи собствениците разбират късно , в скоростите е10/40 пълна синтетика,а в задната е деференциално.....

Тук става дума за задната пробка или нещо друго. Моята е фронтера спорт Х20SE колко пробки имам за скоростите, че от мануалите нещо не мога да разбера.

Коментар

Първоначално публикуван от koi4a Преглед на мнение
                                Мнение на isuzo
                                .....2.3 д-2.8д-3.2б ползват голямата кутия която е цялата алуминиева практически раздатката не се дели и наи важното е че скоростите имат две пробки за наливане на масло в повече то случаи собствениците разбират късно , в скоростите е10/40 пълна синтетика,а в задната е деференциално.....

Тук става дума за задната пробка или нещо друго. Моята е фронтера спорт Х20SE колко пробки имам за скоростите, че от мануалите нещо не мога да разбера.
                                На X20SE скоростната кутия е MSG и има 1 пробки за източване и 1 за наливане. Скоростите и раздатката са заедно и са с 1 масло (автомобилно 10W40)
                                ето къде са пробките:
                                от А се пълни от В се източва.
                                no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X